Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amacı, hayatınızın, kazanmak, para

Hayatınızın Amacı Para Kazanmak Mı?

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hayatınızın Amacı Para Kazanmak Mı?

Çevremdeki insanlarla her konuştuğumda mutlaka şu şekilde serzenişler duyuyorum Ah bir parayı bulsam neler yapacağım Ah bir şöyle kariyer yapsam ne süper olur Çok iyi para kazanırım Şu şirkete bir girsem 2 sene de terfi eder iyi para kazanırım vs vs

Şimdi kafamı önüme koyduğumda belki hiçbir zaman bu kadar çok para istemedim ama zamanında ben de hangi sebeple olduğunu bilmeden param olsun istemiştim Ama inanın dostlarım ev, araba, statü için değil di benim isteğim Sebebini bilmeden istiyordum

Oysa şimdi kafamı önüme koyduğumda bakıyorum da hayat ne anlamsız ve bir oyunun tekrarı gibi geliyor Oyun dünyasında bir senaryonun oyuncusu olarak hayatıma devam ediyormuşum da haberim yok Ne için istemişim ki çok param olmasını ? Sonra bir gün kendi idealimi ortaya koydum Daha doğrusu bu hayatta ne yaparsam daha iyi ve hayırlı bir kul olurum Belki de onu anladım Adeta bilinçaltına attığım kendi idealimi Ben ne istiyordum ve gelecekten ne bekliyordum ? Ve yaklaşık 1 yıldır bu sorunun cevabını biliyorum Bunu bir ben biliyorum, bir de Allah Bir de birkaç yakın dostumO kadar

Şimdi bir gün imkanım olduğunda Allah inşallah yapmak istediklerimi yapmamı nasip eder de bende bu dünyadaki görevimi en iyi şekilde başarmış olurum Yapmak istediklerinizi O’nun rızasını kazanmak adına yapmıyorsanız neden yapıyorsunuz ki?

Belki yıllarca kendi amacımın ne olduğunu bilmeden yaşadım ama bu bana bu dünyaya neden geldiği mi ve gerçek amacımın ne olduğunu sorgulamamı sağladı

Şimdi soru şu ? Sizin amacınız ne ? Para kazanmak mı sadece ? Peki o parayla ne yapacaksınız ?

Sevgili dostlarım Bir an için gözlerinizi kapatın ve dünya üzerindeki tüm paraların sizin olduğunu düşünün Ve 90 yaşında olduğunuzu da

Şimdi o parayla ne yapacaksınız ?

O para sizi nereye kadar kurtaracak

Gözlerinizi kapatın ve sadece düşünün

Psik Dan Selçuk Arıcı
İnsan Kaynakları Uzmanı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com