![]() |
Suskun |
![]() |
![]() |
#1 |
suskun
|
![]() SuskunSus, kimseler duymasın ![]() Duymasın ölürüm ha ![]() Aydım yarı gecede Yeşil bir yağmur sonra ![]() ![]() ![]() Yağıyor yeşil ![]() En uzak, o adsız ve kimselersiz, O yitik yıldızda duyuyor musun? Bir stradivarius inler kendi kendine, Yayı, reçinesi, köprüsü yeşil ![]() Önce bendim diyor ve sonra benim ![]() ![]() ![]() Ölümsüz, güzel ve çetin ![]() Ezgisidir dolaşan bütün evreni, Bilinen, bilinmeyen ıssızlıkları ![]() Canımı, tüylerimi sarmada şimdi Kendi rüzgarıyla vurgun ![]() ![]() ![]() Sarıyor yeşil ![]() Rüya, bütün çektiğimiz ![]() Rüya kahrım, rüya zindan ![]() Nasıl da yılları buldu, Bir mısra boyu maceram ![]() ![]() ![]() Bilmezler nasıl aradık birbirimizi, Bilmezler nasıl sevdik, İki yitik hasret, İki parça can ![]() Çatladı yüreği çakmaktaşının, Ağıyor gök kuşaklarının serinliğinde Çağlardır boğulmuş bir su ![]() ![]() ![]() Ağıyor yeşil ![]() Yivlerinde yeşil güller fışkırmış, Susmuş bütün namlular ![]() ![]() ![]() Susmuş dağ, Susmuş deniz ![]() Dünya mışıl-mışıl, Uykular derin, Yılan su getirir yavru serçeye, Kısır kadın, maviş bir kız doğurmuş, Memeleri bereketli ve serin ![]() ![]() ![]() Sağıyor yeşil ![]() Aydım yarı gecede, Neron, çocuk kitaplarında çirkin bir surat, Ve Sezarsa, bir ad, yıkıntılarda ![]() Ama hançer taşı sanki Koca Kartaca! Hani, kibrit suyu vermişlerdi üstüne Bak nasıl alıyor, yiğit, Binlerce yıl da sonra Alıyor yeşil ![]() Vurur dağın doruğundan Atmacamın çalkara, Yalın gölgesi ![]() Kuş vurmaz, tavşan almaz, Ama aç, azgın Köpek balıklarıydı parçaladığı Bak, Tiber saygılı, suskun ![]() Bak nilüfer dizisi zinciri ![]() Bunlar bukağısı, kolbağlarıdır, Cihanın ilk umudu, ilk sevgilisi, Ve ilk gerillası Spartaküs'ün ![]() Susuyor yeşil ![]() Sus, kimseler duymasın, Duymasın, ölürüm ha ![]() Aymışam yarı gece, Seni bulmuşam sonra ![]() Seni, kaburgamın altın parçası ![]() Seni, dişlerinde elma kokusu ![]() Bir daha hangi ana doğurur bizi? Ruhum ![]() ![]() ![]() Mısra çekiyorum, haberin olsun ![]() Çarşıların en küçük meyhanesi bu, Saçları yüzümde kardeş, çocuksu ![]() Derimizin altında o ölüm namussuzu ![]() ![]() ![]() Ve Ahmedin işi ilk rasgidiyor ![]() İlktir dost elinin hançersizliği ![]() ![]() ![]() Ağlıyor yeşil ![]()
|