Bir Ramazan Hikayesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Ramazan Hikayesiİftara az bi zaman kaldı,fırının önünde pide kuyruğundayım ![]() Sıramı beklerken gözlerim,benden birkaç sıra önde yaşlı bir dedeye takıldı![]() Düşüncelerim hiç tanımadığım, bu yaşlı adama yoğunlaştı ![]() Başında yün takkesi, elinde bastonu, oda benim gibi sıra beklemekte![]() Acaba yanlızmı yaşıyor? yoksa, oğlu gelini, sevimli sevgili torunlarıyla ![]() kalabalık bir aile ortamındamı? Yüzünde yılların verdiği derin çizgiler Eskisi kadar iyi göremiyen bulanık gözlerle, vitrindeki taze kızarmış pideleri seyrediyor![]() ![]() Ne tatlı ne tonton bir yüzü var,ona baktıkça bana yabancı, bu nur yüzlü dedeye içimde sıcacık bir sevgi duyuyorum ![]() Günün en önemli işi ekmek almak onun için ![]() ![]() Bu çok hasas seçimi kimseye bırakmıyor![]() Ekmek dediğin şöyle pişkin olmalı,nar gibide kızarmalı, tabiki bunun içinde fırını iyi seçmeli![]() Varsın uzun kuyruklar olsun,dedecik beklemeye razı ![]() Cıvıl cıvıl torunlarının neşesiyle, ekmeğin hasını bölüşmek pek bi zevklidir![]() ![]() Birazdan sırası gelir,sıcak pidelerini göğüslediği gibi,evinin yolunu tutar ![]() Gelini masayı kurup çorbayı pişirmiştir,çoluk çocuk orucun verdiği manevi hazla iftar ederler ![]() Sonra akşam namazını kılar, tabiki teraviyide camide , dostlarıyla kılacaktır ![]() Yatsıyı kılıp vaktiyle yatmalı,sabah namazına uyanacak![]() ![]() ![]() Sahi arada bir haberleri dinlemek isterde,duydukları onu hiç mutlu etmez ![]() ![]() Üzülür acınır,vah der vahki vah ne olacak bu ortalığın hali![]() ![]() Oysa o başka yaşamıştır dünyayı, insanların bir birini sevdiği saydığı, ahlaki değerlerin fazilet olduğu bir zamandı o yıllar ![]() Ah dedecik aslında sen çok şanslısın, çünki sen o altın yılları yaşadın ![]() Uykuya maziyi düşleyerek dalar Sabah ezanı okunurken güzel düşünün huzuruyla, kalkar abdest alır![]() ![]() Ev halkı uykuda ya ![]() pek ses yapmak istemez, hani rahatsız olmasınlar diye![]() ![]() Ama içten içede kalksalar der,şu gaflet uykusundan uyansalar, ezan sesini duyup namazlarını kılsalar![]() Birden öfkelenir neden diye sorar? neden günün bu en feyizli saatini şükretmek için kullanmazlar? Oysa tüm bereket ve rahmetin insanlara bu ilk saatlerde dağıtıldığını bilmezlermi? bilirler elbet ![]() Sonra namaza durur Rabbin huzurunda dua ederken, az önceki kırgınlığı öfkesi yok olur ![]() Bütün kalbiyle yakarır kendi ailesi ve cümlesi için af ve mağfiret diler![]() ![]() Ve dua eder Allahım onlarında gönül gözlerini aç,kapıldıkları bu gaflet uykusundan uyandır![]() Bağışla ve koru yavrularımı ve içten yakarışları bir damla göz yaşı olur ![]() Kendisi için ibadet sevdikleri için mağfiret dilemenin, huzuruyla güne başlar ![]() Evet dedenin şahsında daldığım bu hayal dünyasına öyle kapılmışımki, baktım sıram gelmiş Dedecik benden bir önce tezgaha yaklaştı,bilhassa duymak istedim, kulak verdim ![]() Tezgahtaki gence bana dört pide dört ekmek ver dedi![]() ![]() Sonrada aldığının çok olduğunu düşünür , kınarlar diye ilave etti![]() /Torunlar maşallah pek iştahlı ![]() O zaman anladımki yanılmamışım dedecik yanlız değil, ve içimi büyük bir sevinç kapladı![]() Hala yaşlılarına sahip çıkan, bir toplum olmamızın verdiği mutlulukla bende pidelerimi aldım ve iftara 4 dakika kala eve dönebildim ![]() O akşam iftarımı açarken Allaha şükrettim ve yaşlanmaktan kork muyorum diyerek ![]() ![]() GÜLCENAZ Yazı Sahibi Şükran Aydoğan Alıntı |
|
|
|