![]() |
Güzel Bir Hikaye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güzel Bir HikayeBir gun, lisede iken, sinifimdan bir oglana rastladim eve donerken ![]() Kayl idi ismi ![]() Okuldaki butun kitaplarini sirtlamisa benziyordu ![]() Kendi kendime, "Neden biri okuldaki kitaplarini eve getirsin cuma aksami, gerçekten hafiz olmali bu oglan" diye dusundum ![]() Benim hafta sonum pilanlanmisti bile( partiler ve futbol, arkadaslarimla yarin ogleden sonra), omuzlarimi silktim ve yoluma devam ettim ![]() ![]() Yoluma devam ederken, bir gurup oglanlarin ona dogru kostuklarini gordum ![]() Onu itelediler, butun kitaplarini dusurttuler ve çelmeleriyle oglani çamur işine dusurttuler ![]() Gozlukleri uçup oglandan uç metre oteye çimene dustu ![]() Oglan basini kaldirdi, gozlerinde derin bir aci gordum ![]() Kalbim burkuldu oglancik için ![]() ![]() Gozluklerini ona verirken "Serseri herifler" dedim ![]() Baska yapacak isleri yok sanki ![]() Bana bakti ve "Tesekkur ederim" dedi ![]() Kocaman bir gulumseme belirdi suratinda ![]() Gerçekten minnetkarlik ifade eden bir gulumseme idi ![]() Kitaplarini toparlamasina yardim ettim ve nerede oturdugunu sordum ![]() Tesaduf ya, bize yakin oturuyormus ![]() ![]() Daha once ozel okula gittigini soyledi ![]() Daha onceden ozel okula giden bir arkadasim yoktu hiç ![]() Hep beraber eve yollandik ve kitaplarinin bir kismini ben tasidim ![]() Arkadas olunacak birine benziyordu ![]() Arkadaslarimla beraber futbol oynamak istermisin dedim ![]() Evet dedi ![]() Hafta sonunu beraber geçirdik, biraz daha tanidim Kayl'i, biraz daha ilindim ve arkadaslarimda ondan hoslandilar ![]() Pazartesi sabahi geldi, ve Kayl butun kitaplariyla okula donuyordu ![]() Durdurdum ve "Bu kitaplari hergun tasimakla guzel pazi yapacaksin" dedim ![]() Guldu ve kitaplarinin yarisini bana uzatti ![]() Ondan sonraki dort sene içinde Kayl ile çok iyi arkadas olduk ![]() Okulun son yilinda koleje gitmeyi dusunmeye basladik ![]() Kayl Georgetown kolejine karar verdi, bende Duke kolejine gidecektim ![]() ![]() Arkadasligimizin sureceginden emindim ve aramizdaki kilometrelerin bunu etkileyecegini sanmiyordum ![]() ![]() O doctor olacakti, bende futbol bursuyla iktisat okuyacaktim ![]() Kayl sinif birincisiydi ![]() ![]() Her zaman onun hafizligiyla girgir geciyordum ![]() Sinif birincisi oldugu için mezuniyet toreninde onun konusma yapmasi gerikiyordu ![]() çok memnundum ortaya çikipta konusma yapmak bana dusmedigi işin ![]() Mezuniyet gunu Kayl'i gordum ![]() çok yakisikliydi kerata ![]() Lise boyunca gelisen ve benligini bulanlardandi Kayl ![]() Gerçekten olustu ve pazilasti ve gozlukler yakistida oglana ![]() Butun kizlar seviyordu onu, ve benden çok kiz arkadasi vardi ![]() Bazen kiskandim onu dogrusu ![]() Bugun o gunlerden biriydi ![]() Heyecanli oldugunu sezdim yapacagi konusma dolayisiyle ![]() Sirtina yapistirdim bir tane ve " Aslan oglan, becereceksin, korkma" dedim ![]() Bana o minnetkar dolu bakisiyla bakti ve gulumsedi ![]() "Tesekkurler" dedi ![]() Bogazini temizledi ve konusmaya basladi: Mezuniyet, bizlere buraya kadar gelmemize yardim edenlere tesekkur etme zamanidir ![]() Anneniz, babaniz, ogretmenleriniz, kardesleriniz, belki antrenorleriniz fakat en çok arkadaslarinizi Birisiyle arkadas olmak o kisiye verebilceginiz en buyuk hediyedir ![]() Sizlere bir hikaye anlatacagim simdi ![]() Arkadasima inanilmaz bir ifade ile baktim, o, kalabaliga bizim ilk tanistigimiz gunu anlatirken ![]() Tanistigimiz gunun hafta sonu intihar etmeyi pilanlamis megerse ![]() Annesi sonradan okula gidip aci içinde onun dolabini bosaltmak zorunda kalmasin diye, megerse ogun Kayl okuldaki dolabini tamamen bosaltmis ve eve tasiyormus ![]() Bana derinden bakti ve gulumsedi ![]() Sans olarak kurtarildim intihar etmekten ![]() Arkadasim beni kurtardi bu faciadan ![]() Topluluk mirildanmaya basladi yakisikli arkadasimin hayatinin en zor zamanini anlatmasina ![]() Annesi ve babasinin bana baktiklarini ve minnet dolu gulumsemelerini gordum ![]() O ana kadar durumun bu kadar onemli oldugunu anlamamistim ![]() Hareketlerinizin neticesini hiç bir zaman bosa vermeyin ![]() Kucuk bir mudahele, digerinin hayatini tamamen degistirebilir ![]() Iyiye veya kotuye ![]() Allah bizi bir araya getirdi birbirimizin hayatini etkilemeye ![]() Simdi iki sey yapabilirsiniz: Bunu arkadaslariniza gonderebilirsiniz veya Silebilirsiniz bilgisayarinizdan sizi hiç etkilememis gibi ![]() Gordugunuz gibi ben birinciyi sectim ![]() Arkadaslar melekler gibidir, bizi ayaga kaldirirlar kanatlarimiz uçmayi unutunca ![]() Ne baslangiç ne de son vardir ![]() ![]() Yarin bulmaca ![]() Bugun hediyedir edit by ozlems_o başlık uygun hale getirildi |
![]() |
![]() |
|