![]() |
Yorumsuz İki Mektup. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yorumsuz İki Mektup.lki Mektup Asagida iki acik mektup bulacaksiniz ![]() Paris'te yasamakta olan ve bilimsel calismalarla ugrasan iki degerli (ve duyarli) Turk vatandasi tarafindan kaleme alinmis ![]() digeri cevap yazmis! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fransiz'larin gerçek yüzünü ögrenmek için bu yaziyi lütfen okuyun ![]() Aslinda bu bütün Avrupa Birligi ülkelerinin ortak görüsü ancak her nedense çikip delikanli gibi konusmayip isi yokusa sürüyorlar ![]() Ben su an Paris'te doktora calismalari yapmak icin bulunmaktayim ![]() ![]() ![]() ![]() Buradaki basin yaklasik bir haftadir hergun bas sayfadan Turkiye haberleri veriyor, ben de sizinle biraz cikan haberleri paylasmak istedim: Oncelikle sunu belirtmeliyim ki burada, sol basin bile artik irkciliga varan bir Turkiye karsitligi yapiyor ![]() Turkiye'yi neredeyse Afganistan gibi gosterdi ve hemen ardindan Turkiye'nin AB'ye dahil edilmesine elbirligiyle karsi cikilmasi temelini hazirlamak icin gazetelerde Turkiye'yi ve Turkleri kucuk dusurucu haberlerin yer almadigi bir gun bile gecmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Avrupali bir diplomatin, 'Esasinda onlari kimse Avrupa'da istemiyor ancak nasil disarida tutacagimizi da bilmiyoruz," dedigini belirtirken, bugun Le Monde bas sayfadan, Giscard D'Estaing'in, "Turkiye'nin AB'ye girisi AB'nin sonu olur" baslikli roportajini ve D'estaing'in bir grup Turk'u gostererek "onlar bize benzemiyor" dedigi karikaturunu yayinladi (Le Monde burada en cok okunan ve en saygin gazetelerinden biri bildiginiz gibi!!!!) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sekilde Avrupa halkini hazirlamak ve sonra da Turkiye'nin AB'ye girisini refaranduma baglayarak halktan red cevabi almak ![]() ![]() ![]() ![]() okuyucu kosesi mektuplari yayinlaniyor, ben de bir mektup gonderdim ancak henuz basmadilar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zaten, sonucta demokratik ve ozgur diye gecinen basin su an gercekten felaket derecede irkci ve yanli propaganda yapiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sitesinde, "Kurtler icin Irak savasi buyuk bir firsat" baslikli bir bolume bile yer vermis durumda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() giremeyecegiz falan diye degil, ancak bu kadar da asagilanmayi Turk milletinin ve ulkemizin hak etmedigini dusunuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afrika'da apartheid doneminde zencilere nasil davrandilarsa oyle davraniyorlar ve Avrupa gercekten de her bakimdan Turkiye'ye dusmanca tutum takiniyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dun de elime ortaokul ve liselilerin okuduklari bir tarih kitabi gecti ![]() ![]() ![]() ![]() ulkesini kolonilikten kurtaran (bu arada Ataturk'u tanitmak icin korkunc bir karikatur koymuslar, aglayasim geldi) biri gibi gosteriyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hicbir musluman ulkesi de bagimsizligini 2 ![]() Savasi'na kadar alamadi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() isgalcilerden kurtulus savasiydi, tipki Fransa'nin Almanlar'a karsi savastigi gibi; kolonilikten kurtulma savasi degil!!!!! Sonuc olarak, Avrupa medeniyeti bitmis arkadaslar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zihniyeti ve ikiyuzlulukten gecilmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() bulunmak istiyorum, Fransizca bilen arkadaslar, lutfen guzel Fransizcanizla, biraz da bizim sesimizi duyuralim ![]() ![]() ![]() okuyucu kosesinde mektuplari yayinliyor Fransizca bilen arkadaslar, elestirilerinizi, Avrupa'nin irkciligini, Turkiye'ye karsi nasil herzaman dusmanca tutum alindigi hakkinda biraz fikirlerimizi gonderirsek, belki birinciyi, ikinciyi yayinlamazlar ama 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fransizca bilmeyenler Ingilizce de deneyebilirler ![]() Sevgiler, Saygilar, Emel Akcali/ Fr ![]() ![]() YUKARDAKI YAZIYA CEVAP VEREN BIR VATANDASIMIZ: Ben de bilimsel arastirmalarim icin bir suredir Paris'te yasayan ve yurdunu oldukca seven bir Turk vatandasiyim ![]() isimli zati tanimam ama kendisinin de memleketini tanimadigindan eminim ![]() Turkiye Sizlerin de cok iyi bildigi gibi malesef Turkiye Ankara,Istanbul ve Izmir'in kalbur ustu semtlerinden ibaret degildir ![]() orneklemi ne Ankara'daki Tunalihilmi Caddesi nede Istanbul'daki Bagdat caddesidi ne de Izmir'deki Hatay Caddesi'dir ![]() gecirdigim gibi bir kismini da Anadolu'nun kasabadan bozma yeni il olmus bir kentinde acil servis hekimligi yaparak gecirdim ![]() nedir Avrupa neresidir ve kime Turk denir kime benzer iyice ogrenme firsatim oldu ![]() kesin ![]() hic benzemiyorlar ![]() ![]() Fransiz'in evinin bir odasinin tum duvarlari mutlaka kutuphanedir ![]() elevizyonda yazili izni olmadan kimsenin yuzunu dahi gosteremezsiniz (haber ne olursa olsun) Fransiz televizyonlarinda paparazzi programi yoktur, bulunmaz ![]() Fransa'da iki banka hesabi actiramazsiniz ![]() zorunda" ve gene nedenini nicinini aciklamadan 500 Euro'nun uzerindeki parayi baskasina gonderemezsiniz ![]() fazla para cekemezsiniz (bu Turkiye'de gunluk limittir) Daha fazlasi icin de hesabinizda para olsa dahi bankaya nedenini bildirmek zorundasiniz ![]() Bankaya durup dururken 500 Euro'dan fazla nakit para yatiramazsiniz ![]() zorundasiniz ![]() bir ozgurlukler ulkesi degil mi????? Gelelim Sosyal devlet kavramina; Fransa'da belirli bir gelirin altinda (yilda 20000 Euro / kisi basi)para kazaniyorsaniz, kazanciniz oraninda devlet kiranizi oder ![]() (%65'e varan miktarlarda) Her dogan cocuga daha dogmadan ayda 130 Euro para verir ![]() kullanilacagi yerleri de denetler ![]() ![]() ![]() Fransa'da istihdam yaratmak icin haftalik calisma saatleri gecen yil 39 saatten 35 saate indirilmistir ![]() daha fazla adam istihdam etmektedir ![]() olarak calistigim 200 ![]() hastalanarak olebilecekleri "dogal" kabul edildigi icin doktora goturulmezdi ![]() bile ilaclari alinmaz, masraf yapilmazdi ![]() yasini devirmisse, yatirim yapilabilirdi ![]() ishalden olurlerdi, 3 yasindaki cocuga Ankara-Samsun karayolunda saatte 120 km ile giden yolcu otobusu carptigini bilirim ![]() cocugun) Gene ayni sehirde issizlik %65 okur yazarlik oarani kadinlarda %70 idi ![]() olur, yurdum insani kendini bilmezce icki icip daha sonra birbirinin bogazini keserdi ![]() kalmaz, sonra hastaneye getirir ve "kurtar bunu doktor, yoksa seni gebertirim" derdi ![]() kaybolan eleman olurdu ![]() yasamaktadir ![]() Ancak bu belde belediyesinde calisan tam 2200 isci vardir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alindiklarindan beri hic maas alamamistir ![]() odeyemez ![]() gelir ![]() her iki kisiye bir belediye iscisi dusmektedir ![]() saymiyoruz) degil Fransa dunyanin hicbir medeniyeti bu olcuyu yakalayamaz! Turkiye'de yuzbinlerce aile halen tezekle isinmakta iken Fransa'da enerji Turkiye'dekinin yari fiyatidir ![]() ozel hoca kavramlari yoktur ![]() egitim alir ![]() firsat esitligi vardir ![]() ve ucretsizdir ![]() 26 yasina kadar bir genc ogrenci saglik sigortasi kapsamindadir ![]() giderleri karsilanir ![]() odenmez ![]() ve sinirlendigim ulkemin kacirdigi firsatlar ve etrafa o vurgunculara sactigi paralardir ![]() artik bir toplum politikasi halini almistir ![]() siyasete atilip 3 ayda pilav üstü döner dağıtarak %7,5 oy alıyorsa, bir dolandırıcı memeleketinden 20000 oy aliyorsa ve niye ona oy verdiniz diye soranlara halkim "Hepsi soyguncu, bu soyguncu'nun kirali, biz de gittik en kiralina oy verdik" diyebiliyorsa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() icin adamin gazetesine cizdigi karikature gocunmaya gerek yok ![]() Malesef Ataturk'un mirasina sahip cikamadik ![]() egitimli, kulturlu, insanlar azinligin da azinligi hale geldi ![]() siddetle koruklenen politikalarin eseridir ![]() bitirdi ![]() once kendi gazetelerimize mektup yazalim da, "kulhan agzi" ile mangalda kul birakmayan 3 gunluk yazarlari kovalayip yerlerine yazar gibi yazar bulalim, insanimiza gazete okutalim ![]() gazetelerin sayisi Tum avrupada basilan yerel gazetelerin sayisindan daha fazla idi ![]() %1'i ancak geciyor ![]() Sen daha kalkmis "Le Monde"a yazi yazmaktan bahsediyorsun ![]() mesajini kim kime yazacak, kim kime anlatacak !!!! 1999 senesinde askerlik islemlerim icin gittigim Cankaya Askerlik Subesi'nde kocca bir sandik vardi ![]() Basinda da bir er ![]() en buyuk lideri"anketi formu uzatiliyordu ![]() ![]() adini soyadini yaziyorsun, pul parasi veriyorsun ![]() Birligi de o hesap ![]() ![]() ![]() ![]() var bizim oralarda ??? Ben memleketimi mukemmel bir hale getireyim, o gelip benim ayaklarima kapansin ![]() etmeyeyim ![]() gazetedeki yazi ile Fransizin aklindaki mukemmel Turkiye imaji degismez ki ??? Antalya'da iki hafta tatil yapan Fransiz bir cift bana "HIC TURK GORMEDIKLERINI" soylemislerdi ![]() sarikli kimse yokmus !!!! Ben daha ne diyim ki? "Haklisin dedim ![]() Antalya ozerk bolge ![]() ![]() ![]() Turkler giremiyor oraya, turistler icin orasi ![]() ![]() ![]() zaten cok sicak" Okuz okuzolunca Avrupa'li olsa ne olur, benim beyin hucrelerime yazik degil mi ?? Adama anlatacam orada Antalya Turk dolu, yok oyle birsey diye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gectim ![]() ![]() Cetin Kocaefe |
![]() |
![]() |
|