Sonsuzluk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
SonsuzlukS/onsuzluk yazısı - Şule Meryem Canpolat yazıları Zaman kum saatlerindeki kadar sessiz akmıyor şimdi ![]() Saatin tik takları sallıyor gönül evimi![]() Bu misafirlikler eskilerinkine benzemiyor![]() Her tik tak sesinde, ç/alınıyor eskimiş ne varsa![]() Adına mazi dediğimiz yaşanmışlıklarla![]() Dipsiz bir kuyu olmasın diye hayat, düşlerle yaşıyorum![]() Aşk dolu anları hatırlayıp, teselli buluyorum eskiyle![]() Atıp zamanı hesabı bilenlere![]() Hesapsız vuruyorum yüreğimi yollara, belki sevgiliden izler bulurum diye![]() Yolumu kaplıyor s/onsuzluk![]() ![]() Dünden kalma yarımlarla sarılıyorum hayata ![]() Hep bir şeyleri tamamlamak oluyor, hayat telaşım![]() Tamamlanmışlığına rağmen tüm yarımların, hep eksik kalmak oluyor bu hayattan payım![]() Sevgiliyi bulma yollarında, elimde olanlarla avunuyorum![]() Gündelik telaşlar bırakmıyor beni, en sevdiklerime![]() Bırakmıyorum sevgi dolu zamanları bu yüzden ben de![]() Günler su gibi akarken, sabahları kovalıyorum, sevdiklerimin olmadığı yerlerde![]() Hayat; günleri birbirine düğümlemek oluyor öyle ki![]() Çözülüyorum ansızın bir yerde![]() Ağlamamak için bir sır gibi saklıyorum yokluğunu sevgilinin![]() Bugünü yarına, akşamı sabaha taşıyorum hiç bıkmadan![]() Bir tek yokluğu taşımakta zorlanıyorum![]() Ruhum ayrılıklardan elemli![]() Sevgiliye kavuşma çabam, bölüyor uykularımı her gece![]() Bir ikindi vakti düşüyorum yere![]() Terketmiyor, elimi s/onsuzluk![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tükeneceğini bile bile, tükenmez kalemler verdiler elimize ![]() Şimdi ne kalemler, ne de sevgiliyi anlatan sözler yetmiyor hasretimizi dindirmeye![]() Özlem dolu bakışlarla bir kez daha bakıyoruz kaçırdıklarımıza![]() Ne kazandıklarımız ne de kaybettiklerimiz getirmiyor maziyi geriye![]() Kaybedince anladığımız güzellikler, yokluklar ülkesinden haykırıyor adeta![]() Keşke diyoruz, daha derinden yaşasaydık güzellikleri![]() Birgün kaybedeceğimizi bile bile, elimizde olanları![]() Sıkıca sarsaydık bizim olanları![]() Bırakmasaydık, kader bıraktırsa da, onları![]() Şimdi her seher vakti kuş sesleriyle uyanıp, ellerimi açıyorum semaya![]() Dualar ediyorum o'nun için![]() Yarına kurduğum umutlarım saçılıyor gökyüzünden, güneşin ilk ışıklarıyla![]() Yüreğime akıyor s/onsuzluk![]() ![]() Hüzünlerim yağmura karışıyor ansızın ![]() Gök eşlik ediyor sancılarıma![]() Beraber yağıyoruz, neden sonra![]() Kardeş oluyoruz akmak için, kurumuş toprağa![]() Yeşermek için, yeşertmeyi seçiyorum![]() Aktıkça yüreklere, yağmura kanıyorum ben de![]() Çocuksu gülüşleri bırakıp onlara, onlarla neşelenmeyi öğreniyorum nice zaman sonra![]() Sevinçleri, sevincim oluyor![]() Tıpkı bir anne gibi![]() Ve bir sabah, bırakıp sevgilinin yolunda tatlı aşı, ocağı![]() D/üşüyorum, yollara ben de, bir mecnun gibi![]() Geride kalanları düşünmeden, "varlığımı" arıyorum sessizce![]() Beni ben yapanı![]() Küçük mutluluklarım oluyor sadece cebimde![]() Bir de sevgiliye biriktirdiğim düşlerim![]() D/üşüyorum ansızın, iklimim kara teslim![]() D/üşüyorum , ayağıma takılıyor s/onsuzluk![]() ![]() ![]() Ne olursa olsun yemin ediyorum kalkmaya ![]() Niyetlendiğim yere vaktinden önce varmaya![]() Aldırmadan başkalarının lafına![]() Yemin ediyorum sevgilinin, gülen yüzüyle yaşamaya![]() Yürüyorum aşk için![]() Doğru adımlarla hedefe ulaşmak için![]() Aşk, oluyorum yürüdükçe![]() Büyüyor içimde s/onsuzluk![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onunla ya da onsuz ![]() Herşey bizimle başlayıp bitmiyor mu?![]() Hep yitirdiklerimizi düşünmekten, zaman bizden hızlıca gitmiyor mu?![]() İşte yaşamak; biraz acı, biraz mutluluk![]() Severek herşeyi, olması gerektiği gibi![]() İşte anlamak![]() Biraz kendini, biraz onu, biraz bizi![]() Sevdikçe çoğaltmak mutlulukları, hayatın kendisi değil mi?![]() Elde kalanlarla, tutup ucundan güzel yüreklerin, birbirini kırmamak?![]() Gerçek bir yaşamın, anlamlı özeti gibi![]() ![]() Şimdi daha çok seviyorum hayatı ![]() S/ona varmak için çalışmayı![]() S/onsuzluk, kamçısı oluyor gayretlerimin![]() Ürkütmüyor beni s/onsuzluk![]() ![]() ![]() Şule Meryem Canpolat |
|
|
|