Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Beyin Fırtınası > Bilmeceler & Bulmacalar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düşündükçe, kafanızı, soru, yiceniz

Düşündükçe Kafanızı Yiceniz Bir Soru

Eski 07-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Düşündükçe Kafanızı Yiceniz Bir Soru

3 arkadaş bir markete giderlerOrada bir radyo görüp almak isterlerRadyonun fiyatı 30 TL 'dirher biri 10'ar TL verip bir radyo alır ve çıkarlarDaha sonra market sahibi farkederki radyonun gerçek fiyatı 25 TL 'dirçırağına 5 TL'yi verip bunu adamlar arasında eşit olarak paylaştırmasını isterSonuçta adamlardan yanlışlıkla 5 TL fazla almıştırÇırak yolda giderken kendi kendine düşünür ve derki ''-ben bu 5 TL'yi adamlara eşit olarak paylaştıramamEn iyisi ben onlara 3 TL'yi paylaştırayım kalan 2 TL 'yide cebime atayım''Böyle düşünmüş çırak ve düşündüğünüde yapmış3 TL 'yi adamlar arasında eşit olarak(yani her birine birer TL vermiş paylaştırmış ve 2 TL'yide cebine indirmişŞimdi gelelim fasülyenin faydalarınaaaaa adamlara birer TL'sini verince; herbiri 10 'ar TL vermiş olan adamlar şimdi 9 'ar ytl vermiş oluyorlar radyo içinadam başı 9 TL 3 kişiden radyo için verilen para ne yaptı 27 TLeeee 2 TL' de çırak cebine attı 29 TL Şimdi söyleyin bakalım 1 TL nereye gitti yalnız arkadaşlar bu soruyu şöyle düşünmeyeceksiniz''3 YTL adamlarda 2 TL çırakta toplam 5 TL olur''fakat çırak adamlara 1 TL lerini geri verince herbiri 9'ar TL den 27 TL vermiş oluyorlarbizim bu problemde bulmamız gereken baştaki 30 TL' dir bu duyguların hepsini aynı anda yaşıyorum
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com