Ödüllü Kısa Film &Quot;Up&Quot; |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ödüllü Kısa Film &Quot;Up&Quot;ilk başta değineceğim konu; kesinlikle hüzünlü değil, aksine ilk 10 dakikası ile bir insanın gerçek mutluluğu nasıl yakalayabileceğine en güzel örneği göstermiştir kahramanlar gerçekten çok sevimli ve çizimleri hakikaten kayda değerdi balonlar animasyonda mutluluğu daha güzel kılmış ayrıca küçük nesnelere özenle değinilmiş bunlar olumlu olarak up' ın hanesine yazılabilir![]() hoşuma gitmeyen konu ise pixar' ın giderek olayı duygusallığa vurması bana sanki insanların bu hissiyatından yararlanılma gayesi taşınıyor gibi geldi![]() konusu ise basitti denilebilir klişeler oldukça fazlaydı örnek vermek gerekirse; yaşlı adamın evini ısrarla gözü dönmüş arsa avcılarına satmaması veya son anda evden, zeplinden düşerken kurtulmaları söylenebilir ayrıca her zaman kötülerin arasında bir tane iyi biri vardır gibi *![]() ![]() ![]() ayrıca küçükken sizin kahramanınız olan bir insanın, yıllar sonra aslında iyi biri olmadığını göstermesi de bence hayal kırıklığıydı çünkü küçükken kurulan dünya ilerde bozulursa, kırılan bardak gibi tamiri olmaz![]() ve her zaman iyiler kazanır böylelikle mutlu sonla biten film iyi hatırlanır ![]() açıkcası yazmak için biraz bekledim ama farkettim ki gün geçtikçe animasyona karşı daha da uzaklaşıyordum son sözler söylenecek olursa: ilk 10 dakikası ve sizin sevdiğiniz insanın hayallerini yaşatma konusunda güzel noktalara itina ile değinilmiş evet; bu hususda hayran kaldım bu bile animasyonu benim açımdan harika kılabilir![]() Biraz da film hakkında bilgiler vereyim ![]() ![]() :Ojinal Adı : Up Türkçe Adı : Yukarı Bak Türü : Aksiyon, Macera, Animasyon, Aile Yapım Yılı : 2009 Vizyon Tarihi : 2009 Yönetmen : Pete Docter, Bob Peterson Senaryo : Bob Peterson Ülkesi : ABD Dil : İngilizce --- Sonraki mesaj --- Bu da filmin fragmanı: http://www fragmanist com/up-filmi-f![]() ![]() zle-fl404-t118
|
|
Ödüllü Kısa Film &Quot;Up&Quot; |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ödüllü Kısa Film &Quot;Up&Quot;filmler vardır insanı hüngür hüngür ağlatır ![]() filmler vardır hayatı sorgulatır, toplayıp çantayı yollara vurası gelir insanın kendini![]() filmler vardır![]() ![]() ve günün birinde pixar öyle bir animasyon yapar ki , izlerken eğlendiğiniz animasyonların o bildik cıvıl cıvıl renkli hayal aleminden, hayatının en karanlık düşüncelerine itiverir insanı![]() ne için yaşıorum, hayatımı neler uğruna heba ediyorum, peşinden koşturduğum hayalleri yakalamaya çalışırken ardımda yitip giden koca bir ömrü feda etmeye değer mi![]() gibi sorular dönüp durmaya başlıyor insanın kafasında![]() evet bunların hepsine bir animasyon sebep oluyor![]() ![]() filmin sonunda ise ; peki ben de carl fredricksen kadar şanslı olabilecek miyim ki her bir eklemim ayrı ayrı gıcırdarken hayalerimin peşinde koşmaya dermanım olsun? dyie sormak işten bile değildir![]()
|
|
|
|