![]() |
Bitkisel Ve Aromatik Yağlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bitkisel Ve Aromatik YağlarACI BADEM YAĞI Öksürük kesici idrar arttırıcı, kurt düşürücü ve şeker hastalığı için kullanılır ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Protein, Şeker ve amigdalin içerir ![]() KULLANILIŞI: Bir çay bardağı suya 2 damla damlatılarak günde 3 defa alınır ![]() UYARI: Yüksek miktarlarda alınması zararlıdır SAKLAMA: Serin, ışıktan uzak ve ağzı sıkıca kapalı olarak, çocukların ulaşamayacağı bir yerde saklanmalıdır ![]() ADAÇAYI YAĞI Bebeklerde gaz giderici, mide gazı giderici,ter kesici ve idrar arttırıcı etkileri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Tuyon, sincol, barneol ve piren maddelerini içerir ![]() KULLANILIŞI: Bir çay bardağı suya 3 damla damlatılarak günde 1 defa içilir ![]() ![]() UYARI: Günde 3 damladan fazla içilmez ![]() ![]() ANASON YAĞI Bebeklerde gaz giderici, mide gazı giderici,ter kesici ve idrar arttırıcı etkileri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Tuyon, sincol, barneol ve piren maddelerini içerir ![]() KULLANILIŞI: 2-10 Damla bir şeker parçası üzerine damlatılarak veya bir fincan suya 4-5 damla damlatılarak günde 3 defa kullanılır ![]() UYARI: Daha yüksek miktarda alındığı zaman hafif bir sarhoşluk sonra uyku meydana getirir ![]() ARDIÇ YAĞI Kalp yetmezliği soğuk algınlığı ve romatizmal hastalıklarda kullanılır ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Organik asitler, glikoz, sakkaroz, juniperin, reçineli bileşikler ve acı madde içerir ![]() KULLANILIŞI : Bir çay bardağı suya 5 damla damlatılarak alınır ![]() Hamilelikte kullanılmamalıdır ![]() ![]() ARDIÇ KATRAN YAĞI Ardıçın özel türünden elde edilen ardıç katranı yağı tüm mantar hastalıklarında cilt kaşıntılarında sedef ve egzamada varis ve ağrılarında uyuz ve benzeri tüm cilt problemlerinde kullanılır ![]() İÇİNDEKİLER: Organik asitler, glikoz, sakkaroz, juniperin, reçineli bileşikler ve acı madde içerir ![]() KULLANILIŞI: Kullanılacak doku defne sabunu ile yıkanır ![]() ![]() BERGAMUT ESANSI Stres ve yorgunluğu giderici ve bağışıklık sistemin! kuvvetlendiricidir ![]() ![]() ![]() ![]() Kullanılışı Dahilen; bir fincan suya 2-3 damla damlatılarak, günde 2 defa kullanılır ![]() ![]() BİBERİYE YAĞI İdrar söktürür gaz giderir, kan dolaşımını arttırır, bronşite ve sinüzite, sarılık ve karaciğer yetmezliğinde de kullanılır ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Kamfer, terpen, tanen, reçine, acı maddeler, saponin, cholin, glikozit, organik asitler, kafur ![]() KULLANILIŞI: Bir fincan suya 2-3 damla damlatılır veya şekere damlatılarak günde 3 defa kullanılabilir ![]() ![]() BUĞDAY YAĞI Hücre yenileyici, selülit için; yanık yara ve diğer cilt problemlerinde kırışıklıklarda etkili olarak kullanılır ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: B vitaminleri ve mineraller içerir ![]() KLANILIŞI: Dahilen; günlük ULbir çay kaşığı kulllanılır ![]() ![]() CEVİZ YAĞI Kuru ciltlerde yumuşatıcı ve besleyici etkiye sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: %70 civarında yağ taşıdığı saptanmıştır ![]() KULLANILIŞI: Haricen cilde masaj şeklinde uygulanır ![]() ÇÖREK OTU YAĞI İdrar ve süt arttırıcı iştah açıcı, adet söktürücü etkilere sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Tanen, saponinler, alkaloidler, nigellin ve connigellin içerir ![]() KULLANILIŞI: Günde 3 defa 1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak içilir ![]() ![]() ![]() ![]() DEFNE YAPRAĞI YAĞI Yemeklerde güzel koku vermek için kullanılır gargara yolu ile alındığında bademcik iltihaplarında soğuk algınlığına ve gribal enfeksiyonlara iyi gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Cineol, evgenol, graniol ve pinenler içerir ![]() KULLANILIŞI: Bir fincan suya 4-5 damla damlatılarak ![]() ![]() ![]() Gebelikte kullanılmamalıdır ![]() ![]() DEFNE UÇUCU YAĞI Yemeklerde güzel koku vermek için kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kullanılışı Dahilen; bir fincan suya 4-5 damla damlatılarak günde 2 defa içilir ![]() ![]() ![]() ![]() FINDIK YAĞI Kuru ve yıpranmış ciltlere rahatlıkla uygulanır varis ve saçkıran hastalığı içinde faydalıdır ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Sabit yağ, fosfor kalsiyum, protein ve şeker içerir ![]() KULLANILIŞI: Masaj olarak kullanılır ![]() ![]() GÜL YAĞI Ağrı kesici, keyif verici, uyutucu, öksürük kesici etkileri vardır ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Papaverin, kodein tebain, narsoin ve morfin içerir ![]() KULLANILIŞI: Haricen cilde masaj şeklinde uygulanır ![]() ![]() HAŞHAŞ YAĞI Ağrı kesici, keyif verici, uyutucu, öksürük kesici etkileri vardır ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Papaverin, kodein tebain, narsoin ve morfin içerir ![]() KULLANILIŞI: Günde 2-3 damla bir şeker parçası üzerine damlatılarak veya yarım çay bardağı suya 2-3 damla damlatılarak alınır ![]() ![]() HAVUÇ YAĞI Ultraviole (UV) ışınına karşı vücut bağışıklığını arttırır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Uçucu yağ, sabit yağ, şeker, A vitamini, karotin ve rezin içerir KULLANILIŞI: Günde 2-3 damla bir şeker parçası üzerine damlatılarak veya yarım çay bardağı suya 2-3 damla damlatılarak alınır ![]() HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI Hazım kolaylaştırıcı bulantı ve kusmayı giderici etkiye sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Myristicin içerir ![]() KULLANILIŞI: 2-3 Damla bir fincan suya damlatarak kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UYARI: Gebelikte kullanılmaz ![]() ISIRGAN TOHUM YAĞI Saç dökülmesinde romatizma hücre yenileyici kan temizleyici, miyom küçültücü olarak kullanılır ![]() İÇİNDEKİLER: Potasyum tuzları, organik asitler, histamin ve asetilkolin içerir ![]() KULLANILIŞI: Dahilen bir fincan suya 5 damla damlatılarak günde 2 defa kullanılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bitkisel Ve Aromatik Yağlar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bitkisel Ve Aromatik YağlarJOJOBA YAĞI Cildi yumuşatır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Tohumlarında %50 oranında yağ içermektedir ![]() KULLANILIŞI: Saçlara friksiyon yöntemi ile cilde masaj yapılarak kullanılabilir ![]() KANTARON YAĞI Hazmı kolaylaştırıcı ve iştah açıcı özelliklere sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Uçucu yağ, rezin, acı maddeler (glikozitler), reçine, pektin ve kolin içerir ![]() KULLANIIŞI: Günde 2 defa öğle ve akşam yemeklerinden önce 5-6 damla alınmalıdır ![]() ![]() KARABAŞ YAĞI Kalbi kuvvetlendirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Kafur, fenkon, borneol ve sineol içerir ![]() KULLANILIŞI: Günde 2 şer damla sabah akşam yarım fincan suya damlatılarak kullanılır ![]() ![]() KARANFİL YAĞI Ağız ve mide kokularını giderir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Uçucu yağ, sabit yağ ve tanen içerir ![]() KULLANILIŞI: Dahilen 1 fincan suya 2 damla damlatılarak içilir ![]() ![]() Karanfil yağı cilde sürülmemelidir ![]() KAYISI YAĞI Yüz temizliğinde kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Tanen, zamk, şekerler, organik asitler, saponin ve anonin içerir ![]() KULLANILIŞI: Haricen cilde pamukla tatbik edilir ![]() ![]() KEKİK YAĞI Bronşit, nezle, grip, solunum yolu rahatsızlıklarına dişe eti iltihaplarına iyi gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Carvacrol, p-cymene, terphinene, caryophyllene, myrcene, linalool, thymol, terphinen-4-ol, thujene, pinene, camphene, borneol ve humulene içerir ![]() KULLANILIŞI: 2-3 damla yarım fincan suya katılarak veya şeker üzerine damlatılarak kullanılır ![]() ![]() Fazla miktarda dahilen kullanımı sakıncalıdır ![]() KETEN YAĞI Menapoz sıkıntılarını giderir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Müsilaj, linamarin, doymamış yağ asitleri ve protein içerir ![]() KULLANILIŞI: Bir fincan suya 5 damla damlatılarak içilir ![]() LAVANTA YAĞI İdrar arttırıcı ve romatizma ağrıları dindirici etkileri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Pinen, cineol, borneol ve organik asitler içerir ![]() KULLANILIŞI: Bir çay bardağı suya veya bir şeker parçası üzerine 3-4 damla damlatılarak alınır ![]() ![]() KAKAO YAĞI İdrarı söktürür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçindekiler:Sabit yağ,tanen,nişasta ,şekerler,alkoitler(teobromin,kafein) taşımaktadır ![]() KULLANILIŞI: Günde 2-3 damla bir şeker parçası üzerine damlatılarak veya yarım çay bardağı suya 2-3 damla damlatılarak alınır ![]() LİMON YAĞI Ferahlık verir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Hesperidin, şekerler, C vitamini, müsilaj, malik ve sitrik asitler içerir ![]() KULLANILIŞI: Balla tatlandırılmış suya 2 şer damla damlatılarak günde 3 defa gargara yapılıp yutularak kullanılır ![]() ![]() MELİSSA YAĞI Yatıştırıcı, midevi gaz söktürücü terletici ve antiseptik etkilere sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Tanen, sitral, sitronellal ve linolal içerir KULLANILIŞI: Günde 2-3 damla bir şeker parçası üzerine damlatılarak veya yarım çay bardağı suya 2-3 damla damlatılarak alınır ![]() MERSİN YAĞI Yağlı tahriş olmuş ve iltihaplı ciltler için kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER: Tanen, şekerler, strik ve maınik asit gibi organik asitler içerir ![]() KULLANILIŞI: Dahilen günde 1 fincan suya 5 damla damlatılarak içilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bitkisel Ve Aromatik Yağlar |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bitkisel Ve Aromatik YağlarADAÇAYI: Mide ve bağırsak gazlarını giderir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AHUDUDU: Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar ![]() ![]() ![]() ![]() ANASON: Hazmı kolaylaştırır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ASMA: Yaprakları ile yapılan ilaçlar kanamayı durdurur ![]() ![]() ![]() ![]() AVOKADO: Çok kalorili olmasına rağmen içerdiği Glutathion süper bir hücre koruyucusudur, çünkü en iyi antioksidanttır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AYRIKOTU: İdrar söktürür ![]() ![]() ![]() AYVA: İshal ve dizanteriyi keser ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BADEM: Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir ![]() ![]() ![]() BAKLA: İdrar yollarını temizler ![]() ![]() ![]() ![]() BAMYA: Halsizliğe karşı bire bir ![]() (akyuvarların vücut içinde oksijen taşımasını sağlıyor) ihtiyacımızı karşılıyor ![]() BEZELYE: Taze ve donmuş olarak kullanılabilen bezelye B1, C vitaminleri, protein, lif ve folik asit içerir ![]() ![]() BROKOLİ: Kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BUĞDAY: Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CEVİZ AĞACI: Yaprakları ve kabuklarıyla hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir ![]() ![]() ![]() ![]() ÇAMFISTIĞI: Bronşit, verem, akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur ![]() ![]() ![]() ÇEMEN: Balgam söktürür ![]() ![]() ÇİLEK: Körpe ve bol sulu çilekler sistemi temizliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇÖREKOTU: İştah açar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DEFNE: Terletir, ateşi düşürür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DENİZ KADAYIFI: Solunum ve hazım sistemi nezlelerini giderir ![]() ![]() DENİZ YOSUNU : Metabolizmanın işleyişini hızlandırıyor ![]() ![]() ![]() DEVEDİKENİ: Ateş düşürür ![]() ![]() DOMATES: Kanserden koruyucu ve yaşlanmayı zihinsel ve bedensel olarak yavaşlatıcı bir sebze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DUT: Beyaz dut yaprakları idrar söktürür ![]() ![]() ![]() EBEGÜMECİ: Göğsü yumuşatır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ELMA: Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ENGİNAR: Kandaki üre ve kolesterolü düşürür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FESLEĞEN: Öksürüğü keser ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FINDIK: Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir ![]() ![]() ![]() GELİNCİK: Nefes darlığı, astım ve bronşitte rahatlık verir ![]() ![]() ![]() GREYFURT: C vitamini bakımından çok zengindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HATMİ: Ağız, boğaz ve dişeti iltihaplarını iyileştirir ![]() ![]() HAVUÇ: Haftada beş kere yendiği takdirde Harvard’ın araştırmalarına göre kadınlarda kalp enfarktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 oranında azaltıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ISIRGAN: Dıştan tatbik edildiği zaman iç organlarda biriken kanı çeker ![]() ![]() ![]() ISPANAK: Kalp hastalıklarına, felce, yüksek tansiyona, yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına, kansere, hatta psişik rahatsızlıklara karşı da etkili bir sebze ![]() ![]() ![]() 86 oranında yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan derideki lekelenmeler gibi bir sorunlarının olmayacağını gösteriyor ![]() ![]() ![]() İNCİR: Bağırsakları yumuşatır ![]() ![]() ![]() ![]() KARANFİL: Mikropları öldürür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KEKİK: Bedeni kuvvetlendirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KIRMIZI BİBER: Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KINAKINA: Ateş düşürür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KİRAZ : Aspirin yerine kiraz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KİVİ: Bir kivide, bir portakalda olan C vitamininin iki katı vardır ![]() ![]() ![]() KUŞBURNU: Çok yoğun vitamin zenginliği nedeniyle gözlerin dostudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KUŞKONMAZ: Hazımsızlığa karşı etkili ![]() ![]() LAHANA: Kansere karşı etkili olduğu bilinen sebzelerin başında gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MAYDANOZ: Bir demir deposudur ![]() ![]() ![]() ![]() MANTAR: Bağışıklık sistemini güçlendiriyor ![]() ![]() MARUL : Kemik erimesine karşı etkili ![]() ![]() ![]() ![]() MELEKOTU: Kan dolaşımını düzenler ![]() ![]() ![]() ![]() MEYANKÖKÜ: Grip, nezle, anjin ve nefes darlığına faydalıdır ![]() ![]() ![]() MISIR: Yüzde 18 ![]() ![]() ![]() ![]() MUZ: Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir ![]() ![]() ![]() NAR: Vücudu kuvvetlendirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOHUT: Vücudu kuvvetlendirir ![]() ![]() ÖKSEOTU: Kalbin atışlarını arttırır ![]() ![]() ![]() PATATES: Kızarmış yemezseniz kilo aldırmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PIRASA: İdrar söktürür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PORTAKAL: Antioksidantlar ile dolu bir meyve ![]() ![]() ![]() SALATALIK: Salatalığın kendisi ya da suyu cildimizi bir tonik kadar temizler ![]() ![]() ![]() ![]() SALEP: Öksürük ve bronşite faydalıdır ![]() ![]() ![]() SOĞAN VE SARIMSAK: Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı tehlikesini azaltırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SOYA: Uzun yaşamak isteyen herkes mutlaka soya tüketmelidir ![]() ![]() ![]() TARÇIN: Ruhi sıkıntıları giderir ![]() ![]() ![]() ![]() TERE: İştah açar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TON BALIĞI: Çok yağlı olmasına rağmen Omega-3 adlı önemli bir yağ asiti içerir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TURP: Böbreklerdeki mikropları öldürür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÜZÜM: Üzümde bilinen 20 antioksidant var, siyah üzüm ise yeşil üzümden fazlasını içeriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VİŞNE: İshali keser ![]() ![]() ![]() ![]() YENİBAHAR: Damar sertliğini önler ![]() ![]() ![]() YOĞURT: Vücudun çeşitli organlarında bulunan bakterilerden bağırsakta barınanları, sindirim sisteminin düzenli çalışması açısından önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YULAF: Çocukların hazım güçlüklerini giderir ![]() ![]() ![]() YERALMASI: Şeker hastaları için faydalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ZENCEFİL: İştah açar ![]() ![]() ![]() ZEYTİN: Zeytinyağı, safrayı artırır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|