![]() |
Çocukluk İşte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocukluk İşteAfyon ili, Çay ilçesi, Göcen Köyü ![]() ![]() ![]() İyi dinleyin anlatacağım bu öyküyü ![]() Yıl 1984 ![]() ![]() ![]() ![]() Yer: İmam LOjmanının Avlusuydu ![]() Naciye Abla İmamın eşiydi ![]() ![]() ![]() Yayık yaymak o gün işiydi ![]() Uzun uzun izledim onu, Bekleyemedim yayığın sonunu ![]() ![]() ![]() Sesleniverdim; Hey! Naciye Abla O da dedi ''Ne diyon lan, Hayta!'' Dedim; Biraz yağ sürüver ekmeğe Dedi ''daha çok var bitmeye'' Bekledim zaman geçmek bilmedi, Beklerkende talan ettim vişneleri Sonunda beklediğim an geldi, Naciye Abla tereyağını vermedi ![]() Vermedi ya! çok zoruma gitti, Aklıma intikam fikri geldi ![]() Eve gittim, aldım gazyağı bidonunu, Kafaya koymuşum, yakacam Kuran Kursunu ![]() Zannediyorum ki Kuran Kursu İmamın Haberi yoktu, ne anamın, ne babamın ![]() Çıktım Kuran Kursu'nun damına, Döktüm gazyağını çelen kamışına ![]() Çaldım kibriti, başladı yanmaya, Şimdi kim gelecek, beni kurtarmaya ![]() Çok şükür köylü geldi kurtardılar beni, Kundakçı gibi hissettim kendimi ![]() Yangını söndürdüler, sıra geldi bana Sevinemedim bile kurtulduğuma ![]() Önce Muhtar Emmi dövdü, sonra babam Eli süpürgeli evde bekliyor anam ![]() Velhasılıkelam, herkesten dayak yedim Yaptığımın yanlış olduğunu, çok iyi öğrendim ![]() Yaktı beni bi sürümlük taze yayık tereyağı, Bir yayık yağını unutamam, birde o gün yediğim dayağı ![]() KAPALIKAPILAR |
![]() |
![]() |
|