![]() |
Balık Mantı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Mantı![]() 250 gr un 1 çorba kaşığı tuz 2 yumurta 500 gr ıspanak yaprağı 2 çay bardağı su 100 ml krema İç malzeme 250 gr fileto fenerbalığı 30 gr tereyağı 5 taze soğan 1 soğan 1 havuç 4 diş sarımsak Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Tuz karabiber Domatesli sos için 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş kıyılmış sarımsak 3 rendelenmiş domates 1 çay kaşığı tozşeker Tuz Balık mantı: Ispanak yapraklarını yıkayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() Unu bir kaba eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balığı küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() On bardak su, tuz, kekik ve kalan tereyağını tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|