Ülkemden Kadın Manzaraları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ülkemden Kadın ManzaralarıÜlkemden Kadın Manzaraları Yazısı - Ülkemden Kadın Manzaraları Ayşe Sönmez Bulut - Ayşe Sönmez Bulut Yazıları Bir kadın tanıyorum ben:sofradaki yeri öküzden sonra gelsede Kurtuluş Savaşında en önde savaşan,Mehmed'e mermi taşıyan,yaraları saran bir kadın ![]() ![]() Bir kadın tanıyorum ben:yıllarca hor görülmüş,hakları ellerinden alınmış,okutulmamış,belkide aydınlanmasından korkulmuş,bir kadın ![]() ![]() ![]() Bir kadın tanıyorum ben:tecavüze uğramış,taciz edilmiş,yine de kanundan önce kendisine eziyet eden erkekler tarafından kalem kırılmış;töre uğruna ,namus uğruna öldürülmüş ![]() ![]() ![]() Bir kadın tanıyorum ben:kocasına istediği erkek çocuğu verebilmek için bir sürü çocuk doğurup bu yolda ölen ![]() ![]() ![]() Bir kadın tanıyorum ben:pencereden ,kapıdan kafasını çıkaramayan,sudan bahanelerle her gün dayak yiyen ![]() bir de üstüne kuma getirilen![]() ![]() ![]() Bir kadın tanıyorum ben: bir kaza sonucu yürüyemeyen eşini sırtında taşıyan![]() Belkide kendisi aynı duruma düşse eşinin bir mahkeme de boşayacağı bu kadınn,eşinin ağzını silip,şefkatle saçını okşadığını gördüm![]() ![]() Bir kadın tanıyorum ben ![]() hasta annesine ilaç,bebesine mama alabilmek yolunda insan tacirlerinin eline düşmüş,etini satarken cayır cayır yanan ve suç yalnız kendininmiş gibi utanan![]() ![]() ![]() ![]() Bir kadın tanıyorum ben:anadır,kendi okuyamadığı için çocuklarının okuması uğruna hizmetcilik eden,merdiven silen bir kadın ![]() ![]() ![]() Bir kadın tanıyorum ben:başbakan,bakan,milletvekil,polis,kamyon şoförü,terzi,subay,doktor ![]() ![]() elini attığı her işte en az erkeği kadar başarılı![]() ![]() Erkeğinin yanında dimdik durabilen![]() ![]() ![]() Belki de bu yüzden bastırılan,sindirilen kadınlar uyanıyor yavaş yavaş ![]() ![]() Her alanda ben de varım diyebiliryorlar artık![]() ![]() Adı olmasa da,nikahı olmasa da nüfus cüzdanları olmasa da ![]() hatta mezarları olmasa da"ben de varım "demeli,diye bilmeli kadınlarımız![]() ![]() Çünkü onlar yön veriyor aslında geleceğimize![]() ![]() ![]() ![]() "Dünyada her şey kadının eseridir"demiş Atatürk'ümüz ![]() ![]() evet kadın yarınları kurar,karşılıksız sever![]() ![]() ![]() ![]() 364 gün yok sayıp sadece bir gün hatırlanan ,ülkemin "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü"kutlu olsun![]() ![]() Eşit bir dünya dileğiyle![]() ![]() ![]() Ayşe Sönmez Bulut |
|
|
|