![]() |
Küçük Kızın Kansere Karşı Mücadelesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küçük Kızın Kansere Karşı MücadelesiKüçük Kızın Kansere Karşı Mücadelesi - İbrahim Bekler Ayşe daha dünyaya merhaba derken, birçok insanın kaldıramayacağı ağır bir yükü yüklenmişti ![]() 16 Nisan 2008 tarihinde dünyaya gelmişti altı buçuk aylıkken kanser teşhisi kondu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yedi buçuk aylık bir tedavi maraton başlamış oldu ![]() ![]() Onu o kadar çok seviyorlardı ki onun yanından biran bile ayrılmak istemiyorlardı, artık bütün hayat yörüngelerini Ayşe’ ye yöneltmişlerdi ![]() Anne Meltem yüreğinin yangını ile bazı zamanlarda yakarışlarda bulunuyor,Yarabbi bir avuç sabiye nerden verdin bu derdi, keşke onun yerine bana verseydin, ben dayanabilirim, ama o daha çok küçük, acısa acısını bilmez, acıksa acım demez, Allahım, Allahım, ne olur çaresini ver diye her gece yakarışlarda bulunuyor, acısı gözyaşı olup akıyordu ![]() Kurtuluş parkına bakan pencere kenarına yaslanan Meltem yanı başında hayatla ölüm arasında gelip giden Ayşe’ye bakıyor, birde gökyüzüne bakıyor pencerenin önüne güvercinler konuyor, kimisi uçuşuyor, anne Meltem niyazında bulunuyor, yarabbi benim yavrumun bu kuşlardan ne farkı var buda bir güvercin kadar günahsız ne olur şifasını ver yarabbi ![]() Memleketi Mersinin Silifke ilçesinde ise Göksu ırmağı gibi gözyaşları sel oluyordu ![]() ![]() Ayşe’nin akrabaları genelde okumuş, kültürlü insanlardı… Teslime teyzesi öğretmenlik yaptığı okulda her ders öncesi öğretmenler odasında bir hüzün saati yaşar ![]() ![]() Böyle bir şey binde bir olurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama bu bebe küçücük ![]() ![]() Anne Meltem yorucu bir günün ardından kızının başucunda refakatçi sandalyesinde uymuştu ![]() ![]() Kanatlanmış gökyüzünde süzülerek hastane odalarındaki pencerenin önüne geldi, ağzında bir kırmızı gül vardı ![]() ![]() Ayşenin’de alnında ter damlacıkları vardı, sanki biraz önce annesinin rüyasındaki gördüğü tavus kuşu kadar güzeldi, dökülmüş saçları ve kaşlarının yerinde bembeyaz sanki nur parlıyordu ![]() Ertesi gün bir sivil toplum kuruluşu yöneticileri, hastaneye Ayşeciğin odasına ziyaret geldiler ![]() ![]() Anne Meltem Hanım beş aydır hastanede olduklarını söyleyerek, şu gördüğünüz sandalyede sabahlıyorum diye ekledi ![]() ![]() ![]() Meltem anne hem anlatıyor hem de ağlıyordu ![]() ![]() Kafilenin başındaki kişi O kurumun başkanıymış ve yutkunarak kardeşim müsaadeniz olursa eliniz öpmek istiyorum, ha keza bu ülkeyi bize bağışlayan ![]() Annelerde sizin kadar fedakârlardı, çephedeki bütün Mehmetçiklerde onların evlatları idi ![]() O analarda gözlerine uykuyu haram kılmışlar onlarda Allah sığınmışlardı ![]() ![]() Rüyasında gördüğü kırmızı gülün tıpatıp aynısını uzattı anneler günüz kutlu olsun dedi, kartını verdi, herhangi bir ihtiyacınız olursa lütfen arayın dedi ![]() Meltem annenin ikinci şoku oluyordu ![]() ![]() Bunlar Allahın bir lütfü, bir işareti dedi eşine, ne olur yanıma gel, şuan yanımda olmanı çok istiyorum dedi ![]() ![]() Orda bulunan tanıdıklarınıza bu gün dua ediniz diyerek rica eder ![]() Dilek Hanımın yakını etkilenmiştir Ayşe’nin durumuna ve kafilede bulunan herkesten bir Ayet-el Kûrsi okumalarını ve dua etmelerini ister Ayşecik için, kafilede bulunan bütün insanlar Ayet-el Kûrsi okurlar ve dua ederler ![]() Aylar ayları, günler günleri kovaladı ![]() Birkaç defa izin alınarak memleketindeki akrabalarını görmeye geldiler ![]() ![]() ![]() Ayşe’nin artık bir yaşına girmesine sayılı günler kalmıştı ![]() ![]() Teyzeleri Teslime SERİN ve Hatice UĞUR Ankara’ya gittiler, giderken planlarında Ayşe’ye hastane yönetiminden izin alarak hastanede bir yaş günü yapmaktı niyetleri ![]() Nitekim bütün işler hep yolunda gidiyordu, pasta siparişleri verdiler ![]() İki teyze ve Meltem anne tek tek odalara pasta ve içecek servisi yaptılar ![]() Belki hasta yakınları ilk defa böyle bir organizasyon görmüşlerdi, ikramda bulunulan insanlar Allahtan şifa dilediler küçük Ayşeciğe ![]() Teyzeleri Ayşe’nin Doktoru ile görüştüler ![]() ![]() Ertesi gün Ayşe’nin doğum günüydü, hem doğum günü hem de tahlil sonucu bu tesadüf olamazdı, çileli ailenin uzun bir süreç sonucunda son tahliller bekliyorlardı ![]() Gözler doktorun eline verilen tahlil sonuçlarındaydı ![]() ![]() Doktor gözlerine inanamıyordu ![]() Anne ve baba doktorun bu halinden korkmaya başladır ![]() ![]() Ayşe’nin Bütün tahlil sonuçları temizdi ve Doktor şunu ifade etti Şu an ben ve sizler ne kadar sağlıklı isek Ayşe’de bir O kadar sağlıklı artık ![]() Ama kimse inanamdı ![]() ![]() ![]() Aylarca acılara, çilelere dayanmanın zorluklara katlanmanın sabrın Şükrün karşılığını Allah Ayşe’nin 2 ![]() ![]() Bütün aile ağlıyordu sevinçten ![]() ![]() Aylarca koca şehirde kendilerine mekân olan Hastane odasının penceresinden dışarı baktı, Ankara bir başka güzel görünüyordu gözlerine ![]() İnsanın yüreğindeki acılar ve kara bulutlar güzel bakmasını ve görmesini dahi engelliyordu ![]() ![]() Bir hafta sonra Ayşe hastaneden taburcu oluyor, altı buçuk aylıkken girdiği hastaneden yaşına basmış olarak çıkıyordu ![]() Ayşe’nin memleketinde bayram vardı bütün akrabalar evlerine geçmiş olsuna geliyorlardı ![]() ![]() ![]() Silifke Kalesinden Göksu deltasına bakıyorum, güneş yeni doğuyor denizin üzerinde sanki bir yumurta sarısı gibi duruyordu güneş ![]() ![]() ![]() ![]() Artık şunu rahatça diyebiliriz ![]() ![]() İyi ki varsın Ayşe, hastane odasında doğum gününü kutlayamamış olsak ta, sana kırmızı güller getiremesek te, her zaman seni seviyoruz, sana daha nice mutlu ve sıhhatli ömürler dileklerimle İbrahim Bekler |
![]() |
![]() |
|