![]() |
ßir Atatürk Şiiri..! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ßir Atatürk Şiiri..!Ey Milletim Ben Mustafa Kemal'im Ey Milletim, Ben, Mustafa Kemal’im… Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim, Hala en hakiki mürşit, değilse ilim, Kurusun damağım, dilim ![]() Özür dilerim… Unutun tüm dediklerimi, Yıkın, diktiğiniz heykellerimi… Özgürlük hala, En yüce değer Değilse eğer… Prangalı kalsın diyorsanız, köleler… Unutun tüm dediklerimi ![]() Yıkın, diktiğiniz heykellerimi… Yoksa, çağdaş medeniyetin bir anlamı, Ortaçağ’a taşımak istiyorsanız zamanı, Baş tacı edebiliyorsanız Sanatın içine tüküren adamı… Unutun tüm dediklerimi ![]() Yıkın, diktiğiniz heykellerimi… Yetmediyse acısı, şiddetin, savaşın ![]() Anlamı kalmadıysa Yurtta sulh, dünyada barışın ![]() Eğer varsa ödülü, silahlanmayla yarışın ![]() Unutun tüm dediklerimi ![]() Yıkın, diktiğiniz heykellerimi ![]() Özlediyseniz fesi, peçeyi ![]() Aydınlığa yeğliyorsanız, kara geceyi ![]() Hala medet umuyorsanız Şıhtan, şeyhten, dervişten ![]() Şifa buluyorsanız, Muskadan, üfürükçüden… Unutun tüm dediklerimi ![]() Yıkın, diktiğiniz heykellerimi… Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek… Kara çarşafa girsin diyorsanız, Yobazın gazabından ürkerek… Diyorsanız ki, okumasın Kadınımız, kızımız; Budur bizim alın yazımız… Unutun tüm dediklerimi ![]() Yıkın diktiğiniz heykellerimi… Fazla geldiyse size, hürriyet, cumhuriyet… Özlemini çekiyorsanız, Saltanatın, sultanın… Hala önemini anlayamadıysanız, Millet olmanın… Kul olun, ümmet kalın, Fetvasını bekleyin, şeyhülislamın… Unutun tüm dediklerimi ![]() RAHAT BIRAKIN BENİ…” Süleyman Apaydin |
![]() |
![]() |
|