Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bayram, geçti, sokaktan, teyze

Teyze Bayram Geçti Mi Sokaktan

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Teyze Bayram Geçti Mi Sokaktan

Uzun siyah saçlarından hayata tutunmak istercesine sarılmıştı soğuk betonun demir çubuklarına hüzünlü çocukAdının gül olduğunu bile bile ağlayan yetim bir çaresizliğin koynunda kendi kendine hayaller kurmaktan başka düşü yoktuSabah saatin henüz ayaz bir beşini vurmuştuÜşüyen bedenini yırtık hırkasıyla sarıp sarmaladıkça sökükler daha da artıyordu tıpkı dertleri gibiBekliyordu hüzünlü çocuk sadece bekliyorduBir ara iyice üşümüş olacak ki ayaklarını tepinircesine yere vurmaya başladı ama donuk tırnakları buna daha fazla izin vermediBaktığı yerden beklediği o şey ne zaman gelecekti kendisi de bilmiyorduÖnce mahallenin yaşlı sütçüsü Dursun amca geçti elinde güğümleriyleDurmadı bile zira bu eve süt alınmazdı niye dursun ki boş yereSonra simitçi sonra da camcıHiç biri dönüp bakmadı bile hüzünlü çocuğaBir kopçası kopmuş tokyasının eskimiş yırtıklarına daldı bir araDudağını büzerek eskide olsa bir ayakkabım olsaydı keşke dedi içinden ama sonra vazgeçtiİyice üşümüştü hüzünlü çocuk ama pes etmeyecek gibi görünüyorduBekle demişlerdi mahallenin çocukları belki şansın varsa burdan da geçerOda inanmıştı bekliyordu,hangi saat geleceğini bilmiyordu ama hava kararmadan mutlaka gelecekti,biliyorduDedikoducu Hayriye hanım son haber bültenlerini almak için hızlı adımlarla mahalleyi turluyorduBekleyen çocuğa şöyle bir bakıp konuşmaya başladı

----Kız evde kimse yokmu

----Ne yapıyorsun burda

----Hadi çabuk içeriye gir

----Donacaksın

Küçük kız hiddetle hayır diye haykırdıBurdan da geçecek onu bekliyorumKadın çoçuğun bu cevabı üzerine uzun bir amannnn çekip hızlı hızlı yürüdü gittiUzaklaşırken de ne halin varsa gör demeyi de ihmal etmediSaatler ilerledikçe çocuk iyice titremeye başlamıştıÇenesi dişlerine vurdukça o daha büyük bir umutla beklemeye devam ediyorduEskiden de beklerdiYetimhânedeki arkadaşları geldi gözünün önüne yineKeşke dedi içinden keşke onlarda yanımda olsaydıSustu dili bir anda çünkü artık gözleri konuşmaya başlamıştı damla damla heceleriyleMinicik yüreğindeki acıların büyüklüğünden habersiz öylesine direniyordu ki hayat denilen canavaraNe kadar zaman geçti ve kaç kişi elinde şemsiyesiyle sokaktan geçti artık sayamıyordu küçük çocukÇünkü hava kararmış göz gözü görmüyorduHer evde bir ışık hüzmesi ve bacasından çıkıp havaya uçuşan gri bulutlardan başka bir şey yoktuEski bir evin sıvaları dökülmüş rutubetli bir odasında açtı gözleriniEtrafına şöyle bir baktı kapkara gözleriyleKarşısında oturan üç beş kadın heyecanlı heyecanlı bir şeyler konuşuyorlardı

Ayy komşu gördün mü ne güzeldi merasim

----Gördüm gördüm komşum,hem torunumda ordaydı

----Yeni pembe elbisesiyle oyun oynadı

----Kerata ne de güzel oynadı

----Seninki de oynadı mı

----Yok onların öğretmeni 23 nisan bayram gezisine götürmüş çocukları

Yatakta bitkin bir şekilde yatan küçük kız kekeleyerek konuşmaya başladıBayram burdan geçmiş demekki ama ben yine göremedimTeyze bayram bir daha ne zaman geçecek bizim sokaktanKadınlar birden sustu,birbirlerinin gözlerine baktılar ama söyleyecek tek bir kelime bile bulamadılarBunun üzerine çocukta sustu başına yorganı çekti ve sessizce ağlamaya başladıYastığına gömdüğü gözlerini sıcak kalabalık bir uykuya kapadı ve bir daha açamadıDüşünde buldu kendini,pembe bir elbisenin içinde bayrakların arasında geniş bir caddede yürüyordu parlayan pembe ayakkabılarıylaYanında bir sürü kendi gibi çocuklar vardı hepsi de gülüyorlar neşe içinde cıvıldaşıyorlardıGözleri gülüyordu küçük çocuğun artık çünkü mutluydu23 nisan bayramı ona da uğramıştıEvet bayram küçük Ayşenin sokağından da geçmişti ama Ayşe yine görememişti ve bir daha da hiç göremeyecekti

Bu olaydan sonra her yıl 23 nisan geldiğinde soğuk ayazlarda titreyerek bayramların sokaklarından geçmesini bekleyen Ayşeleri hatırlar ve ağlarımKi bu yüzdendir yıllardır yüreğimi ağrıtan sancıKüçük bir Ayşe’nin rutubet kokan kutsal hatırasıdır beni bayramlarda ağlatanBekleyin çocuklar ben geliyorum,avuçlarıma bayram sevinçlerini doldurdum da geliyorum yanınızaYeter ki siz üşümeyin,beklemeyin soğuk kapı eşiklerindeBenim anahtarım var kapınızı açar içeriye girerim

Isıtırım hepinizi,yüreğimde hâla yanan bir çift ayşe renkli gözlerimleKorkmayın artıkBayramı getireceğim size,hareli mavi gözlerime uçurtmalarınızı özgürce salmanız için

Ecedemet

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com