|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dokunmadılar, halıyı, kelimei, tevhite, yediler |
![]() |
Halıyı Yediler, Kelime-İ Tevhit'e Dokunmadılar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halıyı Yediler, Kelime-İ Tevhit'e DokunmadılarŞanlıurfa'da, yıkılan H ![]() ![]() Adıyaman'ın Samsat ilçesinde geçtiğimiz Ramazan ayında meydana gelen 5 ![]() ![]() ![]() Cami İmamı Hasan Çatlı'nın depoda bulduğu ve üzerinde Kelime-i Tevhit yazan el yapımı halının güveler tarafından yenilirken, Kelime-i Tevhit'in harflerine ve Arapça işaretlere dokunmaması görenleri şaşırttı ![]() El yapımı halı üzerindeki Arapça harfler ile işaretlere dokunmayan güvelerin, Allah'a olan saygısı cemaati de şaşırttı ![]() Olayı öğrenen cami cemaati halıyı görmek için Özlek Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne akın etti ![]() ![]() Cami İmamı Hasan Çatlı, halıyı bulduğunda üzerindeki yazıya dokunulmadığını görünce şok geçirdiğini söyledi ![]() Yazıdaki cezm ve benzeri işaretlere bile dokunulmadığını anlatan imam Çatlı, "Camimiz yıkıldıktan sonra belki de Cenab-I Allah bize bu güzelliği gösterecek ki; bu tabloyu derneğimiz kurulduktan sonra şuanda bulunduğumuz dernek odasını temizlerken çerçevenin içerisinde bulunan bu tabloyu buldum ![]() ![]() ![]() +REP HAKKETTİYSEM Olayı duyan vatandaşların tabloya yoğun ilgi gösterdiklerini ve görmek için geldiklerini ifade eden Çatlı, "Ondan sonra bu tabloyu aldım, sakladım ![]() ![]() Biz infiale sebep olmamak için, yani çok olağanüstü bir şey olmadığını göstermek için bunu şimdiye kadar saklıyorduk ![]() ![]() ![]() Geçtiğimiz Ramazan ayında Adıyaman'da meydana gelen 5 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|