Biz Aşka Tutunmak İçin Akşamı Beklerdik |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biz Aşka Tutunmak İçin Akşamı BeklerdikBiz aşka tutunmak için akşamı beklerdik ![]() ![]() İhanetse o caddede beklerdi Bir mutlu bir mutsuz, bir zengin bir fakir, bir kederli bir umarsız yapardı bizi o sokak İçimize hep değişik bir hal katar, öyle alırdı içine bizi o cadde![]() ![]() Sıra caddeye, sıra caddenin bize ihanet aşılamasına gelirdi sonra![]() ![]() Benim içim kanardı, sense kanardın o caddeye, kanardın sana yüklemek istediği defetme duygusuna, aşağılardın beni, bir başkasına dönerdi duyguların![]() ![]() İhanet hep o cadde bulurdu bizi![]() ![]() ![]() Bizi hep o caddede sordular sonra ![]() ![]() ![]() Aşka tutunmak için akşamı beklerdim Bu kent, boşluğa sarılan aşıklarla doluydu![]() ![]() Ama bir boşluğa benzemiyordu senin yokluğun![]() ![]() Üzerime biniyordu bu derin açlık hali![]() ![]() Seni soruyorlardı![]() ![]() Bir tek haritadan biliyordum yakınımda olduğunu![]() ![]() Buralarda, diye söylenip yürüyordum hızla![]() ![]() Bu kentte kim hızla yürürse, o aşk beslediği birine gidiyordur![]() ![]() Oysa ben hızla yürüdükçe, aşktan kaçıyordum aslında![]() ![]() Aşk beni bulur, yok sayar, çürütür diye korkuyordum![]() ![]() Bizi o caddede sordular hep![]() ![]() Yanıtı haritadandı, yakındın![]() ![]() ![]() O caddede alıştılar yalnızlığımıza ![]() ![]() ![]() Kimse dokunamadı yaralarıma ![]() ![]() Kimseye anlatmadım, kimseyle konuşmadım aylarca İnsan konuşmadan da yaşarmış meğer![]() ![]() Sevgili sana dokunamadan da yaşarmış![]() ![]() Hayat dediğin gözlerini o caddeye dikip, ta boynunda bir ıslaklık hissetmekse eğer![]() ![]() Alıştılar yalnızlığıma![]() ![]() Bu kentte yalnızlar yargılanır hep![]() ![]() Beni o caddede yalnızken yargıladılar![]() ![]() ![]() Bir gün o caddede bulamadılar bizi ![]() ![]() ![]() Hayat, içinden çıkılmaz bir hal alıyordu git gide ![]() ![]() Beni ipe çekenler incinmesin diye, seni de saklayıp içime, gidiyordum bu kentten![]() ![]() Çünkü bu kent durmadan alevler içinde kıvranıyordu Başka bir kenti yakmalıydım artık Yalnızlığımı, yaralarımı kimsenin bilmediği bir kasabaya doğru yola çıktım Nereye gidersem gideyim, hep o caddeyi taşımışım içimde![]() ![]() Nerede olursam olayım, aslında beni aşağılayıp, bir başka adamın yanına gittiğin duvarın üzerinde oturmuşum![]() ![]() Zaman neyi işaret ederse etsin, aslında o akşamüstünde durmuş hayat![]() ![]() ![]() Dün o caddede hatırladık birbirimizi ![]() ![]() ![]() Yıllar geçti aradan ![]() ![]() Üzerini toprakla doldurduğum sancılarım diniyordu günden güne![]() ![]() Aşkı bir kıyıya atıp, herkesin kaygısında buluştum![]() ![]() İşimi, evimi, insanlığı, kainatı düşlüyordum artık![]() ![]() Onlar için yaşıyordum, uğraşıyordum Beynime aşka yer bırakmayacak kadar yabancı doldurdum Kimdiler, neden benimleydiler, ne istediler hatırlamıyorum İçimdeki alevi tükettim![]() ![]() ![]() Tam da o an karşıma çıktın, yine o caddede ![]() ![]() ![]() Ben değil, sönmeye yakın yaralarım, bitmeye hazır acılarım sana dokunuyorlardı ![]() ![]() Ne kadar özlemişim![]() ![]() Ne kadar istemişim![]() ![]() Nasıl dayanmışım bu yangına![]() ![]() Dönmüşsün işte![]() ![]() Hem de bana![]() ![]() Hem de bu kentin en yalnız adamına![]() ![]() En çok yargılanan adamına![]() ![]() ![]() Bizi o caddede kurşunladılar sevgili ![]() ![]() ![]() Bu kent beni yalnız tanıdı hep ![]() ![]() Bana dönmeni, beni bu nefessizlikten kurtarmanı hazmedemediler Bizi beklediler, namluyu aşka uzattılar bu kez![]() ![]() Namluyu ateşlediler Bizi o caddede kurşunladılar sevgili |
|
|
|