![]() |
Kadınlar Ve Üstünlükleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadınlar Ve ÜstünlükleriErkekler kadinlardan üstündür" diyen "moronlardan" ve "kadin-erkek esittir" diyen saftoriklerden degilim ![]() Kadinlarin erkeklerden açik ara üstün oldugunu bilirim ![]() Kadinlarin bu üstünlügü "fitri" bir üstünlüktür ![]() Yani dogustandir ![]() ![]() Bir dogumda bebegin erkek mi yoksa kiz mi olacagi ihtimali yüzde 50 -Yüzde 50 degildir ![]() Ihtimal, yüzde 51 erkek, yüzde 49 kiz seklindedir ![]() Çünkü erkekler daha çok sayida dogarlar, ayni oranda da fazla ölürler ![]() Ortalama ömür de kadinlarda erkeklere göre 5-10 yil daha fazladir ![]() Tabiat kadinlara torpil geçmistir ![]() Ölüm onlari daha uzun sürede yakalar ![]() Hekimler bunun için, "kadinlar hastalanir, erkekler ölürler" özdeyisini üretmislerdir ![]() Kadinlar güçlüdürler ![]() Bir erkek bir tek defa hamile kalip dogum yapsa, sadece onun anlattiklarindan ötürü, yüzlerce erkegin üremeyi durduracaklarina adim gibi eminim ![]() Ama ne çare ki hep kadinlar doguruyor ve erkekler içinse slogan: "Dayanilmasi en kolay agri baskasinin çektigi agridir ![]() ![]() Kadinlar kararlidirlar ![]() ![]() ![]() Bayburt'ta hekimlik yaparken gelen adli vakalarin, toplu dövüs ve yaralamalarin çoklugundan yakindigimda bir avukat arkadasim; "Tedavi ettigin yaralilara dikkat et ![]() ![]() Keskin tarafiyla vurulmussa, mutlaka bir kadin vurmustur ![]() ![]() Dikkat ettim, vallahi öyleydi ![]() Erkekler kadinlarin bu dogal üstünlüklerinin, sezgisel olarak farkindadirlar ![]() Bu nedenle kendileri aleyhine olan dengesizligii azaltmak için kadinlarin okumasina, ekonomik güç sahibi olmasina, sosyal statülerinin yükselmesine karsidirlar ![]() Kadini eve kapamak, basini baglamak, siyasette söz sahibi etmemek hep bu "erkek çaresizliginin" sonucudur ![]() Bana bunlari son yasadiklarimiz yazdiriyor ![]() Kadinlar, kendilerini yönetmekte olan erkeklerin, artik devlet gücünü de arkalarina alarak, altinda ezildikleri kadin üstünlügünü gidermek için, hayatlarinin her alanina el atacagini sezinleyip silkindiler ![]() Böyle bir olasiliga karsi dünyalarini koruyacagini düsündükleri "erkek muhalefetin", egemenlerden daha biçare ve isteksiz olduklarini görünce ayaga kalktilar ![]() 14 Nisan'da Tandogan'da, 29 Nisan'da Çaglayan'da onlar vardi ![]() Atatürk'ün nice zorluklari gögüsleyerek kendilerine sagladigi haklara kravatli mürtecilerin nasil göz koydugunu; blue-jean'li ana muhalefetin de nasil aymaz oldugunu anladiklarinda, suskunlularindan siyrildilar ![]() ![]() Hem erkek hem mürteci olmakla iki kez malul iktidar ve "biz kadinlari severiz; onlar bizim basimizin tacidir" edebiyatinin sakat biraktigi erkek muhalefet, bu kadin ayaklanmasindan ders almazsa, korkarim baslari fena belaya girer ![]() Ben kadinlarin erkeklerden üstün oldugunu bilen bir erkegim ![]() Bu nedenle kadinlardan korkarim ![]() Hele hele bir kadin ayaklanmissa, korkudan uykularim kaçar ![]() Zira kadinlar vurdular mi, küregin keskin tarafi ile vururlar ![]() |
![]() |
![]() |
|