Mechule Mektuplar 1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mechule Mektuplar 1Çok zamandır aynıydı, değişmezdi gecelerimiz Son günlerde, o sarsıla sarsıla ağlardı ben sigaralar içerdim peş peşe o yine ağlardı, fakat bilmezdi göz yaşlarının tümü kaderindeki yazının kelimesini bırak harfine dahi silmeyeceğimi![]() Dedim ya; hep aynıydı gecelerimiz Buğulu camın ardındaki sokak lambasında teselli bulurduk Sanki kar yağarken kimilerine göre garip bir alışkanlıktır belki kim bilir; bağzanda sobanın üzerinde ki çaydanlığın gizemli cızırtılarını dinlerdik Hiç konuşmadan; bir çocuğun annesinden ninni dinlediği gibi![]() Ben ona, o ağlarken katılmazdım Gerçi niçin ağladığını bilmezdim çoğu zaman, çoğu zaman bahaneler bulurdu kendince; sudan bahaneler![]() En ufak bir tartışmada sığınırdı göz yaşlarının ardına Belki yüreğimin katı olduğunu düşünürdü; neden yalan söyleyip, çıkıpta şimdi yağan karın altında aramak gelmiyor içimden onu![]() Çünkü giderken açık bıraktığı gönlümdeki kapı hala açık ![]() ![]() Yine soba üzerindeki çaydanlığın cızırtılarını dinliyorum Pencereden sokak lambasının altındaki yağan kara bakarak bir musiki gibi, ama farklı bir şey var Bu sefer ben ağlıyorum ![]() Inkar edemem Gece gibi karanlık saçlarını ve ay gibi parlak yüzünü özlediğimi Hoyrat bir rüzgar esiyor sanki Yağmur damlaları gibi yuvarlanan göz yaşlarımı üşütüyor; boğazıma bir şeyler düğümleniyor taş gibi Sonra o taş gibi şeyi yutuyorum Sanki nefes alsam seni kaybedeceğim, açsam gözlerimi hayalin silinecek gözlerimden, bilirsin duygular davetsiz misafir gibidir Giderken açık bıraktığın gönül kapılarımdan girdiler Ve işte açmıyorum gözlerimi! -Devam Edecek ![]() ![]() -
|
|
|
|