![]() |
Tetrafobi Nedir ? Tetrafobi Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tetrafobi Nedir ? Tetrafobi HakkındaTetrafobi, 4 rakamından korkma durumudur ![]() ![]() Dört kelimesi ölüm kelimesine güncel Çince'de oldukça benzemektedir ![]() ![]() Özellikle Çin Kültürü'nde bayram günlerinde veya ailenin birinin hasta olduğu günlerde 4 rakamını hatırlatacak olayların gerçekleştirmekten kaçınılmalıdır ![]() ![]() ![]() Bu ülkelerde, otellerden apartmanlara kadar, hatta hastaneler de dahil olmak üzere, pekçok binada bu kat numaraları atlanmıştır ![]() ![]() ![]() Hong Kong'da, Vision City ve The Arch gibi gökdelenlerde 40 ile 49 arasıdaki tüm katlar atlanmıştır ![]() ![]() ![]() Çin'de üretilen savaş uçakları, "Shenyang J-5" örneğinde de olduğu gibi, 5 sayısı ile başlar ![]() ![]() Doğu Asya'da bulunan ve Batı Kültürü'nün de hakim olduğu Hong Kong ve Singapore gibi şehirlerde, bazı binalarda 4 rakamını içeren diğer katlar gibi hem 13 hem de 14 ![]() ![]() Kore'de, tetrafobi diğer ülkelerdeki gibi yoğun olarak yaşanmasa da, 4'lü katlar hastane ve kamuya yönelik benzer binalarda yoktur ![]() ![]() Söylediklerimden cok Sustuklarimda Sakliyim ![]() ![]() Ve Gizlediklerimde Gizliyim ![]() ![]() Beni anlamak için; Konustuklarimdan çok Sustuklarima kulak verin ![]() ![]() Aklım Sukütu Sever benim ![]() ![]() Çünkü çok agir ödeştik biz Hayatla ![]() ![]() Ben sonu Ölüm Noktali yollardan gectim ![]() ![]() Üç Noktalar Koymaz Bana ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|