07-12-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hz.Muhammed (S.A.V) Vefatından 1 Gün Önce
Hz Muhammed (s a v) Vefatından 1 Gün Önce
VEFATINDAN bir gün önceydi Herkes nefesini tutmuş bekliyordu Çünkü az evvel Hz Muhammed , Bende bir hakkı olan varsa gelsin alsın dediğinde, orada bulunanlardan biri; evet, benim bir alacağım var Bir gün kırbacınızın ucu o sıra açık olan sırtıma değmişti de, canım yanmıştı dedi Hz Muhammed hiç tereddüt etmeden üstündeki kıyafeti sıyırdı, arkasını döndü ve vur dedi Herkes şaşkındı O sahabe hemen koşturdu ve elini yüzünü Hz Muhammed'in mübarek sırtına sürdü, doyasıya öptü Ardından da, teninizin değdiği yerleri cehennem ateşinin yakmayacağını bildiğimden, mübarek bedeninize dokunabilmek için mahsus böyle söyledim dedi Hz Muhammed bu davranışıyla, kul hakkının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu
Ölüme sevinmek 
VEFATINA yakın çok sevdiği kızı Hz Fatma'yı yanına çağırdı ve kulağına bir şeyler söyledi Hz Fatma'nın önce üzüldüğü sonra sevindiği görüldü Hikmeti sorulduğunda, babam bana yakında öleceğini söyleyince çok üzüldüm Fakat benim yanıma ilk sen geleceksin dediğinde ise sevindim cevabı verdi Nitekim 6 ay sonra o da vefat etti
Peygamber Efendimiz vefat etmeden az önce eşi Hz Ayşe'nin dizine uzandı ve mübarek başını Hz Ayşe'nin çenesiyle göğsü arasına yasladı Misvak istedi Takatsiz olmasına rağmen, zaten inci tanesi gibi olan dişlerini temizledi Rabbi'nin huzuruna tertemiz gitmek istiyordu
Son sözleri olarak; namaza dikkat edilmesini, kadın haklarının korunmasını, idare altındakilere iyi muamele edilmesini, emanetlerin yerlerine ulaştırılmasını istedi İnsanlık sırf bu öğütlere kulak verse, daha yaşanılabilir bir dünya oluşturmak işten bile değildir
Azrail izin istedi 
Bir ara kapıya vuruldu Gelen Hz Cebrail'di Selam verdi Peygamberlik görevinin sona erdiğini söyledi Ardından, kapıda bekleyen bir misafir daha olduğunu ve eğer izin verirse ancak içeri girebileceğini söyledi Hz Muhammed o kim diye sordu Hz Cebrail, ölüm meleği Hz Azrail dedi Hz Muhammed , gelebilir, ben hazırım cevabı verdi Şahadet parmağını yukarı kaldırdı; Yüce Dost?a gittiğini söyleyerek ruhunu teslim etti Hz Ayşe seslendi, cevap alamadı Hz Muhammed'in mübarek gözünden bir damla yaşın yanağına süzüldüğünü gördü
Bilemiyoruz Hz Muhammed niçin ağlıyordu Ayrıldığı dost ve arkadaşlarının hasretine mi, yoksa Müslümanlar'ın geride bıraktığı emanete yeterince sahip çıkamayacakları endişesiyle mi?
Sen ağlama Ey Resul  Dayanamayız  
Emanetine belki yeterince sahip çıkamadık Bağışla bizi
Ama bugün seni bir kez bile olsun görmemiş olan milyonlarca Müslüman ayakta  Bu olaylar daha da tetikledi bizi
Daha çok çalışıp, seni daha çok anlatacağız  
|
|
|