Mert Dayanır Namert Kaçar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mert Dayanır Namert KaçarYıl 1991 aylardan (12)temmuz ![]() yer Hakkari Şemdinli Jandarma Lojmanları - kat3O gece aile dostlarımız ve eşimin silah arkadaşı olan binbaşı abimizden telefon aldık evdeyseniz oturmaya gelecektik,buyrun bekleriz dedik ve misafirlerimize ikramlarımız hazırladık eşimle ![]() ![]() Beklenen misafirler özel askeri araçla geldiler ![]() çünkü ilçede gece asker ailenin korumasız yürümesi yasaktı![]() ![]() ben henüz 21 yaşına 1 günce girmişim , gelen misafirlerimiznde özellikle geliş vesilesi bir çeşit ![]() ![]() Şemdinli boğucu , şemdinlide sivil halk asker tedirgin ![]() ![]() ![]() çünkü çıkan olayların ardı arkası kesilmiyor ![]() eşkiya dağda pusuda![]() ![]() ![]() Çocuklarım çok küçük daha doğrusu bebekler ![]() gelen aile dostlarımızında bizim gibiçok şirin iki çocuğu var ![]() çocuklar var yani çocuklar park nedir bilmeyen , çok ciddi hastalandığında doktora götürmek için araç konvoyu beklediğiniz , yan ahşap evde sivil halkın bebeliğni yaşayamayan çocuklar var![]() ![]() ![]() işte o gece ikramları dağıtmak için mutfağa girdim çayları tepsiye yerleştirdim, tam salondan içeri girdim ki ![]() 5 roket atar arka arkaya bize doğru yanarak geliyor çok şidetli bir sesle![]() evin camı tam karşımda herşeyi çok net görüyorumsadece eşime ''faruk çocuklar'' dediğimi hatırlıyorum ![]() ![]() birde binbaşıdan gelen sesi ''hepiniz yere yatın'' ![]() ![]() sabah 5 e kadar süren ve ardı arkası kesilmeyen silah sesleri , ölüm korkusu değil dışardaki erlerin durmların endişe ![]() ![]() çocukların ürkmesi ve saatlerce o seste ağlamaları![]() ![]() ![]() tabii binbaşı abimiz hemen araçla çatışma bölgesine gitti eşimi lojmanda bıraktı ,çünkü lojmandaki diğer subayların hepsi çevre karakollarda görevdeydi ![]() eşleri ve çocukları bize geldiler![]() ![]() ![]() sabaha kadar telsiz seslerinden duyduklarımı hatırlıyorumda çok büyük bir birlik ve beraberlik içinde erler ve subayların görüşmeleri ![]() namertler kaçıyor komutanım![]() ![]() mert dayanır koçlarım![]() dayanın aslanlarım![]() ![]() ![]() sabah olduğunda çok şükür bizim erlerimizde hiç bir zaiat yoktu ![]() ama kaçanların kan lekeleri kayalıklardaydı![]() ![]() ![]() şimdi eşim emekli yanımda ![]() ![]() ama bekleyin nametler oğlum arkasından geliyor![]() ![]() ![]() gerçek yaşamdan benim yaşadığım bir hikayedir AYIŞIĞI |
|
|
|