Sus Dilim |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sus DilimSus dilim, kanatma dudağı daha fazla, yaralanma Kayıplar töreninden geçiyoruz,alkışsız yürüyüşler ayağımızda Şiir uzun yola çıktı, sevilen kırgın ve sessiz![]() Bitirdim diyor, bizde nelerin başladığını bilmeden Sus dilim, herkessusarken konuşmak acıtıyor değerleri ![]() İşte bir şarkı daha yanaştı gözyaşına Bir gece daha yalnız ve uykusuz Birayrılık daha kapıda, eli kolu dolu, güler yüzlü, duygusuz Bir tek vedalarseviyor bizi, çok seviyor hem de, terk etmiyor Onlarla yaşamaya alıştığımıziçin belki de Bak işte, bir kadeh daha boşalıyor, devriliyor şişeler, anasonkokulu ve zil zurna umutsuz ![]() ah dilim! Ben sana seviyorum deme demiştim ![]() Gidelim ne olur, kalmayı beceremiyoruz işte Nedendir bu ısrar ve inat Kalkgidelim, biz gitmeyi biliyoruz, çok güzel biliyoruz, en güzel biliyoruz Yürügidelim, kalınca dağlanıyoruz, üstümüze yapışıyor bize ait olmayan suskunluklar Duyuyor musun dilim, davran gidelim Kalmayı istesek de, tektaraflı istekler doyurmuyor yüreği Hadi diyorum sana, gidelim Topla ucundabiriken sevgileri, yalnızlığı, sarılmaları Neyi bekliyorsun, herkes kaldiyemeyecek kadar meşgul, acelesi var öpüşmelerin Seven affeder, diyorsun,demek ki sevilmemişiz Yürüsene dilim![]() ![]() ![]() of dilim! Nereye gideceğiz ? Elde avuçta kalan sevgiyi şiirlere ayırdım Hüznüm uyandırdı bu sabah, alnımdanöptü Demli bir yalnızlıkla karşıladım günü Telefonuma baktım, ne mesaj ne decevapsız arama, süs eşyası olarak büfeye kaldırdım Geceyibenimle geçiren bir şarkının dudaklarına asıldım, kanattım İçimde incinmiş birçocuk, boş gözlerle bakıyor etrafına Hatasını kabullenen bir yürek daha kaçzaman yaşayabilir sessizlik içinde? ![]() Ve hatalar insanlara mahsusken, çocuklarneden cezalandırılır sadece sevgi bekleyen yüreklerin gözünde? ![]() ![]() ![]() aman dilim! Bir daha hiç konuşmasan diyorum ![]() Şehir suskun ve mavi Sokakların telaşı insanların yüzüne vurmuş Ne çok insanvar, ne çok yalnızlık, ne çok yetişmeme korkusu, ne çok acı ![]() ![]() Hiçbir şeyeinanmıyoruz artık İnançları zedelenen ne çok insan var En ufak bir hatada,silip atıyoruz değer verdiklerimizi Paylaşılan onca zaman ve sevgi bilegörünmez oluyor Sevgi, artık tek başına birleştiremiyor ayrılan elleri![]() Şehir ![]() ![]() suskun ve mavi Her şeye rağmen sevgiden korkma diyor Şehirler acımızıhisseder gibi kollamaya çalışıyor ![]() ay dilim! Acıyor ![]() Pelin Onay |
|
|
|