Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beslenme, grubu, grubuna, göre, kan

Kan Grubuna Göre Beslenme (0 Grubu)

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kan Grubuna Göre Beslenme (0 Grubu)



Faydaly olan yiyecekler: (ayny zamanda en emniyetli ilaçlar):
  • Kyrmyzy et: dana, sy?yr, koyun, yabani (ya?ly olabilir), balyk,
  • Zeytinya?y, keten ya?y, ceviz, ceviz ya?y,
  • Kavrulmamy? kabak çekirde?i, enginar, lahana, brokoli, hindiba, marul, çi? yspanak, roka, maydanoz, her türlü ye?il yaprakly sebze, pazy, turp (bilhassa karaturp), kyrmyzy pancar, kabak, bal kabak, so?an, sarymsak,
  • Zencefil, safran, kyrmyzy pul biber, keçiboynuzu (tohum ile beraber) körri (zerdeçal), kimyon, ku?burnu, mercankö?k, yhlamur, keten tohumu,
  • Yncir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm erik, kiraz, vi?ne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango, bal (gerçek), soda (maden su), ye?il çay,
Zararly olan yiyecekler:
  • Kary?yk et (salam, sucuk, sosis gibi); süt ve ürünleri ("Yenebilenler" hariç)
  • Bu?day ve ürünleri (bilhassa tip 405–550), mysyr ve ürünleri
  • Rafine olmu? syvy ya?lar (zeytin ve keten ya?y hariç), piyasa zeytinleri, hazyr tur?ular
  • Dondurma, kavrulmu? ve bekletilmi? kuru yemi?, yerfysty?y, kahve, siyah çay, bu?day ve mysyr ni?astasy
  • Portakal, aloe vera,
  • Karnabahar, ketçap, domates salçasy, ?arap sirkesi, bayat yiyecekler, hazyr yiyecek ve içecekler, tatlandyrycy, , glikoz, früktoz, mide ve ba?yrsaklarda gaz olu?turan her yiyecek
Yenebilenler:
  • Tavuk, hindi ve yabani ku? eti, taze yumurta,
  • Tereya?y, ara syra kaymak, kefir, yo?urt, beyaz peynir, eski ka?ar, tulum peyniri, koyun ve keçi peyniri, (peynirler haftada 1–3 defa olabilir)
  • Susam ve ürünleri, kestane, fyndyk, badem ve badem ya?y, çam fysty?y,
  • Her çe?it lahana (ba?yrsaklarda gaz yapan hariç), börülce, barbunya, beyaz semiz fasulye, ye?il fasulye, patlycan, kereviz, her meyve ve sebze (yasaklanmy? olanlar hariç), do?al zeytin
  • Nohut, pirinç ve ürünleri, karabu?day ve çe?itleri, çavdar ve çe?itleri, ni?asta bu?day (eski turk bu?dayy) çe?itleri ve "Zararlylar”a girmeyen yiyecekler
Kabyzlyk varsa, ayny miktarda sinameki ve pelin otu ö?ütülüp yemekten sonra günde 1 çay ka?y?y içmek iyi gelir Syhhatli olmak isteyen biri büyük abdesti gelmeden yemek yemeye (karpuz, incir, greyfurt, hurma, üzüm gibi ba?yrsaklary rahatlatycy meyveler ve ye?il yaprakly sebze hariç) oturmamalydyr Bu kaideye ömür boyu riayet edilmelidir
Zencefil, kekik, biberiyeyi kullan! Onlar antioksidan oldu?u için, mide ve ba?yrsaklaryn mikroplaryny normalle?tirir, sindirimi kuvvetlendirir, iltihaplanma sürecini durdurur, gastrit ve ülseri iyile?tirir

Her gün meyve ye! Ky?ta kuru meyveyi (do?al bir ?ekilde kurutulmu?) ve cevizi tercih et! Kuru meyveyi su ile yslat, kaynatma! Meyve mutlaka yemekten ayry olarak veyahut ta yemekten önce yenmelidir Buna mukabil sebze, yemek ile beraber tükenebilece?i gibi yemekten sonra da yenmesinde bir sakynca yoktur Unutulmamasy gereken bir konu da ?udur: yemekten sonra yenilen meyve hazym olamadan mayalanyr, ispirto, sirke asidi, gaz olu?turarak, çe?it-çe?it hastalyklara ve ayryca siroz hastaly?yna ve kan ?ekerinin yükselmesine sebep olur

Meyve ve sebze kabu?u soyulmadan birkaç çekirde?iyle yenilmelidir Katy meyve ve sebzeler sykylyrken de mutlaka kabu?u ile sykylmalydyr Birkaç farkly çe?it meyve de birbiri ile kary?tyrylarak tüketilmemelidir Ancak ayny cinsten olanlar (greyfurt ile limon yada vi?ne ile kiraz gibi), birlikte yenilebilir Yalnyz mevsiminde yenen meyve ve sebzeler hastalyklary iyile?tirici özelliklere sahiptir, mevsiminin dy?ynda üretilenler de?il Meyve ve sebzenin en iyisi en taze olany ve en yakyn bahçe veya tarladan gelenidir

Her gün1–3 di?e kadar sarymsak ye ve yut!Kuru so?any ye veya so?an suyunu her gün 5Ogr'dan 1-2 defa iç! Ydrar, balgam ve safrayy söktürür, iltihaby kurutur, zararly mikroplary ve kurtlary öldürür, kan ?ekeri ve alerjik tepkileri kontrol altynda tutmaya çaly?yr
Sebze suyunumeyve suyuna tercih et Sebze suyu: kara turp suyu (günde 100gr , bal ile yudum-yudum içilir), lahana suyu, yspanak suyu, semiz otu suyu -karaci?er, dalak, böbrek ve mideyi rahatlatyr, iltihaby kurutur, mide asidini azaltyr, yaralary kapatyr, kan ?ekerini normalle?tirir

Yabani semizotu, hindiba, ysyrgan otu, domuz dikenive benzerlerini her gün yemeye gayret ediniz (bilhassa ilkbaharda)! Enginar mevsiminde enginara önem veriniz! Onu kabukla beraber pi?irin, suyunu için ve içini yiyin Karpuz mevsiminde karpuzu çekirdekleri ile yiyin ve 1- 2 çay barda?y sykylmy? kabu?un suyunu için Onlar karaci?er ve böbreklerinizi temizler, kuvvetlendirir ve temiz tutar; böbreklerin ta?laryny eritir ve dü?ürür, Sebze ve meyvelerin geneti?i de?i?tirilmemi?olmasyna dikkat edin! Haftada 3–5 defa et ve 1-2 defa balyk, ye?il sebze ile yenebilir Onlar mideyi rahatlatyr, ba?y?yklyk sistemini kuvvetlendirip, metabolizmayy normalle?tirir ve hastalyklary kökten kaldyryr

Yumurtayy
sadece taze olarak (1–3–7 günlük) yiyebilirsin 10 günlük ve daha eski yumurta veya 5 dakikadan fazla kaynatylmy? yumurta, yumurta tozu senin için zehirdir Misvak kullanymynaönem ver Misvaky su ile de?il, tükürük ile yslat ve di?lerinle fyrçayy aç Her kullanymdan sonra, fyrçayy kes Çok sycak yeme?i yeme ve sycak suiçme! Çay içerken de biraz so?ut sonra iç Siyah çay, kahve içme!Onlar mide asidi ve safrayy ço?altycydyr, kandaki kalsiyumu kirece indirerek, atar damarlary daraltyr Siyah çay ve kahve yerine, faydaly olan ye?ilçayy iç

Bu?day (genetik de?i?tirilmi?, 405–550 tipi ve geneti?i de?i?tirilmi? ekmek mayasy) ürünlerisizin için ?iddetli metabolizma bozukluklaryna ve tüm hastalyklara en büyük
Sebeplerden biri oldu Onlardan daima uzak durun! Sonuna kadar hazym olunmamy? mysyr ve bu?day kalyntylarydamarlarda -tykanyklar, di?, di? etlerinde, eklem ve kaslarda - iltihaplanma ve a?ry olu?turur Süt ürünlerini balyk ve et ile nohut ve fasulyeyi yo?urt ileyeme! Bunlar hazmyn bozulmasyna, vücutta zehirli kalyntylar olu?masyna, alerji ve karaci?er hastalyklarynyn ba?lamasyna yol açar!

Seni hastalyklara batyran proteinler: eski yumurta ve yumurta tozu proteinleri, bu?day, mysyr proteinleri (bilhassa geneti?i de?i?tirilmi? olany), süt, süt ürünleri ve süt tozu proteinleri

Karaci?er temizlemeden önce süt ve ürünlerini yeme! Onlar safra kesesi, böbrek ve mesanede ta?, eklem ve kaslarda kireç olu?masyna sebep olur Önce syhhatini düzelt, sonra süt ürünleriyemeye ba?layabilirsin

Hazyr, katkyly yiyecek ve içecekleri, parfümüevine alma! Onlar geneti?i de?i?tirilmi? ürünleri içerir Alerjilere, bugüne kadar bilinmeyen hastalyklara yol açarlar
Temizleyici madde ve deterjanlary(bilhassa klorlu ve asitli) kullanma!
Ev temizli?inde kullanylan deterjanlar, beyin damarlaryny, akci?erde bron?lary ve alveolleri eriterek ?i?irir ve yypratyr, kana kary?arak a?yr hastalyklara sebep olur



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.