Hamsi Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi Güveç![]() 500 gr temizlenmiş hamsi 1 soğan 2 diş sarımsak 2 taze soğan 4~5 sivribiber 1 patates 5~6 pazı yaprağı 2 domates 1 su bardağı su 1 kahve fincanı zeytinyağı 2 defneyaprağı Tuz Hamsi güveç: Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın Biberleri temizleyip halka halka doğrayın Patatesin kabuğunu soyup irice rendeleyin Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Pazı yapraklarını irice doğrayın Sebzeleri ve hamsileri geniş bir kaba alıp karıştırın Su, tuz ve defneyapraklarını ilave edip tekrar harmanlayın![]() Hamsili sebze karışımını güveç kaplarına paylaştırın Üzerlerine zeytinyağı gezdirin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|