Ağlarken Gülebilmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ağlarken GülebilmekAğlarken Gülebilmek Yazısı - Ağlarken Gülebilmek Şule Meryem Canpolat - Şule Meryem Canpolat Yazıları Gülücüklerim vardı benim de ![]() Kuytu köşelerde akıttığım gözyaşlarım![]() Sevinçlerimi bir ipe dizdim ben de![]() Çiçekten kolyeler yaptım sessizce![]() Yosunlu kayaların üzerine tükürerek yaptığımız kınalar dün gibi aklımda![]() Fazla bulduğumuzda papatyaları, taç yapışımız da![]() Yayla çocuklarından öğrendim ben gülmeyi![]() Elindeki şeylerle sevinmeyi![]() Bileklerine, bitki boncuklarından ipler dizen kızlarla büyüdüm![]() İnsan eli değmemiş ormanlarda, hayallerimi yürüttüm, küçük su birikintilerinde, her çocuk gibi![]() Ben nefret bilmedim![]() Henüz açılmamış gelincikleri keşfetmek kadar güzeldi, yeni arkadaşlar bulmak![]() En çok arkadaşlarımı sevdim![]() ![]() "Sabretmeyi bilmeyen hallerimizle, tomurcukların açılmasını beklemek kadar zordu dostlukların yeşermesini beklemek ![]() Daha çıkmadan paylaşım dolu yollara, geri dönmeyi seçtik çoğumuz![]() ![]() Meraklı gözlerle, vaktinden önce birbirimizi kanattık bu yüzden![]() Yapraklarımızı açtık, olur olmaz sebeplerle![]() Yaralarımız kabardı, açılmadan içimizdeki renkler![]() Kırmızıyı, yeşili, maviyi göremedik şöyle doya doya"![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben de misket oynadım, top tuttum, ip atladım herkes gibi ![]() Komşunun camını kırdım, kavga ettim kız arkadaşımla, haksızlıklara alkış tutmadım çocukken bile![]() Salıncakta sallanmak kadar midemi hoplattı, yapılan ayrımcılıklar![]() Sessizce baktım![]() Taraf tutmadım![]() Güçlü gözükmeye çalışan arkadaşlarımı kayırmadım gizlice![]() Sadece bir tercih yaptım kendimce![]() "Oyunun içinde olmak kadar dışındaydım işte"![]() Herkes sesli oyunları seçti geniş bahçelerde![]() Ben sevmeyi seçtim, minik yüreğimin dipsiz köşelerinde![]() Şimdi çok seviyorum kalanları da gidenler kadar![]() Şimdi söz veriyorum unutmamaya, benim olanları sonsuza kadar![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağlarken gülebilmek ![]() Küçük mutluluklarını büyütmek![]() Hayatın en güzel yanı olmalı, sevgiyle zamanı bereketlendirmek![]() Beraber çoğalmak yüreklerce![]() Maskesiz yürümek bu yolda![]() ![]() Ağlarken gülebilmek, gülerken ağlayabilmek içte bir yerlerde ![]() Belli etmeden acı yanlarını dimdik durabilmek, hayatın ta kendisi işte![]() Bunu başarabilenler ancak çözdü bu bilmeceyi![]() Aldırmadan etrafına sevebilenler "gerçekleştirdi kendisini"![]() ![]() Sevdikçe değişti gri tablolardaki renkler ![]() Sevdikçe renk verdi, tarladaki çiçekler![]() Sabırsızlık vefaya dönüştü sevince![]() Kinler, nefretler yok oldu vefaya yönelince![]() Sevdikçe![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim de hayal kırıklıklarım oldu ![]() Sevdiğim kadar sevilmeyi hayal ettiğim yollarda![]() Reddedilişlerin derin girdaplarında yoğruldu ruhum![]() İçimdeki çocuğa küsmedim asla![]() Hayat bir oyundu ve ayrılanlar değil, oynayanlar kazanacaktı bu oyunu![]() Ben mızıkçılık yapmayı bilmedim![]() Neden sonra, kırıklıkların da bir parçası olduğunu öğrendim hayatın![]() Ve daha çok sevdim mücadele ederek yaşamayı![]() Mutluluklarımı kar bildim![]() Öyle çok sevildim ki; nefret edildiğim zamanları ve insanları hiç düşünmedim![]() Vaktim olmadı maziye sövmeye![]() Ben sadece sevdim![]() ![]() Ben de dayak yedim okulda öğretmenimden ![]() Evde annemden![]() Kardeşlerimle büyük oyunlar oynadım![]() Büyüdüğümü ve hep kazandığımı sandığımda tokatlar yedim üstüste![]() Ama zihnimi sevgilerle ördüm en çok![]() Öğretmenimi, gün ortasında oyun oynarken, başımı okşayışıyla hatırladım![]() Annemi sıcacık sarışlarıyla, hasta olduğumda![]() Babama saygı duydum![]() Üzüldüğüm yanlarıyla düşünmemek için onu, varlığının güzelliğini keşfettim zamanla, tüm yoklukların ötesinde![]() Ben ailemi çok sevdim![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevginin değerini bilenler kadar bilmeyenlerle de karşılaştırdı hayat ![]() Öğrenecek ve öğretecek çok şey vardı![]() Zamana bırakmayı seçtim![]() Ellerimizin ve yüreklerimizin yetişemediği boşlukları en iyi zaman doldururdu çünkü![]() Öğrenip, öğretemediklerimizi zaman öğretirdi tecrübeleriyle en iyi![]() En güzel zaman terbiye ederdi, kebap olmuş yürekleri![]() Ve henüz hiç pişmemiş, aşkı bilmeyen hamzedeleri![]() Benim de yaralarım oldu, sarmaya gücümün yetmediği![]() İsyan etmedim![]() Sadece sevdim![]() ![]() "Ağlarken gülebilmek ![]() Hızlıca ve sessizce akarken zaman hayallerini büyütmek![]() En çok onlarla varız şimdi![]() En çok sevdiklerimizle hayattayız![]() Bizi sevenlerle açılıyor penceremiz![]() Birlikte seyrediyoruz hayatı![]() Değişiyor yürek iklimimiz![]() Eriyor karlar aynı anda![]() Güzel şeyler paylaştıkça![]() Bahara dönüşüyor acı hatıralar![]() Çiçek açıyor, tüm çiçekler kadar gelincikler de![]() Kırmızılar süslüyor hayallerimizi![]() Kayalara kazıyoruz sevgimizi![]() Kınalı ellerimizle büyüyoruz sevdikçe![]() Taşlar bile dile geliyor sevgimizden![]() Düğün tadında mutluluklar dökülüyor avuçlarımıza![]() Adını anmıyoruz değer bilmezlerin![]() Konuk olmuyoruz ev sahipliğinden anlamayanların odalarına![]() Güzel misafirlikler için, doğru evin sahibi olmaya çalışıyoruz ilk önce![]() Biz, temiz yaşamayı seviyoruz sadece"![]() ![]() "İşte hayat böyle ![]() Ağlarken gülebilmek![]() Ancak sevgiyle olur herhalde"![]() Aykut Kuşkaya![]() ![]() Şule Meryem Canpolat |
|
|
|