Oğul Baban Gelirse Beni Çağır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oğul Baban Gelirse Beni ÇağırBalıkesir’de Ali Şuuri ilkokulu karşısındaki boşlukta eski ayakkabı tamircisi kır,pala bıyıklı bir ihtiyar olan Cevdet (Alkalp)dede vardı ![]() Bir akşam üstü konu çanakkkeleye gelince ağlamaya başladı ve devam etti ![]() Rahmet babam Hafız Ali Çanakkalede kaldığında anamın karnında yedi aylıkmışım O’nu hiç tanımadım Bir fotoğrafı bile yok![]() O günler çok zor günlerdi,seferberliğin sıkıntıları,kuvayi milliye zamanı,işgal yılları,kurtuluş yokluk sıkıntı ![]() Çocukluğumuz hep ekmek peşinde sıkıntıyla geçti ![]() Ama anam benim çocukluğumdan itibaren her sokağa çıkışta,her nereye giderse gitsin yanıma gelir ve; - oğlum ben pazara gidiyorum,baban gelirse beni hemen çağır ha ![]() !-ben teyzenlere gidiyorum,baban gelirse beni hemen çağır ha ![]() !-ben komşulara gidyorum,baban gelirse beni hemen çağır ha ![]() !Anam babamı bekledi durdu büyüdüm dükkan açtım Annem yine bir yere gidişte dükkana gelir gideceği yeri söyler ve;-baban gelirse beni hemen çağır ha ![]() ! diye eklerdi![]() Aradan yıllar geçti anacığım ihtiyarladı Gene deyneğini kaparak bana gelir ve;-baban gelirse beni hemen çağır ha ![]() !diye tembihlerdi![]() Günü geldi ağırlaştı ölüm döşeğinde bizimle helalleşti ‘Bana iyi baktınız hakkınız helal edin’dedi Bana döndü ve yavaşca-baban gelirse ona anam seni hep bekledi de,dedi ![]() Birden irkilerek doğruldu ve kapıya doğru gülümseyerek ‘Hoşgeldin bey hoşgeldin’ruhunu teslim etti ![]() Yazarı bilinmiyor ![]() Vefa dene şey işte budur
|
|
|
|