![]() |
Yetiştirme Denetleme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yetiştirme DenetlemeKişilikli Personel Yetiştirme Hakkında - Kişisel Gelişimin Yetişmeye Katkıları - Kişilikte Yetişme Denetimleri Yetiştirmek kavram olarak bir kişiyi herhangi bir durumun altından kalkabilir hale getirmektir ![]() Bir çocuk yetiştirilirken yaptığımız aslında karşılaşacağı problemleri çözebilecek donanımı sağlamaya çalışmaktır ![]() Bu kavram örgütlerde personel yetiştirme ve geliştirme başlığı altında hayat bulur ![]() ![]() bir çok yöntemden bahsedilebilir ![]() ![]() Bu tür bir süreçte neleri denetlemek gerekir ![]() * Seçilen yöntemin uygulanıp uygulanmadığı * Zaman * Yetiştirilen personel * Mutlaka ama mutlaka diğer personel Burada zaman ve yöntemin denetlenmesi üzerinde durmak istemiyorum ![]() ![]() YETİŞTİRİLEN PERSONELİN DENETLENMESİ Yetiştirilen personelin hedefe uygun yolda ilerlemesi için sürekli denetim şarttır ![]() orta ve uzun soluklu koşulardır ![]() içine girdiği sık görülür ![]() ![]() * Daha eğitim başlamadan kişinin gelmesi gereken hedef nokta net olmalıdır ![]() cümlesi kesinlikle yanlış bir örnek olur ![]() olmanızı istiyoruz" cümlesi hem zaman hem içerik olarak daha net bir hedef koyma örneğidir ![]() * Mutlaka ara hedefler olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() * Adayın eğitime tabi tutulduğu ortamla ilgili olarak mutlaka ayrı bir başvuru mercii olmalıdır ![]() daha üst birine sıkıntılarını iletmelidir ![]() ![]() * Adayın hataları ile ilgili mutlaka ona uygun geribildirimde bulunmak gerekir ![]() ![]() ![]() DİĞER PERSONELİN DENETLENMESİ Alında üst maddede bu konuya giriş yapmış olduk ![]() ![]() * Yetiştiriciler (eğitim sorumlusu, ustabaşı, tecrübeli eleman gibi rolleri olabilir ![]() * Yetiştirmeye katılmayan diğer personel ![]() Bu konudaki alternatif riskler şunlardır ![]() * Yetiştiren personel bu işi yük gibi görüp sahte bir eğitim süreci yaşatıyor olabilir ![]() ![]() * Diğer personel adaya yeterince yardımcı olabiliyor ve tecrübelerini uygun bir şekilde aktarıyor mu denetlenmelidir ![]() ![]() * Bunu yapmanıza rağmen bir biçimde adayın gelişimini engellemeye çalışanlar olacaktır ![]() bazen de istemeden onu oyalayıcı ve hedeften uzaklaştırıcı arkadaşlıklar kurarak yapabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() Görüldüğü gibi bir kişiyi bir örgütte yetiştirmek fiiliyatı engellerle dolu olabilecek bir süreç ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|