Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Atatürk Köşesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürkün, cevapları, tokat

Atatürk'ün Tokat Gibi Cevapları

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

*** Kurtulus savasi sonrasi fransa krali Atatürk'u ziyeret ederAtatürk onu sivil kiyafetleri ile karsilama salonunda karsilarfransa krali direk konuya girerek akdeniz ve guneydogunun kendilerine verilmesi konusunda konusmaya baslarAtatürk kraldan musade ister ve yukari kata cikar 5 dk sonra merdivenlerden uniformasiyla inen Atatürk kralin karsisina gelir ve SİMDİ KONUSALİM der

*** Kral Edvard İstanbul'a geldiği zaman, yatından bir motora binerek Dolmabahçe Sarayına yanaştı
Atatürk rıhtımda onu bekliyordu Deniz dalgalıydı Kralın bindiği motor, inip çıkıyordu
İmparator rıhtıma çıkmak istediği bir sırada, eli yere değerek tozlandı
O sırada Atatürk elini uzatmış bulunuyordu
Bunu gören Kral bir mendille elini silmek istediği zaman Atatürk:
-Yurdumun toprağı temizdir, o elinizi kirletmez, diyerek Kralı elinden tutup rıhtıma çıkardı

*** Bir soruşturma dolayısıyla, Atatürk’ün başardığı işlerden Vasıf Çınar söz açmıştı
Kendisine Sordu:
-Sizin en büyük eseriniz hangisidir?
Atatürk'ün kısa cevabı şu olmuştu:
-Benim yaptığım işler, biri ötekine bağlı gerekli olan işlerdir Fakat bana yaptıklarımdan değil,
Yapacaklarımdan söz edin

*** 4 BİN ASKERLE ROMA'YA GİRERİM: Mussolini bizden İzmir'i istiyordu Rodos'a 40 bin asker yığmıştı İtalyan Sefiri Povli Çankaya'ya geldi Atatürk sefire, "Söyle o koca herife; o 40 bin askerle İzmir'i alamaz ama ben 4 bin Mehmetcikle Roma'ya girerim" diye cevap verdi

*** Birgün italyan Büyükelçisi Ata ile görüşmek ister ve huzura kabul edilir O zamanın muhtelif ekonomik-siyasi konuları hakkında konuşulduktan sonra, büyükelçi "Ekselans, dün Roma ile yapmış olduğum bir görüşmede hükümetimizin Hatay'ı almak istediği kararını size iletmem söylendi" der Odada buz gibi bir hava eser Ata, büyükelçiye bir şeyler daha ikram eder ve iki dakikalığına odadan ayrılır Döndüğünde ayağında çizmeleri, üzerinde mareşal üniforması, belinde tabancası vardır Doğruca masasına gider, manyetolu telefondan Mareşal Fevzi Çakmak'ın bağlanmasını ister ve Çakmak'a: " Paşa, İtalyan dostlarımız Hatay'a gelmek istiyorlarmış Hazır mıyız" der Fevzi Çakmak durumu anlar ve "Biz hazırız Paşam" diye yanıtlar Ata büyükelçiye döner ve: "Biz hazırmışız Hükümetinize söyleyin, isterlerse gelip Hatay'ı alabilirler" der

*** Atatürk ün Arap kralına müthiş lafı Atatürk siyasi bir görüşme için Arabistana giderArabistan kralı kendi yaverinden kahve yapmasını ister Atatürk de aynı şekilde kendi yaverindenKısa süre içerisinde Arap yaver kralına kahveyi taktim eder ve uzaklaşırHemen ardındanda Türk yaver gelir ama gelirken ayağı takılır ve kahveyi yere dökerArap kralı alaycı bir şekilde Türk yaverin bir kahveyi bile getiremediğini kendisinin ne işe yarayacağını söyler ve kendi yaverini üstün gösteren sözler söylemeye başlarAtatürk Arap Kralının sözünü bitirmesini bekler ve bu olaya müthiş bir cevapla karşılık verir''BEN HALKIMA HİÇBİR ZAMAN HİZMETÇİLİK YAPMAYI ÖĞRETMEDİM"

Atamız yabancıları rezil ederken şimdi onların torunları bizi rezil ediyolar!hak mı bu?geldiğimiz durum bundan ibaret

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-12-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

By_DmR Nickli Üyeden Alıntı

*** 4 BİN ASKERLE ROMA'YA GİRERİM: Mussolini bizden İzmir'i istiyordu Rodos'a 40 bin asker yığmıştı İtalyan Sefiri Povli Çankaya'ya geldi Atatürk sefire, "Söyle o koca herife; o 40 bin askerle İzmir'i alamaz ama ben 4 bin Mehmetcikle Roma'ya girerim" diye cevap verdi

*** Atatürk ün Arap kralına müthiş lafı Atatürk siyasi bir görüşme için Arabistana giderArabistan kralı kendi yaverinden kahve yapmasını ister Atatürk de aynı şekilde kendi yaverindenKısa süre içerisinde Arap yaver kralına kahveyi taktim eder ve uzaklaşırHemen ardındanda Türk yaver gelir ama gelirken ayağı takılır ve kahveyi yere dökerArap kralı alaycı bir şekilde Türk yaverin bir kahveyi bile getiremediğini kendisinin ne işe yarayacağını söyler ve kendi yaverini üstün gösteren sözler söylemeye başlarAtatürk Arap Kralının sözünü bitirmesini bekler ve bu olaya müthiş bir cevapla karşılık verir''BEN HALKIMA HİÇBİR ZAMAN HİZMETÇİLİK YAPMAYI ÖĞRETMEDİM"

Atamız yabancıları rezil ederken şimdi onların torunları bizi rezil ediyolar!hak mı bu?geldiğimiz durum bundan ibaret

Atamız inançlı bir insandı inandıĞı şeyleri başarırdı, üLkesini, milletini ;bu kadar seven başka bir kişi tanımıyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com