![]() |
Bal Ve Tarçının Faydaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bal Ve Tarçının FaydalarıBal ve Tarçın karışımının birçok hastalıklara iyi geldiği saptanmıştır ![]() Eski Yunan tıbbında olduğu kadar Ayurvedik tıpta da Bal, asırlarca hayati ilaç olarak kullanılmıştır ![]() Bugünün bilim adamları birçok hastalıkların tedavisinde Balı çok etkili bir ilaç olarak kabul etmişlerdir ![]() ![]() Bugünün tıp ilmi, balın tatlı olmasına karşın doğru dozlarda alındığında şeker hastaları için tehlikeli olmadığını kabul etmektedir ![]() Kanada da yayımlanan ünlü Weekly World News dergisinin 17 OCAK 1995 tarihli sayısında batılı araştırmacılar tarafından bal ve tarçınla tedavi edilen hastalıkların listesini yayınlamıştır ![]() ARTRİT Bir kısım balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı toz tarçın ilave ederek bir krem elde edilir ![]() ![]() ![]() Artritli hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık Bal ve bir çay kaşığı toz Tarçını eritip sabah ,akşam alabilirler ![]() ![]() Kopenhag Üniversitesinde yapılan bir araştırmada ;kahvaltıdan önce Bir yemek kaşığı Bal ve ½ çay kaşığı toz Tarçını alan 200 hastadan 73 ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemeyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır ![]() BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ Her gün kullanılan Bal ve Tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur ![]() Araştırmacılara göre Bal,birçok Vitamin ve büyük miktarda demir içermektedir ![]() Balın düzenli kullanılması, Akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve virüslerle savaşan, korpuskülleri de kuvvetlendirir ![]() DİŞ AĞRISI Bir kaşık toz Tarçın ve 5 tatlı kaşığı Bal karışımı ağrıyan dişe tatbik edilir ![]() ![]() HAZIMSIZLIK ve GRİP Toz Tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler ![]() ![]() İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARI İki kaşık toz Tarçın,bir tatlı kaşığı Bal, ılık su içerisinde eritilip içilir ![]() ![]() KANSER Japonya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada ,mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur ![]() Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık Tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar ![]() KALP HASTALIKLARI Bal ve Tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sür ![]() Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur ![]() ![]() ![]() KISIRLIK Eski Yunan ve Ayurvedikler Balı, yıllardır, erkeklerin spermalarını kuvvetlendirmek için kullanmışlardır ![]() ![]() ![]() Gebe kalamayan kadınlar bir tutam toz Tarçın ve yarım tatlı kaşığı balı gün boyunca bir bir sakız üzerine koyup çiğnediklerinde tükürükle karışarak yavaş yavaş emilerek etkili olmaktadır ![]() Amerika Meryland'da evli bir çiftin 14 yıldır çocuğu olmamış ve ümitlerini de kaybetmişlerdir ![]() ![]() KOLESTEROL İki kaşık Bal, Üç tatlı kaşığı Toz Tarçın,450 gr ![]() ![]() Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de günde 3 defa kolesterol hastaları için uygulanabilir ![]() ![]() MİDE AĞRILARI Bal ve Tarçın kürlerinin ,mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır ![]() GAZ Hindistan ve Japonya'da yapılan araştırmalar Bal ve Tarçının midedeki gazı giderdiğini göstermiştir ![]() SAÇ DÖKÜLMESİ Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık bal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilavesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır ![]() ![]() SİVİLCELER VE DERİ 3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SOĞUK ALGINLIĞI Bir kaşık ılıtılmış Bal,1/4 tatlı kaşığı toz Tarçın günde üç defa yenir ![]() ![]() YAŞLILIK Bal ve Tarçınla hazırlanan çay,düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler ![]() ![]() ![]() ![]() YORGUNLUK Araştırmayı yapan Dr ![]() ![]() ![]() ZAYIFLAMA Bir bardak su içerisine eşit miktarda Bal ve Tarçın konup kaynatılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|