Hayatın Tadı: Mayhoş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayatın Tadı: MayhoşHayatın Tadı Mayhoş Yazısı - Hayatın Tadı Mayhoş Ayşe Sönmez Bulut - Ayşe Sönmez Bulut Yazıları Her yıl bir yaş,yaşlanırız ![]() Ama ben yaşlananlardan değil,her yıl bir yaş daha büyüyenlerdenim![]() ![]() Ne anlamı var sanki durup dururken bir yaş daha yaşlanmanın?Bunu kimseye anlatamazsın ki![]() her şeyi unutan dostlar o günü unutmazlar,ellerinde çiçekler,hediyeler doğum günümü kutlamaya gelmezler mi![]() ![]() ![]() ne gereği var![]() ![]() ![]() yaşlanmayı kutlamanın?Telefonlarda susmak bilmez:"doğum günün kutlu olsun ,nice yıllara![]() ![]() "nice yıllar "![]() ![]() daha ne kadar yıl var ki önümüzde![]() yolun yarısını çoktan geride bırakmışız,saçlara çoktan karlar yağmış ki Erciyes'in karları gibi erimek bilmez![]() ![]() ![]() İşte böyle bir ikilemi yaşarken kapının çalmasıyla irkildim (kulaklarım iyi duyar )Kapıyı açtığımda bir kargo görevlisiyle karşı karşıyaydım![]() Doğum günlerinin en güzel yanı bu hediyeler değil mi zaten![]() ![]() Bana uzatılan poşeti aldım,heyecanla açmaya çalışırken poşetin çok hafif ve küçük olduğunu gördüm Biraz hayalkırıklığı yaşadım doğrusu![]() ![]() İnsan koskoca kargo şirketini şu küçücük poşet için rahatsız eder mi,hiç![]() ![]() ![]() Heyecanla poşeti açtım içinden bir zarf,zarfıda hir hamlede açınca yerlere siyah beyaz fotoğraflar saçıldı ![]() Biraz burun kıvırdım ama merak da ettim Elime ilk aldığım fotoğrafa bir anlam veremedim Bir grup genç,lise çağlarında,sanki eğleniyorlar![]() bana ne bunlardan,kim bunlar?Kaygısız gülen gözler![]() ![]() ![]() ![]() yerinde duramaz havasında pozlar![]() ![]() Bir başka fotoğrafta oynayanlar,dans edenler![]() ![]() kim bunlar?neden bu kadar mutlular?Bir diğeri,öbürü derken fotoğraflar bitti,bitmesine ama neden hüzünlendim ben böyle?Fotoğrafları bir tur daha elden geçirmeye karar verdim İlk fotoğrafı almamla çığlık atmam bir oldu![]() ![]() Bu fotğrafllarda ben varım![]() ![]() İnanamadım,simsiyah uzun saçlar![]() ![]() nasıl da gülümsüyorum hayata![]() ![]() A aaa şu sınıf başkanımız![]() ![]() ![]() Evet ,evet lise yıllarım![]() ![]() Şu Çiğdem,şu Tülay,İnci,Azra![]() ![]() Semra![]() ![]() ![]() Ali ve Kayhan'da var![]() ![]() Kaygısız parlayan gözler,mutlulukla gülen yüzler![]() bizdik![]() ![]() ![]() Ben ve canım arkadaşlarım ![]() ![]() ![]() Fotoğraflar on sekizinci yaş günü kutlamalarımdan![]() ![]() Ne kadar mutluyum,ne kadar mutluyuz![]() ![]() ![]() On sekizden sonra bir daha böyle mutlu olunamayacağını henüz idrak etmemiş,hayatın baharında bir gurp lise öğrencisi![]() ![]() ![]() imrenerek baktım O fotoğraflara,duygulanmamak mümükün değil![]() ![]() ![]() gerçi hayatın çok dışında değildik ama bu günkü kaygılardan uzaktık ne de olsa![]() ![]() ![]() Her birimiz ülke ve dünya sorunlarının farkındaydık ![]() ![]() okurduk hemde çok![]() ![]() sorgulardık,neden ve niçinleri araştırırdık![]() Bu yüzden bazı arkadaşlarımız öğretmenlerimizden çok azar işittiler,cezalar aldılar![]() Ama yine de içlerinden,içimizden yaşama sevinci,topluma duyarlılık hiç eksilmedi![]() ![]() ![]() Bir süre fotoğraflardan alamadım kendimi ![]() ![]() Siyah beyaz,hayat gibi![]() Ama o zamanlar fotoğraflar siyah beyaz olsa da biz renkli görüyorduk hayatı![]() ![]() Şimdi fotoğraflar renklendi ama![]() hayatın renkleri soldu![]() ![]() ![]() Biraz siyah,biraz beyaz çokca gri![]() ![]() ![]() Güneş pek çıkmıyor nedense bulutların ardından![]() ![]() ![]() Yağmurlar ha yağdı ha yağacak![]() ![]() oysa o yıllar Ankara'nın dumanlı havası bile güzel gelirdi bana![]() Şimdi burada nefes alamasam da![]() ![]() ![]() Bir yaş daha (dilim varmasa da)yaşlanmanın duygusallığı içinde fotğrafları kimin gönderdiğine bile bakmamışım ![]() ![]() Kargo poşetinin üzerinde sınıf başkanımızın adını okuyunca ne düşüneceğimi bilemedim Canım arkadaşım,yapmıştı yine yapacağını![]() ![]() Nasıl geçmişti bu fotoğraflar onun eline?Sorular cevap araya dursun kendine ben yine fotoğraflara döndüm![]() Çok sevindim,çok duygulandım ![]() ![]() Yürek ağrılı bir geçmişle buluşmaydı yaşadığım![]() ![]() ![]() Yaşanmışlıklar![]() ![]() Acıttı hem de çok acıttı![]() ![]() Bu acı ,tatlı bir acıydı ama![]() ![]() Ne güzel günlermiş![]() ![]() Arkadaşlarım,çıkarsız![]() ![]() karşı lıksız paylaşılan günler![]() ![]() ![]() Acıları bal eğleyen güzel dostluklar![]() ![]() ![]() Şiimdi her şey yavan geliyor bana ![]() Hayat renklerinden sonra tadını da kaybetmiş biraz![]() ![]() ![]() Tuzu mu,şekeri mi eksik bilemiyorum ama hayatın tadı![]() ![]() mayhoş![]() ![]() ![]() ![]() Ayşe Sönmez Bulut |
|
|
|