Nasrettin Hoca - Farklı Makamlar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nasrettin Hoca - Farklı MakamlarNasrettin Hoca - Farklı Makamlar - Şule Meryem canpolat Tarlada tüm gün çalışan hoca, biraz da gece gördüğü rüyanın etkisiyle işi gücü bırakır eve gelir ![]() Hem dinlenmeye, hem ikindi çayı içmeye, hem de rüyasını gerçekleştirmeye![]() Hoca, gece minarede ezan okuduğunu görmüştür![]() Bakalım rüyası gerçek olacak mı?"![]() ![]() ![]() ___ -Hanım! ![]() şu çayı getir de soğumadan içelim![]() Sonra ben camiye ezan okumaya gideceğim![]() -Hayırdır hoca? ![]() Sen hiç ezan okumadın ki şimdiye kadar![]() ![]() -E ben hoca değil miyim? ![]() Okumamıştım ama artık okumak istiyorum![]() Hem bu gece rüyamda öyle gördüm![]() ![]() Hadi hadi acele et sen![]() Vakit geldi![]() geç kalmayayım camiye![]() ![]() -Tamam hoca tamam ![]() Geldim işte![]() buyur çayın![]() afiyetle iç![]() ![]() -oohh ![]() sıcacık ve çok güzel demlenmiş![]() ellerine sağlık hanım![]() ![]() -aaaa ![]() ben demlerim de güzel olmaz mı hoca![]() afiyet olsun![]() Hem sesine versin Allah![]() -Evet hanım ![]() doğru söyledin![]() Ben hemen kalkayım şimdi![]() gelince yine içerim![]() ![]() ___ "Hoca telaşla evden çıkar, ama çıkarken eşşeğe de seslenir" -Haydi bakalım uzun kulak beraber camiye gidiyoruz ![]() ![]() -Hoca eşeği niye alıyorsun ![]() O'nun ne işi var orda?![]() ![]() -Olsun ![]() o da gelsin![]() hem ezan nasıl okunuyormuş duysun![]() Hanım bizi hiç ayrı gördün mü sen?![]() sonra arkamdan ağlamasın![]() niye beni de camiye götürmedin diye?![]() ![]() -Tamam, tamam ![]() nasıl istiyorsan öyle yap![]() Hem acele et![]() On dakika var vaktin girmesine![]() ![]() -Haydi uzun kulakk ![]() Camide herkes bizi bekliyor![]() ![]() ___ "Hoca büyük bir heyecan içinde caminin yolunu tutar ![]() Onun bu telaşını gören komşusu, yolunu keser"-Hocam selamün aleyküm ![]() hayırdır ne bu telaş?![]() ![]() -Aleyküm selaamm ![]() bugün camide ezanı ben okuyacağım![]() uzun kulak da güzel okuyup okumadığımı söyleyecek![]() ![]() -Hocam eşek ezandan ne anlar ![]() hem sen hiç ezan okumadın ki şimdiye kadar?-Sanane be adam ![]() okumadım ama okumak istiyorum şimdi![]() hem uzun kulak her şeyden anlar![]() hoşaftan da, ezandan da![]() bizi tutma da gidelim![]() geç kaldık![]() ![]() -Dur hocam ben de geleyim ![]() hem ezanı hangi makamda okuyacağını söylerim sana![]() ![]() -Hımm ![]() tamam gel![]() ama çabuk gel![]() tüm hayallerimiz suya düşecek yoksa![]() ![]() -Geldim geldim ![]() Hocam hem yürü hem de beni dinle![]() bak beş tane makam var en çok bilinen![]() ![]() şimdi söyle bakalım ![]() Hangi makamda okuyacaksın ezanı![]() saba mı, rast mı, hicaz mı, segah mı, uşşak mı?![]() ![]() -Hımm ![]() demek öle ha![]() bak bunu hiç düşünmemiştim![]() neymiş bir daha söyle bakim?![]() ![]() -Bak hocam söylüyorum ![]() ![]() Saba makamı, rast makamı, hicaz makamı, segah makamı, uşşak makamı ![]() Tabi sana şimdi en çok hicaz makamı lazım hocam![]() ![]() -Dur bir de eşeğe soralım ![]() bakalım o ne diyecek![]() Uzun kulak söyle bakalım, hangi makamda okuyalım ezanı?-Hocam napıyorsun, eşek ne bilsin makamdan, ezandan? -Sen onu eşek sanma ![]() o herşeyi anlar![]() bak ne dedi![]() ![]() - Ne dedi hocam? ![]() ![]() - Sen bildiğin makamdan oku dedi ![]() ben de nasrettin makamından okuyayım en iyisi![]() ![]() -Fesuphanallahh ![]() Tamam hocam, sen bildiğin gibi oku![]() ![]() madem eşek öyle söyledi![]() bir bildiği vardır![]() ![]() " Ve onlar konuşurken, birden ezan okunmaya başlar camiden" ![]() ![]() ![]() ---Allahu ekber, Allahu ekber ---Allaahu ekber, Allaaahu ekberr ![]() ![]() -Anaa gördün mü komşu, ezan dedik, makam dedik, uzun kulağa da sorarken saati kaçırdık ![]() Bak ezan okunmaya başlandı bile![]() koş koş![]() "ezana yetişemedik, namaza yetişelim bari "![]() "ezan okunurken birden, eşek büyük bir coşkuyla bağırmaya başlar" ![]() ![]() --Aaaaa iiiiii, aaaaaaa iiiiiii, aaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiii -Tüh hoca ya ![]() geç kaldık bir yandan, eşek bağırıyor bir yandan, ne diyor bu şimdi![]() ![]() -"Ne diyecek ![]() hiç başlayamadığımız işi tamamlıyor komşu![]() farklı bir makamdan, okunamayan ezanın duasını yapıyor kendince![]() biz de namazını kılalım da olsun bitsin"![]() ![]() ![]() ----- Tamamen hayal ürünüdür ![]() "Şule Meryem Canpolat |
|
|
|