![]() |
Savaşı Ne Sanıyorsun Mösyö |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Savaşı Ne Sanıyorsun MösyöSavaşı Ne Sanıyorsun Mösyö Yazısı - Savaşı Ne Sanıyorsun Mösyö Tuna Kiremitçi - Tuna Kiremitçi Yazıları Merak etme mösyö, “siz de Cezayir’de zulüm yaptınız” geyiğine girmeyeceğim ![]() Bazı safdiller gibi “Taşnak çeteleri de bizimkileri kesti” muhabbeti de yapmayacağım ![]() Ama harbiden merak ediyorum, savaşı ne sanıyorsun? Epeydir savaşmamış bir milletin evladı olarak savaştan anladığın ne? Seksi lejyonerlerin centilmence kılıç şakırdattığı bir spor falan mı? Hemen söyleyeyim, alakası yok mösyö ![]() ![]() ![]() Birinci Dünya Savaşı da buydu ![]() ![]() ![]() ![]() Tarihçi Derya Tulga’nın dediği gibi, o şartlar altında o kadar insanı pikniğe bile çıkarsan sonuç aynı olur ![]() Bizimkiler imkânsız bir işe kalkıştı: Cephe gerisini kurtarmak için nüfusun yerini değiştirmeye ![]() ![]() Nitekim, binlerce Ermeni vatandaş kaybettik ![]() ![]() ![]() Allah sana ve milletine savaş göstermesin mösyö ![]() ![]() Her savaşta komşunun komşuya, kardeşin kardeşe düşman kesildiğini ![]() ![]() İnanmazsan Irak’a bak ![]() ![]() ![]() Hiçbir şey ölen binlerce Türk ve Ermeni’yi geri getirmez ![]() ![]() Ben Fransız mektebine gitmiş bir Türk olarak, acıların rantını yemenin günah olduğunu biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Tuna Kiremitçi |
![]() |
![]() |
|