Allahın Varlıgına Ufak Bir İspat (İnanmayan Varsa |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Allahın Varlıgına Ufak Bir İspat (İnanmayan VarsaUfak bir Köyde yaşanan bu Gerçek Hikaye Büyük ders oLacak Allaha inanmayanlara ![]() ![]() O köyün en zengin ve en acımasız kişisi hergün oldugu gibi köylüleri yoldan çıkarmaya çalışıyormuş ![]() Allahın olmadıgını, herşeyin kendi kendine evrimleşerek meydana geldigini ve herşeyin ufak bir tesadüfle başladıgını, köy halkına aşılıyormuş![]() köylüler bu adama korkularından cvp veremedikleri gibi zaman zamanda gercekligine inanır gibi oluyorlarmış![]() Adam iyice azıtarak, bütün köy halkını meydanda toplamış, amacı hepsini birden söylediklerine inandırmak, onları ikna edip, Allahın olmadıını ispatlamakmış ![]() Adam bağırmış bana o inandıgınız Allahı eğer varsa gösterin![]() ispatlayın, ama kimseden ses çıkmamış nasıl gösterebilirlermişki![]() herkes yavaş yavaş adama inanmaya başlıyormuş![]() taa ki o çoban çıkıp gelene kadar![]() çoban bu adama dönüp sana Allahın oldugunu ispatlıyacagım demiş![]() zalim adam gülmüş ve ispatla hadi demiş, ben biliyorum ki bu dünya kendi kendine oluştu herşeybi tesadüf eseri ve herşeyin yolunda gitmesiyle![]() çoban tamam demiş yarın aynı vakitte burda buluşacaz ve bu köy halkıda gelecek ve ben sana Allahın varlıgını ispatlayacagım ve sana herşeyi Allahın yarattıgını gösterecegim![]() unutmaki yeri , göğü ve herşeyi yatatan odur![]() adam gülmüş ve hadi bakalım deyip evine yönelmiş![]() ![]() ertesi gün aynı zaman gelmiş herkes meydanda ama çoban gelmemiş![]() beklemişler güneş batmış çoban halen yok![]() adam gülmüş bakın demiş oda ispatlayamadı![]() yarın tekrar gelcem ve yine gelmicek demiş ve ertesi günü beklemeye başlamışlar yine![]() gene aynı yerde toplanmışlar o günde çoban gememiş, adam iyice kasılmaya başlamış ve eklemiş yarın son kez gelecegim eger gelmezse iddaayı kaybedecek ve herkes bana inanacak demiş![]() ertesi gün olmuş ve aynı vakitte beklemeye başlamışlar ama ne coban var nede haberi![]() tam ordan ayrılacaklarken çoban uzaktan görünmüş ve herkes aciz gözlerle bakerken, çoban geldim işte demiş![]() zalim adam gülerek kortun ve gelemedin 2 gün diye sormuş çobana![]() çoban cvp vermiş; bizim orayı sel aldı dere taştı ve buraya gelmek için o dereden geçmem gerekti demiş![]() ve zalim adam sormuş nasıl geçtin o dereyi?![]() çoban cvp vermiş; bi yaşlı çınar ağacı vardı derenin kenarında onun yanına gittim ve bekledim biraz bekledikten sonra ağac kendi kendine sandal oldu ve o sandala binip derenin karşısana geçtim, diye cvp vermiş![]() zalim adam buna kahkaha atarak gülmüş ve hiç koca çınar kendi kendine sandal olurmu demiş ve çoban cvp vermiş; sen bu dünyanın yerin göğün ve herşeyin kendi kendine bir tesadüf sonucu olduguna inanabiliyorsunda neden bi agacın kendi kendine sandal olabilecegine inanmıyorsun diye cvp vermiş![]() adamın kafasında bi an şimşekler çakmış ve oracıkta Allaha inanmaya başlamış![]()
|
|
|
|