Bitti Dedi Kalemim Sustu Dillerim |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bitti Dedi Kalemim Sustu DillerimYüzlerce mektup yazdım sana sevgili Binlerce satır döktüm ayaklarının altına Her bir sözcüğünde derdim sana olan sevgimi; her bir satırında kümeledim sana hasretimi![]() ![]() Yüreğimin en kuytusunda sakladım her birini, hatıraların kollarında Bilmedin, duymadın, görmedin![]() Ay karanlık bu gece Soluğu kesilmiş yıldızların, nefesi yok bulutların Tüm dünya durmuş, zaman durmuş Tüm ağaçlar kulak vermiş sevgime Sokaklar beni dinliyor sessizlikte![]() ![]() Sensizlikte![]() ![]() ![]() Mısralarım daldı yine hayallere, bir mektup düştü yüreğime ![]() "Özledim" dedi kalemim, yazdı ellerim ![]() ![]() ![]() "Özledim, sevgili, Kumral perçemlerini özledim ![]() ![]() ![]() Saçlarının alnımı usulca öpüşünü Derin çizgilerin altında çakan gözlerini Bakışlarındaki ela gölgeleri özledim; Hüzünlü ve yorgun ![]() ![]() "İlkyaz güneşleri savruldu belleğimde Ada vapurlarının saatleri karıştı sözlerimde Son anda yakaladım baharı ela gözlerinde Tuttum ellerinden sevginin, sımsıkı tuttum Bırakmadım, kapsın martılar düşlerimizi Bırakmadım, aynalar yok etsin yüzlerimizi![]() 'Hala dudaklarımın kenarında bir gülümseme yapışıp kalmış bugünden yadigar' dedi sesin ![]() "Özledim" dedi kalemim, çırpındı kirpiklerim ![]() "Özledim, sigara kokan sesini; Gönlümü sevgiyle sarmalayan ılık nefesini Nisan yağmuru gülümsemeni özledim ![]() ![]() ![]() Sonbaharda yaşattığın ilkyaz güneşini Kavuşmalarımızı özledim; Gecenin sabahla buluşması gibi Doyumsuz ve dingin ![]() "Hasretin yaktı Ada'yı, yaz günlerinde Bekledi bakışlarım bir nefesini, bir sesini Merak etti; neredesin, kiminlesin? Hatırlar mısın seni anan dizeleri? Hatırlar mısın ellerimin yumuşaklığını, gözlerimin sıcaklığını, saçlarımın Ada rüzgarında dalgalanışını? Sana bakışımı hatırlar mısın? Unuttun mu yeminlerimizi? Benliğimizi kül eden o ateşi unuttun mu?"Özledim" dedi kalemim, kavruldu yüreğim ![]() "Özledim, şimşekler yakan temasını Delidolu sağanaklarda ıslanan arzularını Aşkını haykırmanı özledim ![]() ![]() ![]() Ellerinin yüzümde iç çekişini özledim ![]() ![]() ![]() Sevgiye aç ve çılgın ![]() ![]() "Gün hazana uçtu göçmen kuşun kanadında Kızardı yapraklar, uçuştu sarı meltemlerin ardı sıra Dövdü poyrazlar Ada yamaçlarını Koptu tufanlar, sarsıldı kıyılar kızgın dalgalarla Kestaneler yuvarlandı ayaklar altında; sıkıldı sokak lambaları derin yalnızlıkla Duyamadım soluğunu yanaklarımda Kırıldım sırça misali, darıldım sana![]() ![]() Yokluğuna![]() ![]() Suskunluğuna Hüzünlü perçemlerin geldi aklıma, düştü yüreğime bir mektup daha![]() "Özledim" dedi kalemim, eğildi gözlerim ![]() "Özledim, avuçlarımdaki yüreğini; Hazan yaprakları misali boynu bükük ![]() ![]() ![]() Anıların kuytusuna saklanan vaatlerini Gerçekleşmeyecek hayallerini Hüzün dolu vedalarımızı özledim; Çaresiz ve dalgın ![]() "Sonuncuyu yazdım az önce, kış kapıyı çalınca Bavullarımı toplar gibi topladım senli anılarımı kucağımda Her birini özenle katlayıp sakladım gönül bohçamda Bir daha aklıma düşecekleri güne kadar yatırdım hislerimi uykuya![]() ![]() Anıların kollarında![]() ![]() ![]() "Bitti" dedi kalemim, sustu dillerim ![]() ![]() ![]() "Alıp da gittiğin bir yudum sevgiyi, Varlığını özledim ![]() ![]() "Alıntı ![]() ![]() |
|
|
|