1000 Yumurtaya 1 Tokata Soğan Tarlası Bozmamak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
1000 Yumurtaya 1 Tokata Soğan Tarlası BozmamakDostluk hikayeleri - 1000 yumurtaya 1 tokata sogan tarlasi bozmamak Kasabanin birinde yasayan bir aile varmis 3 kisilik bi ailede ailenin tek oglu olan rahmi eve geç gelir ve babasini ve annesini endiselendirir mis![]() Babasi bir gün sormus; -Olum ne yapiyosun gece geç saatlere kadar böyle ![]() Çocuk; -Arkadaslarimla, Dostlarimla birlikteyim baba demis ![]() Baba; -Olum dost dedigin bir tane olur ve oda her zaman degil ihtiyacin oldugunda seni bulur demis ![]() Çocuk; -Olurmu baba benim nerdeyse bütün arkadaslarim dostumdur demis ![]() Baba; -hayir olum olurmu ,madem onlarin hepsi senin dostun ozaman bi denem yap onlar için der ![]() Ve bu konusma üzerine baba ve ogul ahirlarindan bi oglak kesip bi haliya sarar ve ardindan çocuk tüm arkadaslarini gece vakti evlerine gider ve yardim ister birini vurdum öldürdüm diyerek ![]() Ancak tüm dostum bildigi arkadaslari olayi anlatir anlatmaz kapiyi suratina kapatir ![]() ve çocuk eve üzgün bir sekilde gelir babasina hakli oldugunu söyler ![]() Babasi ise ona dostlugun yinede bu demek olmadigini söyler ![]() Çocuk Sasirir ve nasil der ![]() Babasi ise yumurtaci ali benim dostumdur der ![]() git ona adam vurdugunu söyle ve gel der ![]() çocuk ise yumurtaci alinin yanina gider ve adama haliyi gösterir ve durumu anlatir ![]() Yumurtaci ali ise çocugu arka tarafa götürür ve bi derin kuyu kazar sonra haliya bakmadan içinde cesed oldugunu sandigi haliyi kuyuya atarlar ![]() sonra üstünü kapatip sogan filizleri ile kapatilmis yeri doldururlar ![]() ve sonra çocuga babana selam söyle deyip ugurlar ![]() Çocuk büyük bi sevinçle babasinin yanina gelir ve evet babacim dostluk bu olsa gerek der ![]() Babasi ise hayir olum dostluk bu degil der ertesi günün cuma oldugunu ve alinin pazar yarinde bi yumurta tezgahi oldugunu söyler Ve ona git o tezgahi devir der Eger ali amcan bir laf söylemeye kalkarsa birde tokat at der![]() Çocuk sasirarak olurmu baba bu kadar iyi bi insana bu yapilirmi diye sorar babasi ise sen dedigimi yap ve dostlugun ne demek oldugunu ögren der ![]() Ertesi gün çocuk pazara gider ve yumurtaci alinin tezgagina tekme atarak tezgahi devirir Ona ne yapiyon olum dur diyen aliye de bi tokat atar ve arkasina bakmadan yürümeye baslar![]() Ardindan Yumurtaci Ali çocuga seslenir ve söyleder ![]() "Oglum babana selam söyle biz 1000 yumurtaya 1 tokata SOGAN TARLASI BOZMAYIZ " derVe çocuk anlarki dostluk denilen sey hiç de fazla olacak kadar kolay bi terim degildir ![]() |
|
|
|