Patlicanli Ve Kabakli Sufle |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlicanli Ve Kabakli SufleMalzemeler 1 adet iri patlican (1 cm'lik küpler halinde kesilmis) 1 çorba kasigi tuz 200 gram taze labne peyniri 1 1/4 su bardagi krema 3 Adet yumurta 1 çorba kasigi misir unu 1 su bardagi rendelenmis kabak Yarim tatli kasigi karabiber Garnitür için: 3/4 su bardagi sirke 1/3 su bardagi toz seker 1 tatli kasigi hardal 1 adet yesil elma (küçük küçük dilimlenmis) 1 adet armut (küçük küçük dilimlenmis) 1 adet kirmizi tatli biber (küçük küçük dilimlenmis) 1 adet dolmalik bibe TarifiÖn hazirlik olarak firini 210 derecede isitin 6 sufle kalibini yaglayin Soydugunuz patlicani 20 dakika tuzlu suda bekletin Soguk suda durulayip, kurulayin![]() Mikserle labne peyniri ve kremayi bir süre çirpin Yumurta ve misir ununu ekleyip çirpmaya devam edin Içine patlican, karabiber ve kabagi ilave edip kasikla karistirin![]() Hazirladiginiz karisimi sufle kaplarina yerlestirin Sufle kaplarini üçte ikisi ilik suyla dolu bir firin kabina yerlestirin Alüminyum folyoyla üstlerini gevsekçe kapatin 40 dakika veya içine batirdiginiz biçak temiz çikana kadar firinda pisirin![]() Garnitürün hazirlanmasi: Sirke, seker ve hardali orta boy bir tencerede yaklasik 5 dakika, seker eriyinceye ve karisim kaynayincaya kadar pisirin Diger malzemeleri ekleyin ve kaynatin Kaynadiktan sonra arasira karistirarak 30 dakika pisirin Sufleyle birlikte servis yapin
|
|
|
|