Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Erkekler Kahvehanesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
analızı, erkegı, türk

Türk Erkegı Analızı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türk Erkegı Analızı

Türk Erkeği’nin en çok beğendiği sanatçılar İbrahim Tatlıses ve Sezen Aksu

Efes Pilsen, 1998 yılından beri devam eden, Türk insanını ve yaşam biçimini anlamaya ve değişimleri izlemeye yönelik profil araştırmalarına bir yenisini daha ekledi “Türkiye Erkek Profili” Türk erkeklerini bireysel özelliklerinden tüketim kalıplarına, aile hayatından sosyal ve çalışma yaşamına; temizlik, beslenme, alışveriş, tatil ve yatırım alışkanlıklarından değer ve görüşlerine kadar her açıdan ele alıyor

TNS Piar tarafından Türkiye genelinde 24 ilde, yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleştirilen araştırma kapsamına, kır ve kent nüfusunu oluşturan her kesimden Türk erkeği girdi

ARAŞTIRMADAN ÇIKAN İLGİNÇ SONUÇLAR

Yüzde 91 oranla diyet yapmayan Türk erkeği yüzde 76 oranla kilosundan memnun

Türk erkeğinin yüzde 72’si son üç ayda hiç doktora gitmemiş

Türk erkeğinin sadece yüzde 21'i günde iki kez dişini fırçalıyor Her gün tıraş olan erkeklerin oranı ise yüzde 11

Evli Türk erkeklerinin yüzde 63’ü alyans takmıyor Yüzde 69’u hem resmi, hem de dini nikâh yapmayı tercih ediyor

Türk erkeğinin dörtte üçü eşini güzel buluyor, gurur duyuyor, aşırı kıskanıyor; ama yüzde 21'i eşi ya da sevgilisini aldattığını itiraf ediyor Hatta ekonomik gücü yeterse birden fazla kadınla evlilik yapılmasında sakınca görmeyenlerin oranı ise yüzde 125

Okuma yazma bilen Türk erkeklerinin yüzde 46’sı her gün gazete okuyor; ama yüzde 65’i ise uzun zamandır ders kitapları dışında kitap okumamış

TV izleyen % 95’lik kesiminin yüzde 25’i sıklıkla belgesel seyrediyor, yüzde 57’si sıkça haber kanallarını seyrediyor

Türk erkeklerinin yüzde 27’sinin hiçbir hobisi olmamakla birlikte, yüzde 15’i hobi olarak halı sahada maç yapmayı seçiyor

Erkeklerin yüzde 20’si fanatik bir taraftar ve hayatın anlamı sadece futbol

Türk erkeklerinin yüzde 75’i yabancı dil bilmiyor

Fransa'nın kanunla yerçekimi kuvvetini engelleme çabasına tanık olduk Batı kültürünün önde gelen ülkesi kanaatiyle saygı duyduğumuz Fransa'nın retoriğe aykırı yasa çıkarması illüzyonumuzu bozan etkili bir ipucu oldu Saygınlığına özenmeme noktasına gelmek ilginç

AB ye girme niyetimiz doğrultusundaki yakın ilişkiler, avrupalının gerçek yüzünü, öz niyetlerinin insancıl olmadığını, uygarlıklarının felsefi değerler ekseninde olmadığını (yalnızca organize olduklarını) görmemizi sağladı Saygınlığına özenmeme noktasına gelmek ilginç

Mr Çalı'ın hoyrat eylemleri, açgözlü ve açıkgözlerin maskesini düşürdü Aslında vahşi orman düzeninin sürmekte olduğunu, tenin altındaki etçil yırtıcı organizmayı idrak ettik Saygınlığına özenmeme noktasına gelmek ilginç

Ülkemiz insanını da tanıyormuş kanatimize rağmen tanımıyormuşuz Demek ki nesnel bakamıyoruz Nasıl ki felsefede insanmerkezli ve anlam talepli bakış; bizi nesnel gerçeğe yaklaşmakta engelliyor; ruhsal ergonomimize hizmet eden yorumlara sıcak bakıyoruz İnsanlarımızı da görmek istediğimiz gibi görmüşüz Kişisel gözlüklerimiz bize öyle göstermiş

Kalıplanmalarımız, yani kişisel değerlendirme sistemimiz de -farkında olmadığımız filtrelerimiz eşliğinde- az veriyle hatalı yargılara ulaşabiliyor Nitekim, ben de kendi insanımızı, kültürümüzü isabetli tanımamış olduğumu son yıllarda hayret eşliğinde idrak ettim Son yıllarda yayınlanan diziler hiç bana hitap etmiyor İlk defa asmalı konak dizisinde anladım ki ben bu kültüre çok yabancıyım Oysa reytingi yüksekti;yani insanlar kendi yaşantılarından bir şeyler buluyorlardı Kişisel algılarım, ülkemizde çağdaş ve bilimsel anlayış kültürünün olumlandığı kanaatinde idi Fakat nesnel gerçek, geleneksel otoriter kültürün olumlandığı ve yükseldiği yönünde imiş; bunu son yıllarda idrak ettim Dar düşünsel referansların normal hatta normalüstü kategorisinde sunulması dikkat çekiyor Saygınlığa özenmeme noktasına gelmek ilginç

Saygınlığa özenmeme noktasına gelmiş olmak yeni bir barbarlık çağının eşiğinde olduğumuzun işaretleri mi?

Bilim ve teknoloji almış başını gitmiş; fakat ruhsal alan (düşünsel referanslar) buna ayak uyduramamış; hatta, birincil paradigmayı iletişim ve bilişim araçları ile kışkırtır konumda; bireysel olarak herkes, maymunun gözü açılmış ve gücü olan kendi çıkarlarını dayatıyor modunda Ortak düşünsel referanslar zayıflıyor gibi Bu trend, uygarlığın gerilemesi anlamına gelir

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com