Denize Atılan Mektup |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Denize Atılan MektupBelki birgün -benim olmadığım birgün- kalbine değecek bu satırlarda bir şehrin gözyaşları gizlidir Ve kalemim mürekkebini kanayan yüreğimden çekmiştir Seni bulduğum bu şehirde sensiz bulunmak![]() ![]() Hasretimi tanımlayamaz hiçbir kelime, gözyaşlarımı almaz denizler Yüreğin kadar engin değildir gökler Martılar gagalarıyla parça parça bölüyorlar gecemi![]() Bir onlar dillendiriyorlar şehrimin acısını, bir de sevdamızı sakladığımız deniz Bir gemi daha kalktı limandan ![]() ![]() ![]() Yine ıslak gözler, yaralı yürekler ve umuda sallanan eller Köpük köpük deniz, öfkeyle kıyıya vuruyor dalgalar,İstanbul'un yüreğine vuruyor İstanbul, güzel yüzünün altında kalbi dağlanan şehir İstanbul suskun, İstanbul dertli![]() ![]() Kafası karışık İstanbul'un, acı çekiyor, İstanbul acısını içine çekiyor Hırçın martılarına ve kabaran yüreğine aldırmadan susuyor Bu kaçıncı uykusuz gecem vedasız gidişinin üzerinden,bilmem bu kaçıncı yastığımın hıçkırıklarıma mezar oluşu ![]() Sana iltica etmiş yüreğimle çırılçıplağım şimdi gecenin orta yerinde ![]() Şaşkın ve ürkek bakıyorum hayata, uyandırılmışım düşlerimden ![]() Hiçbir kabus korkutmuyor kapıyı vurup gidişin kadar Yoksunluğum senden,sensizim şimdi ey yar ![]() ![]() Yapayalnız,biçareyim![]() Karanlıkta yolunu kaybetmiş bir çocuk gibiyim![]() ![]() ağlıyorum hıçkıra hıçkıra![]() ![]() ![]() Çıkmaza çıkıyor tüm sokaklar, lambalar birer birer sönüyor ![]() Sultanahmet'te ıslak gözlerimle sessizce beni bağrına basan bu şehir,suçlu yüreğime yataklık ediyor Sonra dayanamıyor yaşlı sinesi,omuzlarımda ağlıyor![]() Bardaktan boşanırcasına akıyor gözünden yaşlar,gözümden yaşlar ![]() ![]() ![]() Gözyaşlarımız denizin karanlık sularına karışıyor ![]() Deniz hüzne ve acıya bulanıyor Sensiz tadı yok bu şehrin,tat almam olmadığın hiç bir yerde Daralır şehrimin sokakları, nefes alamam![]() Kaçıp gitmeliyim bana sensizliği getiren bu şehirden Gitmeliyim şimdiher şeyi bırakıp geride,denizin sularına gömülmeliyim, ya da bulutlarda boğulmalıyım Gitmeliyim şimdi senin peşinden![]() Sen olmuş yüreğimle sana gitmeliyim Bu mektupta günbegün işgal ettiğin bir şehrin gözyaşları saklıdır Ve yakmasın diye ellerini bu mektup denize atılmıştır![]() Fatma_BAYLAN |
|
|
|