Bendemin Bendesisin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bendemin BendesisinBendemin Bendesisin Hikayesi - Hüzün Hikayeleri - İskender Yazıları Diyojen,İskender''e ayağa kalkmadı Hiç istifini bozmadı Binlerce insan,İskender geliyor diye kırılıp geçiyorken o,yerinden kımıldamadı bile ''Sen ne yapıyorsun,gelenin kim olduğunu bilmiyor musun?''diye onu tartakladılar İskender:''Durun,dokunmayın!![]() Gö rmüy or musun?İskender geliyor diye insanlar yerlere yatıp kalkıyorlar Sen yoksa İskender''i tanımıyor musun?''dedi Diyojen:''Tanıyorum İyi tanıyorum ve sizi de iyi biliyorum''diye cevap verdi İskender:''O halde söyle! Kimim, ben?''![]() Diyojen:'' Bendemin bendesisin ( Esirimin Esirisin )dedi İskender sarsıldı![]() Yerinde duramadı ve atından indi ''Ne demek bu?''dedi![]() Diyojen:''Sen toprak için insan öldürüyorsun Dünya benim esirim, kölem Sen de benim köleme köle olmuşsun Kim kime ayağa kalkacak?''dedi![]() İskender bunu kabullendi Diyojen''in büyük bir filozof olduğunu anladı ve dedi ki:''Dile benden ne dilersen!''Diyojen:''Gölge etme başka ihsan istemem '' |
|
|
|