Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkında, tetrafobi

Tetrafobi Nedir ? Tetrafobi Hakkında

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tetrafobi Nedir ? Tetrafobi Hakkında

Tetrafobi,

4 rakamından korkma durumudur Özellikle Uzak Doğu halklarında yoğunlukla görülen bu fobiye; Çin, Japonya, Kore ve Tayvan'da karşılaşılmaktadır
Dört kelimesi ölüm kelimesine güncel Çince'de oldukça benzemektedir Benzer şekilde, Sino-Japonca ve Sino-Kore dilinde dört kelimesi için, "ölüm"e benzer bir kelime kullanılmaktadır

Özellikle Çin Kültürü'nde bayram günlerinde veya ailenin birinin hasta olduğu günlerde 4 rakamını hatırlatacak olayların gerçekleştirmekten kaçınılmalıdır Aynı şekilde 14, 24, vs gibi içinde 4 rakamı içeren başka sayılardan da uzak durulur

Bu ülkelerde, otellerden apartmanlara kadar, hatta hastaneler de dahil olmak üzere, pekçok binada bu kat numaraları atlanmıştır Düğün gibi törenlerde 4, 14, 24 gibi masa numaraları da bulunmaz Pek çok yerleşim kompleksinde 4, 14, 24 gibi bina blokları yerine 3A, 13A, 23A gibi isimler verilir
Hong Kong'da, Vision City ve The Arch gibi gökdelenlerde 40 ile 49 arasıdaki tüm katlar atlanmıştır 39 kattan sonraki kata 50 numara verilen bu binalarda bu durum, tetrafobiden habersiz yabancı kişiler tarafından şaşkınlıkla karşılanmaktadır
Çin'de üretilen savaş uçakları, "Shenyang J-5" örneğinde de olduğu gibi, 5 sayısı ile başlar Benzer şekilde Tayvan ve Güney Kore orduları gemilerinin fors numaralarında 4 rakamını kullanmaz

Doğu Asya'da bulunan ve Batı Kültürü'nün de hakim olduğu Hong Kong ve Singapore gibi şehirlerde, bazı binalarda 4 rakamını içeren diğer katlar gibi hem 13 hem de 14 katlar ardarda atlanmaktadır

Kore'de, tetrafobi diğer ülkelerdeki gibi yoğun olarak yaşanmasa da, 4'lü katlar hastane ve kamuya yönelik benzer binalarda yoktur Diğer binalarda ise dördüncü katta asansörlerde 4 yerine "F" (Four, Dört) yazar

Söylediklerimden cok Sustuklarimda Sakliyim
Ve Gizlediklerimde Gizliyim
Beni anlamak için; Konustuklarimdan çok Sustuklarima kulak verin
Aklım Sukütu Sever benim
Çünkü çok agir ödeştik biz Hayatla
Ben sonu Ölüm Noktali yollardan gectim
Üç Noktalar Koymaz Bana

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com