![]() |
Bebeğim Olmasaydin Eğer! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bebeğim Olmasaydin Eğer!Bebeğim Olmasaydin Eğer! ![]() Geceleri kesintisiz uyuyacak ama her kalkışımda seni öpme duygusunu tadamayacaktım ![]() ![]() İstediğim her akşam, sinemaya, bara, dürüm yemeğe, sahilde dolaşmaya gidebilecektim ama "anne bende geleyim" diye bacaklarıma yapışan minik ellerinin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi ![]() ![]() ![]() ![]() Yeni boyanmış duvarlarımda kalem izi ve yemek izi olmayacaktı ama ben silerken "anneciğim ne kadar iyisin" diyen sesini duymayacaktı kulaklarım ![]() ![]() ![]() ![]() "'üzülme ben seni çok seviyorum" diye beni göğsüne bastırmayacaktın ![]() ![]() ![]() ![]() Belki başım daha az ağrıyacak, daha az yorgun olacaktım ama kanepeye uzanıp minik ellerinle yaptığın o büyülü dokunuşların etkisiyle dirilemeyecektim ![]() ![]() ![]() ![]() Kendime ayıracak param daha çok olacaktı ama senin salça kavanozunda biriktirdiğin bozuk paraları birlikte sayıp sevinç nidaları atamayacaktık ![]() ![]() ![]() ![]() Kakanı temizlemek zorunda kalmayacaktım ama temizlerken kokudan dolayı minik ellerinle hem kendi burnunu hem de benim burnumu kaparken "anne burnunu kapatayım, iğrenç kokuyor" diyen uyarını bilemeyecektim ![]() ![]() ![]() ![]() Bir çocuk sahibi olmanın ne demek olduğunu asla öğrenemeyecektim ![]() ![]() ![]() ![]() Her gece bana sarılan minik kollarını, burnumun üst kısmına yerleştirdiğin o fındık burnunu duyumsayamayacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() Ocak ayları bu kadar sıcak olmayacaktı ![]() ![]() ![]() ![]() Hastane odasında, lohusa kurdelası ile çekilmiş fotoğraflarım olmayacaktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Otobüse bindiğimde kimse yer vermeyecekti ![]() ![]() ![]() ![]() Arabama her binişinde 'sana kocaman bir araba alacağım' diyen olmayacaktı ![]() ![]() ![]() ![]() Her giyindiğimde hayran gözlerle bakıp, "tam istediğim gibi nefis olmuşsun" diyen iltifatınla coşamayacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() Her gece bıkmaksızın baktığın düğün fotoğraflarıma belki yılda bir kez bakacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() Annemi bu kadar sevdiğimi anlamayacaktım ![]() ![]() ![]() "Seni seviyorum" demeyi hep erteleyecektim ![]() ![]() ![]() Annelik duygusu ile donanamayacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() Rujlarımı, farlarımı ve göz kalemlerimi yıllarca kullanacaktım ![]() ![]() Doğum izni prosedüründen haberim olmayacaktı ![]() ![]() ![]() Aynı cinsin rekabetinin ne demek olduğunu anlamayacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklarla ve ebeveynlerle ilişki kurabilmenin bu denli kolay olduğunu anlamayacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elim senin elinde dolaşırken bir sahil kenarında, dalga seslerinin bize şarkılar mırıldandığını duyamayacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() Gece senle ilgili korkulu rüyalar görmeyecek, ızdırapla uyanıp yatağının yanına gelip, derin derin nefes alışını izleyemeyecektim ![]() ![]() ![]() ![]() Hangi yemekte ne kadar protein, vitamin, fosfor, kalsiyum v ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her ay bir çocuğun kaç santim uzaması, kaç gram alması gerektiği umurumda bile olmayacaktı ![]() ![]() ![]() 38 ![]() ![]() ![]() ![]() Hangi dişlerin ne zaman çıkacağı konusunda derin bilgilere dalamayacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() Kayınvalidemi, oğluna neden bu kadar düşkün diye anlamamakta inat edecektim ![]() ![]() ![]() Anneler gününde kimseden hediye alamayacaktım ama ertesi gün bana küsüp geri hediyesini isteyen bir kıza gülümseyemeyecektim ![]() ![]() ![]() ![]() Sabrı, merhameti, önseziyi, özveriyi, duyarlılığı, öğrenmeyi, öğretmeyi tam randımanlı kullanamayacaktım ![]() ![]() ![]() Gece 4:30 da gözü kapalı mutfağa kadar gidip, bardağa su doldurup yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() Minicik evimi mama sandalyesi, otomobil koltuğu, ana kucağı, rengarenk emzikler, muhtelif boyda biberonlar, onlarca çeşit barbie, yapbozlar, tüylü-tüysüz envai çeşit oyuncakla ve şişelerce çocuk ilacı ile doldurmayacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() Her çıktığım alışverişten sana alınmış paketlerle dönemeyecektim ![]() ![]() ![]() ![]() Hamilelik esnasında 81 kiloya kadar çıkıp, tartıyı kırma eğilimi gösteremeyecektim ![]() ![]() ![]() ![]() Doğum sonrası günlerce aç kalıp, rejim yapamayacak ve yemek yemenin bir lütuf, yiyememenin işkence olduğunu bilemeyecektim ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk konusunda ahkam kesemeyecektim ![]() ![]() ![]() Çocuk doktorları ile ilişkim, sokakta gördüğüm tabelalardan ibaret olacaktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşkın ve sevginin bir erkekle kadın arasında yaşanan o önlenemez sevgi olduğunu sanacak ve yanılacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() Kirpiklerime kadar sıçrattığın ilk muhallebinin tadına bakamayacaktım ![]() ![]() ![]() Yaşanmış tecrübeleri, deneyimleri bilmiş bir tavırla reddetmeye devam edecektim ![]() ![]() ![]() Daha çok bildiğimi sanıp ama daha az bilecektim ![]() ![]() ![]() İnciklerimin, boncuklarımın, fularlarımın ve tokalarımın nereye depolandığı konusunda meraklar içinde olmayacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() Yüreğim bu kadar derin atmayacaktı ![]() ![]() ![]() Kalbim bir ömür boyu birine ait olmayacaktı ![]() ![]() ![]() Baleye gitmen, bir enstrüman çalman, doktor olman, mühendis olman, v ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Anne bak dişimi fırçaladım" diye ağzını açıp koklamak için uzandığımda burnumu yanlışlıkla ısıran, kan oturtan bir çocuğum olmayacaktı ![]() ![]() ![]() ![]() Beni bu dünyada en çok annem seviyor sanacaktım ![]() ![]() ![]() Göz ameliyatı sonrası gözlerim bandajlı eve geldiğimde, babaannesinin bacaklarına yapışıp hıçkıra hıçkıra saatlerce ağlayan ve benim için üzülen küçük bir kıza sahip olmayacaktım ![]() ![]() ![]() Torun bakma şansım olmayacaktı ![]() ![]() ![]() Damadıma zulmetme, hayatı zehretme zevkini yaşayamayacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() Tam yemek yerken, salondan koşarak gelip, "anne burnumdaki sümüğü lütfen alır mısın?" diye bana bu zevki bahşeden biri olmayacaktı ![]() ![]() ![]() Ben kanepede sızmış uyurken, koşa koşa yatağının örtüsünü alıp, üzerime sermek için nefes nefese kalışını göremeyecektim ![]() ![]() ![]() ![]() Her sabah 6 da baş ucuma gelip, ses çıkarmadan yatağa girmek için benden onay bekleyen biri olmayacak ve senin geldiğini ruhani bir güçle anlama yeteneğine sahip olmayacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() "Kız evi naz evi" tezinin doğruluğunu savunamayacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk hikaye kitapları ve çocuk gelişimi ile ilgili kitaplarla ilgim, kitapçı raflarıyla sınırlı kalacaktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlkokul ve ortaokul yıllarında veda ettiğim, pastel boya, gazlı kalem ve kuru boyalarla bir daha karşılaşmayacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk bezinin olduğu bölümlerinin aslında bütün büyük marketlerde var olduğunu bilemeyecek ve maxi, midi, mini boylarına anlamsız gözlerle bakacaktım ![]() ![]() ![]() Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sulu köftenin köftelerini fındık büyüklüğünde yapmak için sabrım hiç olmayacaktı ![]() ![]() ![]() ![]() Kimseye bu kadar sık sarılamayacak ve yalayıp yutarcasına opemeyecektim ![]() ![]() ![]() ![]() Sen olmasaydın eğer ben asla 'ben' olmayacaktım ![]() ![]() ![]() Bir çocuk doğduğu anda Bir anne doğmuş olur ![]() |
![]() |
![]() |
|