![]() |
Üç Ton Kömür |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üç Ton KömürÜç Ton Kömür - Cengiz Damar Askerden yeni gelmiştim ve saçlarım hala kısa idi ![]() ![]() Mahalle arkadaşım İmdat, benden bir dönem önce askere gitmiş ve terhis olalıda dört ay olmuştu ![]() Hemen hemen bütün günlerimiz beraber geçiyordu,bunların büyük bir bölümü de iş başvuruları için di Bana devamlı bir kızdan bahsediyordu;sizin evin karşısında ki binada oturuyor ama sen tanımazsın diye de ekliyordu ![]() -Biz askerde iken mahalleye taşınmışlar,onun için tanımazsın,ben de üç ay önce tanıştım ![]() İmdat devamlı bu kızdan bahseder olmuştu,bendede bir merak uyandı,kız benim evin tam karşısında oturmasına rağmen tesadüf bu ya hiç karşılaşmadık ![]() Yine birgün ![]() Ya tertip ben bu kızdan nasıl kurtulacam diye lafa girdi ![]() ![]() ![]() -İmdat, canını bu kadar sıkıyorsa görüşme olsun bitsin ![]() ![]() ![]() -Tertip iyi diyorsunda,işin şekli değişti ![]() -Nasıl yani? -Ya kız tutturdu beni istet diye,ille anneni babanı yolla,ailem bu işin adını koysunlar, ondan sonra gezin tozun diyorlarmış ![]() -İmdat,senin kızla ciddi bir ilişkin varmı arkadaş? -Yok be tertip,biz öylesine konuşuyorduk,ama o ailesine benim ciddi olduğumu söylemiş, onlarda madem ciddi,yollasın anasını babasını demişler,şimdi de kız beni sıkıştırıyor ![]() Bana bir akıl ver,bu işten nasıl kurtulacağım? -Ya sen demedin mi?Ben evlenmeyi daha düşünmüyorum diye ![]() -Valla söylüyorum tertip, ama anlamıyor ki -Nasıl anlamıyor? Bana bak yoksa kıza ümit verdinde şimdi de yanmı çiziyorsun? -Yok valla yaa,kendi kendine gelin güvey oluyor ![]() -İmdat bir şey söyliyecegim ama kızma ![]() ![]() ![]() Ben askerden geldiğim günden beri sen bu kızdan bahsediyorsun ama ben birşey anlamış değilim ![]() Aradan günler geçti havalar soğumaya başladı bütün evlerde odun kömür telaşı başlamıştı ![]() İmdat`ın ağzında halen o kız vardı,başka bir şey konuşmuyordu ![]() Ben her seferinde lafı değiştiriyordum ama nasıl oluyorsa yine laf safinaz`a dönüyordu, artık resmen bıkmıştım ama birşey de diyemiyordum ![]() Yağmurlu bir gündü,iki kız yanımızdan geçerken İmdat birden işte tertip bu o dedi ve hemen ekledi,şunlan son bir defa daha konuşuyum da peşimi bıraksın dedi ![]() -Sen beni biraz burda bekle ![]() _Tamam olurda kısa kes,yağmuru görüyorsun ![]() -Yok yok Bu sefer karalıyım açık ve net konuşup bu işi bitireceğim sen hiç merak etme Tamam o zaman sana kolay gelsin ![]() İmdat kıza seslendi ve kızda yanındaki arkadaşından ayrılıp,İmdat`ın yanına geldi ![]() Safinazın arkadaşı ile biz onların konuşmasını bitmesini beklerken,yanımdaki kız bana dönerek ![]() ![]() ![]() -Bu lavuk senin arkadaşınmı? Şaşırdım kaldım! Şimdiye kadar bir kızdan hiç böyle bir laf duymamıştım ve gayet kulhanbeyce sorusunu sormuştu ![]() Şöyle bir ters ters bakarak -Evet arkadaşım,birşey mi var? -Söyle o lavuk arkadaşına ablamın peşini bıraksın ![]() ![]() ![]() -Bir dakika bir dakika Safinaz senin Öz ablan mı? -Evet İçimden Allah Alah diye geçirdim,İmdat kardeşi olduğundan bana aylardır hiç bahsetmemişti ![]() -Şıışt sana söylüyorum duydunmu beni? Kafam allak bulak olmuştu,boş gözlerle kıza bakıyor olmalıydım ki ![]() -Söyle o Lavuvuğa ablamın peşini bıraksın tamam mı? Saldırıya geçme sırası bana gelmişti ![]() -Sende o lavuk ablana söyle arkadaşımın,o peşini bıraksın tamam mı? -Neeee! Sen ne diyorsun, Kim kimin peşini bırakacakmış? Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu senin? İçimden çattık belaya diye geçirdim ve İmdat`a hak verdim ![]() -Bana bak bana! Sinirlerime zor hakim olmaya başlamıştım ![]() ![]() ![]() Yüzüne ne var? dercesine baktım ![]() Bir yandan da İmdat`a bakıyordum,kendimi yağmurun altında sanki sudan çıkmış balık gibi, hissetmeye başlamıştım ![]() -Söyle tamam mı? Sende ablana söyle ![]() Senin bu lavuk arkadaşın,anlaşılan seni kandırmış ![]() Hiç ses çıkarmadım,zaten arada ben kalmıştım ![]() Bütün mahalle biliyor bee,bu lavuğun ablamın peşinde olduğunu,istersen gidelim bizim, apartmanda ki her kese soralım var mısın? -Neyi soracağız? Neyi olacak o gün yağmurun altında bize gelen üç ton kömürü ablama yalakalık yapmak için nasıl çektiğini ![]() -Nee! Üç ton mu? Kim,İmdat mı çekti? -Yok baban çekti, bütün komşular şahit ,hem de o merdivenlerden bodruma ine çıka anası ağladı,bütün millet de gülmekten yerlere yattı ![]() O gün de aynen, böyle yağmur yağıyordu ve sucuk gibi ıslandı ![]() Söyliyecek hiç bir lafım kalmamıştı,sadece ve sadece,İmdat`ı bekliyordum Ulan İmdat ben sana,bunun hesabını sormam mı ? Demek aylardır,bana yalan yanlış anlatıp durdun öylemi ![]() ![]() ![]() -Sen de askerden yeni gelmişsin,belli oluyor,saçların kısa da Bende cevap,verecek hal mı kalmıştı ![]() ![]() ![]() İmdat sonunda yanıma geldi ve koluma girdi,başladık hızlı hızlı yürümeye ![]() -Tertip bu sefer işi kesin bitirdim ![]() -Nasıl yani? -Bırak peşimi kızım dedim,ağladı zırladı, yalvardı ama ben taviz vermedim ![]() -İyi artık,kömür taşımaktan,kurtuldun desene? Zınk diye durdu bir süre,yüzüme baktıktan sonra,kardeşi mi anlattı ![]() -Evet ![]() ![]() ![]() -Allahını seversen, başka ne dedi? -Öyleyse benden günah gitti ![]() O lavuğa söyle, ablamın peşini bıraksın dedi ![]() -Öyle mi dedi? -Aynen böyle söyledi ![]() ![]() ![]() hiç utanmadın mı? -Tertip çok özür dilerim ama senden bir ricam olacak ![]() -Son ricanı söyle ![]() ![]() -Bunu kimseye anlatma olur mu? -Yaa benim anlatmama gerek yok ki bütün millete zaten reklam olmuşsun ![]() ![]() ![]() O günden sonra İmdat, beni nerde görse utanarak yanımdan,bir mazeret uydurup uzaklaştı ![]() Cengiz Damar |
![]() |
![]() |
|