![]() |
Nasıl Giyinmeliyim? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nasıl Giyinmeliyim?Nasıl giyinmeliyim? Hamilelerin bebeğin karında büyüme süreciyle beraber düşünmeye başladığı şeylerden biridir ![]() ![]() Hamilelikte bebeğin sağlığı ve gelişimi doğrudan anne sağlığı ve sağlıklı yaşam biçimi ile bağlantılı olup, olumlu veya olumsuz yönde etkilenmektedir ![]() ![]() “Anne adayının hamilelik sırasındaki sağlıklı yaşam biçimi, beslenme şekli, kullanması gereken vitaminler, kullanmaması gereken ilaçlar, egzersiz, düzenli uyku durumu, dinlenme, stresten uzak, sakin, huzurlu ruh hali, hamileliğe uygun giyim tarzını kapsamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Anne adayının giyim konusunda dikkat etmesi gereken hususlar 1- Mevsime uygun kalınlıkta ve renklerdeki giysileri tercih etmelidir ![]() ![]() 2- Giysilerin kumaş kalitesi, mümkün oldukça sentetik ve naylon içermemeli, bu tür giysiler terlemeye neden olup mantar gelişimine zemin hazırlayabilmektedir ![]() ![]() ![]() 3- Hamile bayanların giysileri bol ve rahat olmalı, bedeninde küçük giysiler dar, sıkan, iz bırakan giysiler asla kullanılmamalıdır ![]() ![]() ![]() 4- Ayakkabı seçimine de özen göstermeli, dar sıkan ve terleten ayakkabı kullanılmamalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Nasıl Giyinmeliyim? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nasıl Giyinmeliyim?Neden Organik Pamuk? Pamuk üretimi dünyadaki tarım üretiminin %3 ünü temsil eder, ancak üretim esnasında büyük miktarda kimyasal pestisid ( böcek ilacı) kullanılmaktadır ![]() ![]() Pamuk üretiminde kullanılan kimyasasalların pek çoğu sinir sistemimize zarar veren kansorejen maddelerdir ![]() ![]() ![]() Organik Pamuk genetik olarak modifiye edilmemiş bitkilerden böcek ilacı, kimyasal gübre gibi toksik maddeler kullanılmadan üretilen pamuktur ![]() Organik tarım ürünleri, uzun vadede astım ve kanser gibi rahatsızlıklara neden olan ve toprağı, havayı, suyu ve besinlerimizi kirleten sentetik böcek ilaçlarına maruz kalmamıza engel olarak bizi ve ekosistemizi korur ![]() Organik pamuk kullanmayı tercih etmek, kendinizin, çocuğunuzun sağlığının ve üzerinde yaşadığımız gezegenin geleceği hakkında düşünmek demektir ![]() ![]() ![]() ![]() Organik üretim, dünyamız için, çocuklarımız ve bizim için daha sağlıklı bir hayat demektir ! Konuyla ilgili 2 link; Denizatı ve Organik Bebek Ziraat Müh ![]() |
![]() |
![]() |
|