Gürültücü Çocuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gürültücü ÇocukGürültücü çocuğu hiç kimse sevmezdi Çünkü o kadar gürültü yapardı ki yer yerinden oynardı Hele yürürken çıkardığı sesler dayanılacak gibi değildi O sokağa çıktığı zaman herkes evine koşar, kapıyı pencereyi sıkı sıkı örterdi![]() Bir gün annesi gürültücü çocuğu ekmek almaya gönderdi ![]() Gürültücü doğru fırına gidip bağırdı: - Bir tane ekmek istiyorum! Öyle bağırdı ki arabasında uyumakta olan minik bebek ağlamaya başladı Bebeğin annesi gürültücüye dönerek “Ne düşüncesiz çocuksun ! Biraz yavaş konuşamaz mısın sen?” diye söylendi Ama bizim gürültücü çocuk hiç akıllanmadı Eve dönerken başladı gülmeye Kahkahaları her yeri çınlatıyordu![]() Pencereden genç bir hanım başını uzatıp gürültücüye seslendi: - Neden bu kadar hızlı gülüyorsun? Çocuğum hasta ve başı çok ağrıyor Sesin onu rahatsız etti Haydi git buradan!Gürültücü çocuk daha da çok gülmeye , gümbür gümbür sesler çıkarmaya başladı ![]() Artık ona bir ders vermenin zamanı gelmişti Bütün mahalle halkı toplanıp konuştular![]() Ertesi gün gürültücü çocuk ekmek almak için fırına girdi Her zamanki gibi bağırmaya başladı :- Bir tane ekmek istiyorum ![]() Ama fırıncı hiç oralı olmadı; duymamış gibi davrandı Gürültücü çocuk daha da bağırdı:- Bir tane ekmek istiyorum dedim! Fırıncı yine ses çıkarmadı ![]() Gürültücü çocuk çaresiz fırından çıktı ![]() Yürürken “takır tukur”sesler çıkarıyor, ıslık çalıyordu ![]() Evin önünden geçerken biri pencereyi açtı ve gürültücü çocuğun başına bir kova soğuk su döktü Gürültücü titremekten hiç ses çıkaramaz oldu![]() Sonra doğruca evine gidip olanları düşündü Çevresine ne kadar saygısızca davrandığını anladı![]() O gün bu gündür gürültücü çocuk bir daha hiç gürültü yapmadı ![]() |
|
|
|