![]() |
Mide Bulantısı Nasıl Geçer? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mide Bulantısı Nasıl Geçer?Mide Bulantısı Nasıl Geçer? Odanızın penceresini açık tutuk ya da temiz havada yürüyüşe çıkın ![]() Yağlı yiyeceklerden veya kızartmadan uzak durun ![]() Bol miktarda su için, çünkü su midenizdeki asitleri etkisiz hale getirmeye yardımcı olur ![]() İçecekleri yavaş yavaş için ![]() Çorba, su ve diğer içecekleri yemekle birlikte içmeyin, yemeklerden ayrı tüketin ![]() Keskin kokulu yiyeceklerden, parfümlerden uzak durun ![]() Az miktarda soda için ![]() Gün boyunca iki veya üç defa çok yemek yerine, dört veya beş öğün az yemek yiyin ![]() Büyük öğünleri akşam yerine öğlen yiyin ![]() Yemek yedikten sonra en az yarım saat boyunca yatmayın ![]() Yatmak zorundaysanız, başınızı ayaklarınızdan yukarıda tutun ![]() Sabah uyandığınızda hafif, midenize dokunmayan şeyler yiyin ![]() Yemeden önce sıcak yemeklerin ve içeceklerin oda sıcaklığına gelinceye kadar soğumasını bekleyin ![]() Seyahat sırasında kötü hissettiğinizde ağzınıza atmak için yanınızda şeker bulundurun ![]() Badem ve fındık gibi kuruyemişler mide bulantısına iyi gelir ![]() Alkol sonrası mide bulantısı yaşıyorsanız bal ve ekmekle kahvaltı yapın ![]() ![]() ![]() Hamilelikteki bulantılara refleksoloji (özel ayak masajı) bir çözüm olabilir ![]() Mide bulantısına iyi gelen bitkisel çözümler Lavanta, nane, limon veya zencefil koklayın ![]() Papatya çayı için ya da papatya suyuna batırdığınız havluyla karnınıza 20 dakika kompres yapın ![]() Zencefil, nane ve limon içeren çay için ![]() Nane çayı ya da nane yağının dumanını içinize çekin ![]() 1 bardak kaynar suya, 2-10 gram ufalanmış adaçayı koyun, 10 dakika bekletin ve için ![]() 1 bardak kaynar suya, 8-10 gram kuru nane koyun, 10 dakika bekletin ve için ![]() 1 bardak kaynar suya, 2-3 gram kekik koyun, 10 dakika bekletin ve için ![]() Kekiği toz halinde günde 3 defa 1-4 gram için ![]() ![]() 1 bardak kaynar suya, l-6 gram acı pelin bitkisi koyun, 10 dakika bekletin ve balla tatlandırın ![]() Pelin otunu toz haline getirin ve günde 1-2 gram için ![]() ![]() 1 bardak kaynar suya, l çay kaşığı toz zencefil koyun, 10 dakika bekletin ve için ![]() Zencefil köklerini kaynatın ve günde 3-4 bardak için ![]() Lavanta yağından günde 3 defa 3,5 damla kesme şekere damlatıp alın ![]() Ihlamuru demleyin ve günde birkaç çay bardağı için ![]() 1 bardak kaynar suya, 2-4 gram anason tohumu koyun, 10 dakika bekletin ve için ![]() |
![]() |
![]() |
|