![]() |
İyi Günde Kötü Günde |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İyi Günde Kötü Gündeİyi Günde Kötü Günde Yazısı - İyi Günde Kötü Günde Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları İyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta ![]() ![]() ![]() Bu cümlenin anlamını yıllarca düşünmemiştim aslında ![]() Evlenirken söylenen sözler diye aklımda yer etmişti ama anlamını küçükken düşünmüyorsun pek ![]() O sıra tek düşündüğün aşık olduğun adamın kaşı, gözü, boyu posu oluyor ![]() ![]() Evlenmek fiili bize hep yanlış öğretildi en baştan beri ![]() Çocukken okuduğumuz masallarla, büyüdükçe izlediğimiz filmlerle, etrafımızdan bize anlatılanlarla hikayenin sonunun hep evlilik olacağını düşündük ![]() Evliliğin bir son değil de bir başlangıç olduğunu anlayamadık çoğumuz ![]() Birlikte bir yolda yürümeye başlamaktır evlilik ![]() Hava güneşliyken de yağmurluyken de hatta kasırga koptuğunda da aynı şekilde yürümeye devam edebilmektir evlilik ![]() Başına kötü bir şey geldiğinde, işini kaybettiğinde, tüm paran yok olduğunda ayağa kalkarken yanında seni her halinle kabul eden ve destek olan birinin varlığını bilerek güven duymaktır evlilik ![]() Yaşamının sonunda veya büyük hastalıklarda ölüme meydan okurken elini tutan birinin varlığını hissetmektir evlilik ![]() Birkaç gün önce Ali Taran'ın kanser hastası iken boşanıp Ayşe Özyılmazel'le evlendiği karısı Selma Ann Desmond hastalığına yenildi ![]() Ali Taran ile Ayşe Özyılmazel evlendiğinde olaya Ayşe'nin tarafından bakmış ve ona gösterilen tepkilerin doğru olmadığını yazmıştım ![]() Ali Taran cephesine ise hiç girmemiştim ![]() Girmemiştim çünkü içimi acıtan bir tarafı vardı Ali Taran'ın yaptığının ![]() Ve sonrasında gazetelere yansıyanlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hastalığı kendi ailemde çok fazla görmüş biri olarak nasıl olduğunu çok iyi bilirim ![]() Hastalığı yenmenin en önemli unsurlarından biri tedavinin dışında morali yüksek tutmaktır ![]() Böyle bir hastalıkla mücadele eden bir kadına ne olursa olsun bunları yaşatmak bir adama yakışmazdı ![]() Bırakın bunu, bir insana yakışmazdı ![]() Ama oldu ![]() Kadıncağız bir yandan hastalığı ile mücadele etti, diğer yandan başına gelen büyük yıkımın yarattığı duygularla ve depresyonla ![]() Sağlıklı olan bir insanı bile hasta edebilecek bir olay aslında yaşadığı ![]() Yirmi bir yılllık kocanızın sizden ayrılır ayrılmaz bir başkasıyla evlenmesi ![]() Bırakın yirmi bir yıl olayını, bir sene birlikte olduğunuz sevgilinizin bile başkasıyla evlendiğini duysanız haftalarca gelemezsiniz kendinize ![]() Haberi okurken kalbim sıkıştı, gözlerim doldu, evlilik, aşk, sevmek, ayrılık kavramlarını düşündüm birer birer ![]() Elbette birinin hastalığı, artık onun yanında durmak istemeyen diğerinin hayatını bağlamaz ama yine de insan bir parça vicdanlı olur diyor içimdeki bir ses ![]() Umarım yaşanılan bu olay evliliğin ne demek olduğunu düşündürtebilmiştir bir parça ![]() Ve umarım Ali Taran iyi günde kötü günde sözünün anlamını anlamıştır şimdi ![]() ALACAKARANLIK Alacakaranlık film serisi benim için her zaman farklı olmuştur ![]() Gerçek aşka olan sarsılmaz inancım ve fantastik sinemaya duyduğum tutku bunda etkilidir belki de ![]() O yüzden kardeşim Ozan'ın evde zorla izlettirdiği ilk filmin ardından adeta müptelası oldum ![]() Filmler vizyona girmeden kitaplarını okudum ![]() Ve sonun başlangıcını izlemek için yeni 'Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti'ni görmek üzere vizyona girdiği ilk gün kuruldum sinema salonunun koltuklarına ![]() Daha da fenası öyle özlemiştim ki onları filmden bir gece önce daha önceki üç filmi de izledim arka arkaya ![]() ![]() Film başlarken tüm salonda soluklar tutulmuştu adeta ![]() İlk yarı aksiyon bakımından biraz zayıftı açıkçası ![]() Düğün ve balayı sahneleri ile doluydu, başka bir şeye yer yoktu ![]() Daha önceki filmlerde bir türlü sevişmeyen, arada sırada öpüşen kahramanlarımızın yataktan çıkmadıkları ilk yarının ardından tüm film böyle giderse diye korktum açıkçası ![]() Ama ikinci yarı yine o özlediğimiz aksiyonu veriyordu film ![]() Yalnız şöyle bir sıkıntı var; Çok gişe yapan seri filmlerde yapımcılar daha çok para kazanmak amacıyla tek bir filmi ikiye böldüklerinde tüm tadı kaçıyor ![]() Çünkü iki film haline getirebilmek için filmi uzatıyorlar da uzatıyorlar ![]() O yüzden bir türlü bitmek bilmeyen düğün sahnesinde sıkılabiliyor insan ![]() 'Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti' aslında tek bir bölüm ![]() ![]() ![]() Ama bunu Volüm 1 ve Volüm 2 diye iki film haline getirmişler ne yazık ki ![]() Aynı şeyi Harry Potter'ın final filminde de yapmışlardı ![]() ![]() Yine de filmin finali beni bir sonraki final filmi için heyecanlandırdı ![]() Ve bu aşkı yeniden perdede görmek mutlu etti ![]() İzlenmeli ![]() Ölümsüzler Dedim ya epik ve fantastik sinema delisiyim ben diye ![]() Bir de ikisi aynı anda varsa o zaman değmeyin keyfime ![]() Sinemaya başka filmler izleyeceğim diye gittim ama bu filme takıldım kaldım bu yüzden ![]() Eski Yunan'da geçen, içinde mitolojik kahramanları da barındıran fantastik filmin yönetmeni Tarsem Singh ![]() ![]() Mickey Rouke yine çok iyi filmde ![]() Kostümler ve görüntüler de öyle ![]() Masal izlediğinin farkında olanlar ve fantastik sinemayı sevenler için iyi bir alternatif olabilir ama izlenmese bir şey kaybedilmez ![]() Başak Sayan |
![]() |
![]() |
|