![]() |
Beşir Bin Sa'd |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beşir Bin Sa'dBeşir Bin Sa'd Hazret-i Ebû Bekir'e ilk bîât eden sahabî ![]() Beşir bin Sa'd Medîneli Müslümanlardan idi ![]() ![]() ![]() Yedikçe artan hurma Beşîr bin Sa'd'ın kızı anlatır: - Hendek savaşının yapıldığı günlerdi ![]() ![]() ![]() ![]() - Kızım! Bunun babana ve dayın Abdullah bin Revâha'ya götür yesinler, dedi ![]() Ben de alıp götürdüm ![]() ![]() - Kızım! Yanındaki nedir? - Yâ Resûlallah! yanımdaki hurmadır, annem, babamla dayımın yemesi için gönderdi ![]() - Getir onu! Ben de hurmaları iki avucuna döktüm, avuçlarını bile doldurmamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() - Kumanyaya geliniz, diye Hendek halkına sesleniniz! Orada bulunanlar ve Hendek halkı bezdeki hurmadan yedikleri hâlde hurmalar bitmedi ![]() Ebû Mes'ûd şöyle anlatır: - Biz Sa'd bin Ubâde'nin meclisinde idik ![]() ![]() - Yâ Resûlallah! Allahü teâlâ bize, sana salevât getirmenizi emretti ![]() Resûlullah efendimiz sükût edip cevap vermediler ![]() - Keşke, Beşir sormamış olsaydı, diye temenni ettik ![]() Biraz sonra Resûlullah efendimiz Salli bârik duâlarını okuyarak böyle duâ etmemizi emrettiler ![]() Hizmet şerefini kazandık Peygamber efendimiz âhırete teşrif edince Eshâb-ı kiram, Benî Said gölgeliğinde toplanmış, halifenin seçilmesi mes'elesi üzerinde duruyorlardı ![]() ![]() - Ey Müslümanlar! Muhammed aleyhisselâm, Kureyş kabîlesindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Ebû Bekir ise halifelik için Hazret-i Ömer ve Ebû Ubeyde'den birinin seçilmesini tavsiye buyurmuş, fakat her ikisi de bundan kaçınmışlardı ![]() ![]() ![]() Beşir bin Sa'd hazretleri, Hazret-i Ebû Bekir'in hilafeti zamanında Ayn-ül-Temr muharebesinde şehid düştü ![]() |
![]() |
![]() |
|