Resulullah (S.A.A)’İn Ağlaması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Resulullah (S.A.A)’İn AğlamasıResulullah (s a a) bir gece zevcesi Ümmü Seleme’nin evinde idi Gece yarısı uykudan kalkıp evin karanlık bir köşesinde dua ve ağlamakla (Allah’a yalvarıp yakarmakla) meşgul oldu Ümmü Seleme, Resulullah (s a a)’ı yatağında görmeyince kalkıp onu aramaya koyuldu Bir de baktı ki Resulullah (s a a) evin karanlık bir köşesinde durup ellerini göğe kaldırmış, ağlayarak Allah’a şöyle yalvarıp yakarıyor:“Allah’ım! Bağışladığın nimetleri benden esirgeme Beni, düşmanların bana gülme vesilesi kılma, kıskançları bana musallat etme![]() Allah’ım!Beni kurtardığın kötülük ve çirkinliklere geri çevirme ![]() Allah’ım! Beni hiçbir zaman ve hiçbir an kendi başıma bırakma; kendin beni her şeyden ve her afetten (beladan) koru ”Ümmü Seleme Resulullah (s a a)’in bu durumunu görünce ağlayarak kendi yerine döndü Resulullah (s a a) Ümmü Seleme’nin ağlama sesini duyunca, ona doğru gidip ağlamasının sebebini sordu![]() Ümmü Seleme şöyle dedi: “Ya Resulellah! Senin ağlaman beni ağlattı Sen neden ağlıyorsun? Siz Allah katında olan onca büyük makam ve yakınlığınıza rağmen Allah’tan böyle korkuyorsunuz, Allah’tan bir an bile sizi kendi başınıza bırakmamasını istiyorsunuz, o halde vay bizim halimize!”Resulullah (s a a) onun sözüne karşılık şöyle buyurdular:“Nasıl korkmayayım, nasıl ağlamayayım, nasıl kendi akıbetimden korkmayayım, nasıl kendi makam ve mevkime güveneyim! Oysa ki Allah Teala, Hz Yunus’u[3] bir an kendi haline bıraktı ve onun başına gelmemesi gereken şey geldi!”[4]
|
|
|
|