Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gün, hzmuhammed, sav, vefatından, önce

Hz.Muhammed (S.A.V) Vefatından 1 Gün Önce

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz.Muhammed (S.A.V) Vefatından 1 Gün Önce

HzMuhammed (sav) Vefatından 1 Gün Önce

VEFATINDAN bir gün önceydi Herkes nefesini tutmuş bekliyordu Çünkü az evvel HzMuhammed , Bende bir hakkı olan varsa gelsin alsın dediğinde, orada bulunanlardan biri; evet, benim bir alacağım var Bir gün kırbacınızın ucu o sıra açık olan sırtıma değmişti de, canım yanmıştı dedi HzMuhammed hiç tereddüt etmeden üstündeki kıyafeti sıyırdı, arkasını döndü ve vur dedi Herkes şaşkındı O sahabe hemen koşturdu ve elini yüzünü HzMuhammed'in mübarek sırtına sürdü, doyasıya öptü Ardından da, teninizin değdiği yerleri cehennem ateşinin yakmayacağını bildiğimden, mübarek bedeninize dokunabilmek için mahsus böyle söyledim dedi HzMuhammed bu davranışıyla, kul hakkının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu

Ölüme sevinmek

VEFATINA yakın çok sevdiği kızı Hz Fatma'yı yanına çağırdı ve kulağına bir şeyler söyledi Hz Fatma'nın önce üzüldüğü sonra sevindiği görüldü Hikmeti sorulduğunda, babam bana yakında öleceğini söyleyince çok üzüldüm Fakat benim yanıma ilk sen geleceksin dediğinde ise sevindim cevabı verdi Nitekim 6 ay sonra o da vefat etti

Peygamber Efendimiz vefat etmeden az önce eşi Hz Ayşe'nin dizine uzandı ve mübarek başını Hz Ayşe'nin çenesiyle göğsü arasına yasladı Misvak istedi Takatsiz olmasına rağmen, zaten inci tanesi gibi olan dişlerini temizledi Rabbi'nin huzuruna tertemiz gitmek istiyordu

Son sözleri olarak; namaza dikkat edilmesini, kadın haklarının korunmasını, idare altındakilere iyi muamele edilmesini, emanetlerin yerlerine ulaştırılmasını istediİnsanlık sırf bu öğütlere kulak verse, daha yaşanılabilir bir dünya oluşturmak işten bile değildir

Azrail izin istedi

Bir ara kapıya vuruldu Gelen Hz Cebrail'di Selam verdi Peygamberlik görevinin sona erdiğini söyledi Ardından, kapıda bekleyen bir misafir daha olduğunu ve eğer izin verirse ancak içeri girebileceğini söyledi HzMuhammed o kim diye sordu Hz Cebrail, ölüm meleği Hz Azrail dedi HzMuhammed , gelebilir, ben hazırım cevabı verdi Şahadet parmağını yukarı kaldırdı; Yüce Dost?a gittiğini söyleyerek ruhunu teslim etti Hz Ayşe seslendi, cevap alamadı HzMuhammed'in mübarek gözünden bir damla yaşın yanağına süzüldüğünü gördü

Bilemiyoruz HzMuhammed niçin ağlıyordu Ayrıldığı dost ve arkadaşlarının hasretine mi, yoksa Müslümanlar'ın geride bıraktığı emanete yeterince sahip çıkamayacakları endişesiyle mi?

Sen ağlama Ey Resul Dayanamayız

Emanetine belki yeterince sahip çıkamadık Bağışla bizi

Ama bugün seni bir kez bile olsun görmemiş olan milyonlarca Müslüman ayakta Bu olaylar daha da tetikledi bizi

Daha çok çalışıp, seni daha çok anlatacağız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com