![]() |
68'Li Oğuldan Babasına |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 68'Li Oğuldan BabasınaBaba, Sana her zaman için müteşekkirim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baba, biz Türkiye'nin ikinci Kurtuluş savaşçılarıyız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşün baba; Bugün hükümet işini, gücünü bırakmış bizimle uğraşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 28 Ocak 1971 Deniz Gezmiş 2 ![]() "Baba, Mektup elinize geçmiş olduğu zaman aranızdan ayrılmış bulunuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 Mayıs 1972 Deniz Gezmiş Yukarıdaki iki mektubun yazarı 60'lı yılların sonunda İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okudu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Babasından ileri/doğacak çocuğundan geri" olduğuna inanıyordu ![]() Can Dündar |
![]() |
![]() |
![]() |
68'Li Oğuldan Babasına |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 68'Li Oğuldan Babasına6 Mayıs 1972 Baba, Mektup elinize geçmiş olduğu zaman, aranızdan ayrılmış bulunuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Bu nedenle ben, erken gitmeyi normal karşılıyorum ![]() ![]() ![]() Oğlun, ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir ![]() Bu yola bilerek girdi ![]() ![]() Seninle düşüncelerimiz ayrı ama, beni anlayacağını tahmin ediyorum ![]() ![]() Cenaze için, avukatlarıma gerekli talimatı verdim ![]() ![]() ![]() ![]() Annemi teselli etmek sana düşüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son anda, yaptıklarımdan en ufak bir pişmanlık duymadığımı belirtir seni, annemi ve kardeşimi devrimciliğimin olanca ateşiyle kucaklarım… Oğlun Deniz Gezmiş Merkez Cezaevi MARE NOSTRUM En uzun koşuysa elbet Türkiyede de Devrim, O, onun en güzel yüz metresini koştu En sekmez lüverin namlusundan fırlayarak ![]() ![]() ![]() En hızlısıydı hepimizin, En önce göğüsledi ipi ![]() ![]() ![]() Acıyorsam sana anam avradım olsun, Ama aşk olsun sana çocuk, aşk olsun! Can Yücel |
![]() |
![]() |
|