![]() |
Ülser Diyeti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ülser DiyetiÜlser Diyeti Ülser hastalığı genel olarak sağlıklı ve dengeli beslenme ile rahatlatılabilir ![]() ![]() ![]() Ülser diyetinde serberst besinler; Süt, salep, haşlanmış rafadan ve katı pişmiş yumurta, beyaz ekmek, makarna, pirinç, olgun muz, kayısı, şeftali, komposto şeklinde kabuksuz pişirilen elma, süzülmüş bal, tanesiz reçel, muhallebi, sütlaç, komposto, pişmiş ve haşlanmış sebzeler ![]() Mide ülserinde yasak olanlar; Alkollü içecekler, hazır meyve suyu, çay, kahve, kakao, boza, limonata, kola, gazoz, yağda kızartılmış yumurta, kurubaklagiller, hazır çorbalar, et suyuyla yapılan çorbalar, kızartmalar, baharatlar, ketçap, salça, turşu, hardal, soğan, sarmısak, salamura gıdalar, sosis, sucuk, salam, çikolata, kurutulmuş meyveler, margarin, çiğ sebzeler, kabuklu soyulmamış taze ve ham meyveler ![]() ![]() Mide ülseri olanlar; Az ve sık yenmelidir ![]() ![]() Yemekler yavaş yenmeli ve iyi çiğnenmelidir ![]() Yemekler çok sıcak ve çok soğuk yenmemelidir ![]() Mide salgısını uyaran içecek ve yiyeceklerden kaçınılmalıdır ![]() Sucuk, sosis, salam, pastırma ve yağda kızartılan etler yenmemelidir ![]() Sigara ve alkol kullanılmamalıdır ![]() Posa bakımından zengin besinler diyete eklenmelidir ![]() Acılı ve baharatlı gıdaların tüketimi asgari oranda olmalıdır ![]() Hazır besinlerden uzak durulmalıdır ![]() Tütsülenmiş, salamura edilmiş, konserve yiyecekler tüketilmemelidir ![]() |
![]() |
![]() |
|